Csak nem, végre játszhatunk??

Hálaadás. Ez volt az a nap, amikor a kiírás szerint fogadnunk kellett volna a Ravens gárdáját, a pulyka és a különböző finomságok mellé kellett volna eredetileg társulnia ezen mérkőzésnek múlt hét péntek hajnalban. Covid. Ez pedig a vírus, ami keresztül húzta mindenki számítását a történetben.

Történt ugyanis, hogy a mérkőzést megelőző napokon egyre-másra jöttek a pozitív tesztek és kontakt kutatás utáni kizárások a Baltimore háza tájáról. Ez a dolog aztán végül odáig fajult, hogy 4x lett módosítva a mérkőzés kezdő időpontja, jelen állás szerint pedig úgy tűnik, hogy helyi időnk szerint szerda este 21.40 perckor végre elvégezheti egyik csapat a kezdőrúgást.

Fura úgy beharangozót írni, hogy azt sem tudhatjuk biztosra, lesz e mérkőzés. Így nézzétek el nekem, ha ez egy rendhagyó felvezető lesz.

A Ravensnél jelenleg a következő játékosok vannak Covid-19 listán:

Ahogy láthatjuk, elég tisztes mennyiségű, veretes névsor. Ha minden igaz, talán Dobbins és Ingram visszatérhet, hiszen ők már az első hullámban estek ki, elvileg a holnapi napon már tiszták lehetnek, a többiek biztos nem játszanak (amennyiben lesz ugye szerdán mérkőzés)

A sok halasztás eredményeként aztán nálunk is felütötte a fejét pár pozitív eredmény, James Conner, Stephon Tuitt és Jerald Hawkins nem játszik ennek következtében.

A mérkőzést nagy várakozás előzte meg, hiszen mi továbbra is őrizzük veretlenségünket (10-0), a Browns furcsa mód idén elkezdett mérkőzéseket nyerni (8-3), a Ravens pedig hármat is bukott az elmúlt négy mérkőzéséből (6-4). Így kvázi ez lehet az utolsó esélyük arra, hogy valamilyen szinten versenyben maradjanak a csoportban, sőt, nem csak a csoportban, hanem úgy ánblok a rájátszásért folytatott harcban. