Egy várhatóan(?) érzelemmel teli tét(?)meccs a Browns ellen

Kedves Sporttársak,

Nem véletlen a cím, úgy érzem több elméleti kérdőjel is felmerül az utolsó előtti alapszakaszmeccsünk előtt. A NFL 16. forudlójában a Cleveland Browns csapata látogat hozzánk a Heinz Fieldre, ahol többé kevésbé válaszokat kaphatunk majd a mérközést követően a következő kérdésekre:

  • Versenyben marad e a csapat a playoffért
  • Roethlisberger ténylegesen utolsó hazai meccsét figyelhetjük

A rájátszással kapcsolatban végtelenül egyszerű a képlet. Akkor marad meg a Steelers esélye a továbbjutásra, ha győz ma a Browns ellen.  Ezt követően is kellenek majd bravúrok és fohászok, azonban ennyire szerintem ne nézzünk messzire. Pláne azért, mert sokakban felmerülhet, és fel is merült a kérdés már jó párszor ezen szezon során, mi érhet többet, egy rájátszás hely (várhatóan gyors búcsúval) vagy egy kicsivel jobb draft pozíció. 

Az én véleményen jelenleg az, hogy a jelenben nagyon örülnék annak, ha valahogy sikerülne bejutni a rájátszásba, és valamilyen csoda folytán köröket menni, esetleg Super Bowlba jutni, majd azt megnyerni, így búcsúztatva Roethlisbergert. A realitás talaján maradva azonban jelenleg jó pár sebből vérzik a csapat, vért izzadva sem biztos, hogy sikerülne az említett menet, így viszont könnyen lehet, hogy sokkal jobb döntés a jövőre fókuszálni.

Az pedig, hogy most csak mondok valamit, a 19. vagy a 15. helyen választhat a csapat, abszolút nem mindegy.

Jelenleg ebben az írásban még nem szeretnék átcsapni egy Big Bent búcsúztatóba, azonban jelenleg minden eddiginél nagyobb esély van rá, hogy ez lesz a QB utolsó mérkőzése szeretett csapata/ csapatunk mezében. Nyilván kijelentette, amit kijelentett, hogy ő nem beszél tényekről ami a jövőt illeti, de azért sokat sejtető volt a nyilatkozat. 

Ennek megfelelően elég szerencsés ő is, és mi is, hogy egy, a csapatnak várhatóan (még ha nem is oly nagy) téttel bíró mérkőzésen tud búcsúzni a hazai közönség elől. Mi pedig ezt élőben figyelhetjük, ha már sokunknak, sajnos nekem sem adatott meg az, hogy élőben láthassuk játszani egy mérkőzésen, és ne csak a TV képernyőjén át.

A mérkőzés pedig nem lesz könnyű. A Browns is küzd a playoff helyért, aki kikap a mai mérkőzésen, minden reményét elveszti. Jelenleg 2 pontos favoritnak tartják a fogadóirodák a CLE gárdáját, és még egyszer, Pittsburghben...

Az egyik kulcsa a mérkőzésnek egyértelműen a Browns futójátéka és a mi védőfalunk párharcra lesz. Nick Chubb 5,5 yardot átlagol a földön, ami a mi gyenge futás elleni védelmünket látva ideális match up-ot nyújt a vendégeknek, amire várhatóan erősen fognak támaszkodni. Az Eagles és a Colts után a harmadik legtöbb futott yarddal bír a Browns, míg mi sajnos a legtöbb engedett yardot birtokló csapat címét tulajdonoljuk...

Amiben mi bízhatunk, az az, hogy Chubbot társaival együtt már az első mérkőzésen is sikerült kordában tartani, melyen a futó mindösszes 61 yardot szerzett.

Ezen felül pedig abban is bízhatunk, hogy idén a sok viszontagság ellenére a hazai mérkőzéseinken mindig sikerül felül kerekednünk, és az oddsok ellenére is sikerül a találkozókat megnyernünk. A Cleveland viszont épp ellenkezőleg, gyenge idegenben, 7/5 mérkőzést buktak el amikor utazniuk kellett.

Kérdés ugyanakkor, hogy meg tudjuk e fordítani a szerencsénket, és tudunk e támadásban bámit is nyújtani. A csapat a legutóbbi 5 márkőzéséből 4-en sem szerzett többet 20 pontnál, ráadásul a múlt heti Chiefs elleni teljesítmény több szempontból is az árok legmélyebb pontja volt. Roethlisberger 4,54 yardos átlaga múlt héten az összesen kreált 159 yarddal tízéve nem fordult elő...

Érdekes kérdés lesz a Steelers futójátéka is, ahol Tomlin év közben engedte el a szezon elején kinevezett Adrian Klemm off coordinatort egy másik állás miatt, és neveztük ki ideiglenesen Chris Morgant. Najee Harrisnek is kijárna egy jó mérkőzés, régóta szenved már a futó, bár nagyon közel jár már az 1000 yardhoz.

A másik oldalon Baker Mayfield feje felett lebegnek a kérdőjelek. Vajon azt az arcát mutatja, amit még kora őszön, vagy az azóta tapasztalt sanyarú statisztikákit sikerül tovább gyarapítania.

TJ Watt és Myles Garrett csatája a két védőoldalon könnyen lehet, hogy sokat nyom majd a latban az év végi év védője szavazáson.

Nem mellékesen a Covid és a sérülések is nehezítik mindkét csapat dolgát, jelenlegi állás szerint a következő játékosok szerepelnek így vagy úgy a listákon:

Browns
Ronnie Harrison S OUT
Troy Hill CB          OUT
Kareem Hunt RB   Questionable
Malik Jackson DT  Questionable
John Johnson S    OUT

Field, Lee, Taylor pedig Covid-19

A STEELERS oldalán
Buddy Johnson LB          OUT
Pressley Harvin P           Questionable
Kendrick Green C           Questionable

Banner, Bush, Maulet, McFairland, Schobert és Wormley pedig Covid-19 protokoll miatt nem lép majd pályára.

Mindenkinek javaslom a találkozó figyelemmel követését, aki nem tud (akar) aludni, annak feltétlenül élőben!

A találkozó magyar idő szerint 2.15 perckor kezdődik, holnap, azaz kedd hajnalban!

HERE WE GO STEELERS!

 

Top