Draft beharangozó II.

A draft beharangozó második része

A tavalyi Bush trade kapcsán a Steelers idei saját 3. köre Denverbe került. Viszont elvesztettük ugye Le’Veon Bell-t és így egy kompenzációs pickel gazdagodott a csapat, így a draft 3. körében a 102. helyen választhat a Pittsburgh.

A need-ek persze nem változnak. Továbbra is a Steelers leginkább EDGE, OL, ILB, NT, RB és QB-t kereshet.


Egy pillanatra azonban térjünk vissza a mindennapokhoz.

Jelenleg a Steelers depth chart így néz ki:

Offense:

QB: Ben Roethlisberger, Mason Rudolph, Devlin Hodges

RB: James Conner, Jaylen Samuels, Benny Snell Jr.

FB: Derek Watt

TE: Vance McDonald, Eric Ebron, Zach Gentry

WR: JuJu Smith-Schuster, Diontae Johnson, James Washington, Ryan Switzer

OL: Alejandro Villanueva, Stefen Wisniewski, Maurkice Pouncey, David DeCastro, Matt Feiler, Chukwuma Okorafor, Zach Banner


Defense:

DL: Cameron Heyward, Chris Wormley, Stephon Tuitt, Tyson Alualu, Daniel McCullers, Isaiah Buggs

EDGE: T.J. Watt, Bud Dupree, Olasunkanmi Adeniyi, Tuzar Skipper

LB: Devin Bush Jr., Vince Williams, Ulysees Gilbert III., 

CB: Joe Haden, Steven Nelson, Mike Hilton, Justin Layne, Cameron Sutton

S: Minkah Fitzpatrick, Terrell Edmunds, Jordan Dangerfield, Marcus Allen


Spec: Jordan Berry (P), Chris Boswell (K), Kameron Canaday (LS)


Azért tértünk erre külön ki, mert jól látszik a kezdő mindenhol megvan. Nem hisszük, hogy akár a 2., akár a 3. körben azonnal kezdő játékos érkezhet.

Személy szerint el tudnék képzelni Edmunds helyén egy jobb safety-t (KL), de idén ő mindenképp megkapja a lehetőséget, hogy bizonyítson.

Tehát így leginkább azt várjuk, hogy az elérhető legjobb játékost visszük majd, poszttól függetlenül.

Így hát aztán van lehetőség bőven, most bemutatunk 1-2 prospectet bővebben is illetve leírunk néhány nevet akikre lehet érdemes rákeresni:



Matthew Peart, OT, Connecticut

K’Von Wallace, S, Clemson

Jalen Hurst, QB, Oklahoma

Bryan Edwards, WR, South Carolina

Van Jefferson - WR -Florida

John Simpson, OG, Clemson

Tanner Muse, S/LB, Clemson

 


Matthew Peart, OT, Connecticut


Peart atletikusságát, a tsztjei alapján egy bizonyos Joe Thomashoz hasonlítják a szakértők. Nyilván nem gondolja senki, hogy ettől egy hall of fame guard lesz belőle, mindenesetre biztosan nagyon ígéretes alapanyag. 

Az elmúlt 4 szezonban minden mérkőzésen (12/idény) kezdő pozícióban lépett pályára. Júniusban már 23 éves lesz. Peart az egyetemig szinte nem is játszott amerikai focit. 

Jamaicából származik 4 éves volt amikor Bronxba, New York, költöztek a szüleivel. ekkor még az európai foci volt a fő kedvence. Később a középsuliban a kosárra váltott. Az egyetemre már mint foci játékos recruitolták, de csupán mint 2 csillagos játékos. 

Matthew kiváló vezér az öltözőben. 

2019-ben beválasztották a First Team All-Conference selection by the American Athletic Conference-be. 

Meghívást kapott a Senior Bowl-ra és a Combine-ra is. 

Kapitányként vezette a csapatot az utolsó évében 1000 futott yard fölé. 2018-ban ugyanúgy 1000 yard felett futott a Connecticut csapata. 

A futás blokkolásban Peart extra klasszis, de nyilván az NFL-ben tanulnia kellene még pár trükköt. Játszott még 2016-ban a bal oldalon Tackle-t, de ‘17 óta a jobb oldala a falnak az Ő felelőssége. 

  • Erősségei:

- Nagyon jól vált irányt és célpontot, ha szükséges
- Gyors első lépés
- 4 éven át végig kezdő volt (sok tapasztalat)
- A csípője 2018-hoz képest sokat fejlődött. Most már nagyon jól mozog
- Könnyen és simán mozog oldalirányba is.

  • Gyengeségei: 

- ha nagy nyomás van akkor nehezen védekezi le
- A kezei sokszor túl lazák, lent maradnak, nem dolgoznak jól

Látható, hogy a srác egy jó prospect lehet a 3-ik körben, de van fejlesztendő pontja. Mivel a kezdők megvannak lenne ideje tanulni és esetleg egy tanuló év után a fal jobb szélét átvenni. 


K’Von Wallace, S, Clemson


Wallace 1997 júliusában született Highland Springs-ben, Virginia államban. A Clemson ösztöndíját részesítette előnyben többet között a Michigan State, Ohio State vagy a Pittsburgh programjával szemben. Első évében 6 szerelésre, és egy INT-re volt képes mindössze 109 defensive snap alkalmával 15 mérkőzésen 2016-ban. 

2017-ben már 6 mérkőzésen kezdett. 36 szerelést, 1 INT-t és 4 levédekezett passzt bemutatva lett All-ACC Acadamic selection.
2018-ban már egész szezonban kezdőként számítottak rá (15 mérkőzés), ezeken  pedig 55 szerelést, 7 levédekezett passzt, 2 kierőszakolt fumble-t, és újfent 1 INT-t szerzett.
Utolsó évére csúcsosodott ki egyetemi karrierje, a legjobb évét hozta, third team All-Acc selection lett. 81 szerelés (3 negatív yardon), 10 levédekezett passz, 2 sack és 2 INT fűződött a nevéhez.
Ezekben az években szinte minden poszton játszott a Clemson secondary-ben. Utolsó évére sikerült szintet lépnie coverage-ben, még úgy is, hogy sosem volt egy igazi labdaszerző ball-hawk játékos. Legnagyobb hatással akkor volt a játékra, amikor bltiz-elni küldték, és kvázi egy slot cornerként, vagy dime játékosként alkalmazták. Rendkívül jól lát a line of scrimmage-en, és nagyon kitartó játékos, nem fél az ütközésektől. Csípője talán túl merev a szoros emberfogáshoz, azonban kiváló back-up safety és special team játékos válhat belőle.

  • Erősségei: 

- Remek, erős felépítés
- Intenzív, agresszív a játéka
- Jó blitzelő
- Határozott, kemény szerelések

  • Gyengeségei:

- Emberfogásban verhető
- Több labdát ejt el, mint amennyit megfog (INT)
- Átlag alatti méretek
- Átlag alatti szerelőkészség üres területen 

Jól érzékelhető, hogy a hibák miatt nem lett a játékosból első napi tehetség, habár az idei S class nem a legményebb. Van jó pár dolog amin csiszolni kellene a játékán, erre mondják talán, hogy nyers, viszont a legtöbb NFL edző szereti az ilyen játékost, mert kicsit saját képére formálhatja. Mivel nem mindenképpen kell azonnal bevethető S-t találni, mint jövőbeli prospect a 3-ik vagy későbbi körökben egy vállalható húzás lehetne. 

 

 

Top