Demoralizáló győzelem a rangadón.

A labda mindkét oldalán jó játékkal sikerült szinte könnyedén legyőzni az eddig magabiztosnak tűnő Browns gárdáját.

Persze akadtak hibák, itt is ott is, de azok nem voltak a részünkről olyan mélységűek, hogy akár egy pillanatra is veszélyben forogjon a győzelem.

A támadó oldal viszonylag jól semlegesítette a vendégek erősnek mondható védőfalát. összesen 2 sack-et tudtak Myles Garett-ék elérni Benen, ebből az egyik inkább már Ben hibája volt, mert olyan sokáig várt, hogy a második kávé kihűlése már nem fért bele.

A földön Conner olyan elemi erővel támadta a védőket, hogy esélyük sem volt a megállításra, a kontaktok után rendre még 2-3 vagy több yardot tudott haladni a futó és végül 101 egységet tett be a közösbe. Sőt 1 TD-t is futott, amivel megnyugtató lett az előnyünk, 17-0 volt ekkor a táblán. James a 20 cipeléssel és a 101 yarddal 5,1-es átlagot hozott össze, ami kiemelkedő stat.

A levegőben Claypool és Washington szépen felosztotta egymás közt a lehetőségeket. Míg minden szem és kéz JuJu-ra szegeződik, a mágusok szépen elviszik a showt. Chase 4 célbavételből 4 elkapás 74 yard. James 7 felé irányuló labdából 4 elkapás 68yard 1 TD. Azért Claypool sem maradt TD nélkül, mert egy futott hatpontost betett a mikulás zsákba.

A labda másik oldalán, az egység egyik kiemelkedő tehetsége Minkah Fitzpatrick már az első védekezés alkalmával megadta az este alaphangját, egy tanári olvasás után Mayfield passzát levadászva 33 yardot nyargalva 10-0-ra módosította az eredményt. Ekkor a találkozóból nem telt még el 6 perc sem.

Aztán következett a második negyed, mintha fénymásoltuk volna. A Steelers támadósorozat végeztével a labda a vendégeknél, ezúttal pedig Sutton köszönte Baker Mayfield passzát és halászta azt le a támadók elől. A védelmünk olyan mélységekbe taszította a vendégek fiatal irányítóját, hogy a padon ülve a kamera akárhányszor is pásztázta csak a teljes tanácstalanság látszott az arcán.

Picit a Steelers is elbízta magát, mert a 24-0-s állás egy kicsit hamis illúziót adott. A Cleveland ennél sokkal jobb csapat azért. Egy pofás támadósorozattal meg is mutatták, hogy nem teljesen adták fel a találkozót. Pár védelmi hiba után 7-24-ra szépítettek is. Azonban ezen a találkozón talán ez az egy megingása volt a hazai védelemnek.

A győzelem sajnos vezéráldozattal járt. Devin Bush a szezonban már nem térhet vissza, mert az ACL (térd keresztszalag) elszakadt a bal térdében. A helyettese Robert Spillane rettenetesen impresszív játékkal rukkolt ki és Tomlin elmondta a meccs után, hogy teljes a bizalom. A fiatal játékos 5 tackle-t osztott ki (4-1), s az egyik a LoS mögött volt ebből. Tehát azt a feladatot, amit Bushnak kellett véghezvinni, hasonló szinten megoldotta. Meglátjuk a Titans ellen is képes lesz-e kezdőként ugyanezt hozni.

Tekintsünk rá picit a számokra:

A találkozó tehát 38-7-es Steelers győzelemmel ért véget és a Pittsburgh továbbra is őrzi a veretlenségét és magabiztosan erőtől duzzadva készülhetünk a harmadik hétről halasztott Titans elleni derbire.

Top