Egy nagyon nehéznek ígérkező rangadó

Kedves Szurkolótársak,

Harmadik mérkőzéséhez érkezik szeretett csapatunk az idei szezonban, és máris egy kiemelt mérkőzést követhetünk figyelemmel. A tengerentúlon létjogosultságát sokszor kiérdemelten megkérdőjelező Thursday Night Football keretén belül látogatunk a First Energy Stadium-ba, ami igen, kitalálhattátok, Cleveland-ben helyezkedik el, így a Browns lesz az ellenfél. Az a Browns amely szintén 1-1-es mérleggel kezdte a szezont, miután a második fordulóban meglepetésre ki tudtak kapni az óriásit menő, szemérmetlenül fiatal (ja, nem) irányítóval felálló New York Flaccos-tól.

Kezdjük is a vendégekkel, röviden. Fellélegezhettek mikor a Pittsburgh mellett Cleveland-ben is SERIFF szerepet betöltő Big Bent leadta a csukát, talán még az is megfordult a fejükben, hogy nyerhetnek ellenünk egy mérkőzést per év. Mint ismert, immáron Mayfield cimboránk is más pályán pattoghat, a cserébe egy igazi cleveland-hez méltó csereügylet keretein belül  megváltóként megszerzett Disón Váccon egyelőre pihen (ki tudja még meddig valójában), így ki nem találjátok, a jó öreg Jacoby Brisett lesz a QB.



Csapjunk is a közepébe, hol okozhat nekünk fájdalmat a hazai csapat!? Olybá tűnik, QB hiányában a földön próbálkoznak a haladással, és egyelőre van is ebben a gondolatban ráció. Nick Chubb és Kareem Hunt két igazán remek futó, a CLE pedig 200,5 yardot átlagol meccsenként, ámbár itt gyorsan leszögezném, hogy kettő forduló elteltével felesleges statokat mutogatni, azzal felvágni :) Joggal bízhatunk tehát benne, hogy azért ennél kevesebb yardra is képesek lehetnek.

Támadó oldalon ki kell még emelni Amari Cooper elkapót, aki az előző mérkőzésen már megmutatta kicsit kopottas oroszlánkörmeit, 9 elkapással, 101 yarddal, 1 TD-vel.

Érdekes lesz figyelemmel követni azt, hogy miként birkózik meg a védelmünk a CLE támadósorral, mennyire tudjuk limitálni a futást, Brisett milyen napot fog ki (spoiler: leginkább átlagosat).

Sok múlik majd azon, hogy a nálunk 2 forduló után már a kispadra követelt Mitch "Line of Scrimmage" Trubisky mire lesz képes. A Patriots elleni vereség után szinte már nem volt olyan csapattag, Claypool, Johnson, Pickens, Cole csak, hogy pár nevet említsek, aki ne kritizálta volna a koncepciót, és kicsit burkoltan az irányítót is. Szép kilátások mondhatnánk... Mondjuk is. Nem könnyű megmagyarázni azt, hogy az első fordulóban a Bengals ellen a második félidőben 60 total yardot haladtunk, míg a Pats ellen az utolsó negyedben, mikor is elvileg meg akartuk fordítani a mérkőzést 20 yarddal száguldottunk előre.

Ha Mr Canada olvassa ezen sorokat, remélem mélyre lapoz a playbookban, mert nem tudom Ti, hogy vagytok vele, de én inkább nézek egy olyan mérkőzést, ahol repülnek az íves labdák, dob Trubi vagy a "helyifa**agyerek" Pickett 1-2 INT-t, mintsem, hogy a -2 yardos passzokat egy max a LOS vonalára menő screen váltsa.

A támadófal legjobb embere eddig a szezonban Chuks Okorafor, ez is sokat elmond. Ettől függetlenül én bizakodó vagyok, remélhetőleg Daniels, Cole és Dotson is érik a korral mint a jó bor, több teret engedve Najee Harrisnek. Szüksége is lehet rá, mert múlt héten például a hozzá hasonló testfelépítéssel (kb 180 cm, 110 kg) rendelkező Rhamondre Stevenson néha LeSean McCoynak tűnt a másik oldalon.

Mindezt úgy, hogy egyébként relatíve jól fogjuk a futást. Mondjuk muszáj is, ha a secondary-ben csak Minkah képes konzisztens játékra. Watt kiesésével az első heti 7 db sacket a második héten 0 váltotta, "ficánkolt" is Big Mac Jones a képességeihez mérten. Ennél több kell ezen a héten, ezt szerintem Heywardék is tudják, remélhetőleg ezt a szép zöld gyepen is megmutatják, nem csak Twitteren. Őszintén remélem, hogy látva a pass rush impotens teljesítményét a védelem hozzányúl a blitz sémákhoz, és Brissett többet lesz a zsákban mint szabadlábon.

Másképp nehéz lesz megtartani a +5-ös turnover margint, ami viszont szükséges lesz a sikerhez.

Napi retro:

(Greg Lloyd, Chad Brown, Levon Kirkland, Kevin Greene) - Tippjáték: Velük menne?

Tomlin szokás szerint nem parázik, mi miért tegyük? Megyünk, nyerünk! #herewegosteelers

Bold tipp:
Steelers @ Browns 21-17
Trubisky: 250+ yard, 2 TD (Pickens, Claypool)
Najee: 80+ yard csak a földön, TD
DEF: 2 labdaszerzés, 4 sack, 

Ne feledjétek, a mérkőzés magyar idő szerint pénteken hajnali 2.15-kor kezdődik.

 

Top