Draft beharangozó I.

#maradjotthon

Április 23-25 között rendezik az idei NFL draftot, melyet rendhagyó módon, az internet segítségével tartanak meg a koronavírus miatt Las Vegasban.

 

Nehéz függetlenítenie magát a csapatoknak a körülményektől. A februárban megrendezett combine, idén különös jelentőséggel bírhat, hiszen elmaradtak a szokásos pro day-ek, ahol jobban fel tudja a csapat térképezni a célpontjait. Elmaradtak a találkozók, az utazások és a közös ebédek és egyéb programokat is törölni kellett a vírus hihetetlenül gyors terjedése miatt.

Goodell azonban nem akar halasztást, így a szűkebb lehetőségek új megoldásokat kívánnak a csapatoktól. Viszont ez megnehezíti a sajtó dolgát, mert most még nehezebb kitalálni, hogy kiben gondolkodik egy-egy csapat.

De nézzük, hogy a rendelkezésünkre álló információk alapján mit várhatunk a 2020-as drafttól:

- az első körben a 18. választással rendelkezett volna a Steelers, de mint tudjuk ezzel a Dolphins fog húzni, Minkah Fitzpatrick ellenértékeként. Mivel 2/49-ről feljönni igencsak drága lenne, azt hiszem ugorhatunk is a második körre

- a második nap közepén már jöhet az első Steelers pick. Mivel a FA piac nagyobb része már lezajlott, gondoljuk át a legnagyobb hiányposztokat:

- OLB-jelenleg Dupree van egy évre csillagászati összegért és Watt, mögöttük pedig Ola és Skipper, minimális tapasztalattal;

- DL-Hargrave elment és most a korábbi baltimorei Chris Wormley a kezdő. Aki szerintem egyébként bőven vállalható kategória Tuitt és Heyward mellett, de azért nem lepődnék meg azon sem, ha ide húznánk.

- OL-a jelenlegi kezdő ötös rendben van, de Pouncey például már utolsó évét vagy utolsó előttit kezdi, mint ahogy a most érkezett Stefen Wisniewski is már 31. Idén ráadásul tackle poszton nagyon erős a draft class.

- RB-igaz, hogy Conner személyében van egy első számú RB, de sajnos rengeteget sérült és kellene egy minőségi cserepartner.

- WR-nagyon fiatal a gárda, JuJu-Johnson és Washington, ráadásul reményteli is. De az egyik erőssége ennek a classnak a WR poszt, amit nehéz figyelmen kívül hagyni, ha olyan embert találsz. Tavaly a WR-ek is sok meccset kihagytak sajnos.

- TE-bár Ebron érkeztével szerintem nem akarunk TE-et draftolni, de sem ő, sem pedig McDonald nem tud folyamatosan egészséges maradni.

- QB évről évre keressük Big Ben utódját

Ki lehet a Steelers 2. körös választása:

Josh Uche, LB/EDGE Michigan

Uche egy olyan játékos lesz az NFL-ben, aki LB és EDGE poszton is bevethető lesz. Talán inkább EDGE-ként lehet használni. Rendkívül gyors első lépéssel. Jól fel tud gyorsulni ezért a tackle mellett szerezve előnyt. Hatékony pass rusher, akár kivűl akár a tackle és a guard között próbálkozik. Atletikus játékos, ez jól látszik a filmjein is.

Off-ball linebackerként elég nagy területet be tud játszani, jól tud blitzelni.TE és RB-vel szemben is hatékony.

Nehéz azonban eldönteni, hogy melyik poszton hasznosabb. Nem elég erős, hosszú kezeiből fakadó előnyét, pedig nem használja ki eléggé. Nem láttuk eleget a pályán ahhoz, hogy meg lehessen állapítani, vajon megvannak e azok az ösztönök, melyek kellenek ehhez a poszthoz. Ha meg tudják tartani, nem szabadul ki jól. Több mérkőzést pedig különböző lábsérülések miatt hagyott ki.


