Dolphins-Steelers

Pickett első prime time mérkőzése

Nehéz eldönteni, hogy melyik van közelebb a valósághoz: két héttel vagyunk a Steelers történelmi szintű veresége után, vagy egy héttel egy heroikus győzelem után. Mert mindkettő igaz, de nehéz eldönteni, hogy vajon most mit nyújt a csapat. A telített betlit követően, ugyanis egészen korrekt játékkal vertük a Buccaneers-t, pedig rengeteg volt a sérült. Most a sérültek egy jelentős része visszatér, ugyanakkor mások viszont kihagyják ezt az összecsapást.

Ne is kerülgessük a forró kását, kezdjük a sérültekkel:

Visszatér az offense-be Pat Freiermuth, az első számú TE. A védelembe pedig Minkah Fitzpatrick, Cam Sutton és Levi Wallace.

Közben viszont a múlt héten remekül teljesítő visszahordó Steven Smith és már másodjára Witherspoon is kihagyja a mérkőzést, ahogy a múlt héten jól teljesítő James Pierre is.

Egyszerű volt a dolgom, mert a Steelers nem rejtegeti az utolsó pillanatig a bejelentéseit, de a hazaiaknál csak az biztos, hogy Keion Crossen nem lesz mérkőzésben, bár ő nem annyira nagy veszteség. Kérdéses viszont egyelőre van bőven:

CB Keion Crossen (Knee) - Doubtful
T Terron Armstead (Toe) - Questionable
CB Xavien Howard (Vet Rest/Groin) - Questionable
CB Kader Kohou (Oblique) - Questionable
T Greg Little (Achilles) - Questionable
DE Emmanuel Ogbah (Back) - Questionable
TE Durham Smythe (Hamstring) - Questionable
QB Skylar Thompson (R. Thumb) - Questionable
WR Jaylen Waddle (Shoulder) - Questionable
DT Christian Wilkins (Hand) - Questionable

 

Nem lehet tehát tudni, hogy kikre készüljünk, mert Armstead vagy Wilkins hiánya nagy probléma lehet, de ennyi erővel ugyanúgy játszhatnak majd. 

Ami a legfontosabb a két csapat esetében, hogy mind Kenny Pickett (agyrázkódás után), mind pedig Tua Tagovailoa bevethető. Pickett ráadásul mindjárt megtudhatja, hogy milyen egy Sunday Night Football találkozón főműsoridőben pályára lépni. Tua 3 hetet is kihagyott, de már múlt héten is közel állt a visszatéréshez, de szintén egy kérdéses pont, hogyan tud visszatérni a pályára. Ráadásul a Steelers védőfal képes lehet odaérni Tua-hoz, ugyanakkor így Watt nélkül csak erre nem lehet alapozni.

Nem véletlen, hogy 7,5 pontos favorit a Dolphins. Közel 30 fok lesz, ami a hazaiakat mindig támogatja. Bár az offense a Buccaneers egyébként erős védelme ellen többször is tudott haladni, nagy kérdés, hogy ezúttal tudnak e majd elég időt hagyni a védelemnek pihenésre. Ebben az időjárásban ennek kétszer akkora jelentősége lesz, minimum. A védelem nem szerepel túl jól a gyors elkapókkal szemben, főleg a pálya közepén. Nagyon bízom benne, hogy nem Spillane védekezik majd Tyreek Hill ellen. Hillnek 50 elkapásból már 701 yardja van, miközben nálunk Diontae Johnson 33 elkapásból 295 yardot szerzett. Ráadásul Hill mellett, még ott van Waddle, illetve TE pozícióban Gesicki, így Tua bőven alkothat majd ezzel a személyzettel.

Erre mondjuk Pickett sem panaszkodhat, csak nagyon nehéz lesz a múlt heti koncentrációt elhozni magunkkal. Claypool nagy mérkőzést játszott, de Johnson sem hibázott ezúttal, most Pickens és Freiermuth is csatlakozhat, így a Dolphins védelemnek sem lesz könnyű estéje.

Bár az esélyek most talán még rosszabbak is, mint a múlt héten, mivel prime time mérkőzés lesz, bármi előfordulhat. Senki nem szeretne távozni a "nagyszínpadról", ugyanakkor sajnos nem nyerni szoktunk Miami-ba járni. 

Top