Curtis Weaver - EDGE - Boise State

Igen érdekes prospect. Számai a legjobbak közé, és bőven első körbe emelnék, ugyanakkor mindezt egy gyenge konferenciában, gyengébb ellenfelekkel szemben érte el. Rengeteg pozitív tulajdonsága van ami látszik a felvételeken, de mindig csak annyira lehet ezt komolyan venni, amennyire az ellenfeleket. Atletikussága nem éppen átlag feletti, ami ezen a poszton pedig kifejezetten fontos lenne. Egyensúlya és testének kontrollja, mintha hiányozna a legmagasabb szinthez. Egy erős, nagy tackle-el szemben, kissé mintha hatástalan lenne, ha erőből kell dolgozni. Futások ellen sem elég hatékony, amellett, hogy konferenciájában eszméletlen volt sack és TFL szerelésekben. Igazán izgalmas lenne, akivel még rengeteg munkát kellene elvégeztetni.


Cam Akers - RB - Florida State

Egy remek futóval gazdagodik az a csapat, aki draftolja a Florida State egyetem játékosát, akivel talán csak az a baj, hogy nem tud eléggé vigyázni a labdára. És láttuk, hogy ez mennyire bosszantó lehet. Bár vele is találkoztunk a combine-on, kissé túl jó futó ő ahhoz, hogy itt a második körben kiválasszuk, Conner mellé. Középiskolában még QB-t játszott. Láb szem koordinációja nagyon jól összehangolt, így jól tud irányt váltani és jól lát a pályán is. Keményen beleáll az ütközésekbe. Három szezont is legalább 840 yarddal és 8 TD-vel zárt.1114 yard és 14 TD volt legjobb idényében.4,9 yardot átlagol futásonként, ebből 3,9-et ráadásul contact után. Ráadásul a kezeit is tudja használni, elkapásokra. Jó rendszerben three-down RB lehet. Ezért is gondolom, hogy nekünk ő kissé luxus lenne.


Jalen Reagor - WR - TCU

Sokoldalú WR, akit élmény nézni amikor a kezébe adják a labdát. Többen első körös prospectet látnak benne és ha nem lenne ilyen rendkívül erős az idei WR class, minden bizonnyal ott is menne ki. Kívül belül használható, rendkívül gyors, sokoldalúsága pedig ordít a TCU egyetemi mérkőzéseiről. Különleges fegyver lehet tán, bár ami ellene szól, hogy JuJu, Johnson és a Washington mellé nem biztos, hogy ilyen rookie kellene, inkább egy tapasztalt elkapó.


Albert Okwuegbunam - TE - Missouri

Remek combine-ja volt, ahol egy sor csapat kinézte magának. Idén azonban nincs olyan TE, aki biztosan kimegy az első körben, így Okwuegbunam akár elérhető is lehet a Steelers számára. Ugyan nem volt olyan éve mint tavaly, de Drew Lock és Josh Heupel OC nélkül azért nem volt egyszerű dolga a Tigers támadóinak. 4,49 yardos 40 yardja félelmetes egy TE-től, akinek azért utolsó évében 2 mérkőzést ki kellett hagynia egy vállsérülés miatt.

Legnagyobb hibája, hogy 3 év alatt 12 droppot is bemutatott. Telán Ebron érkezésével csökkent a nyomás, hogy TE-et draftoljunk már a 2. körben.

 

Lloyd Cushenberry - C - LSU (Informal)


Cushenberry jó eséllyel egy évet pihenhet és fejlődhet Pouncey mögött, de vele ismét akár hosszú időre megoldható lesz ez a fontos poszt az OL közepén. Az LSU-ban idén remekül teljesített a támadófal, bár persze Burrow csodákat művelt, ha menekülnie is kellett éppen. Csak egy 40 yardot tudott futni sérülés miatt a combine-on, a második 40 yard közben egy húzódást szenvedett. Wisniewski érkeztével megoldódott idén a fal közepe, de jól látszik, hogy Pouncey évről évre gyengébb teljesítményt nyújt és ha Big Ben visszavonul Pouncey-tól is búcsúzunk majd.


Legközelebb a 3. körrel folytatjuk.

Pont ezért #maradjotthon és várd a következő írásunkat.

 

 

Top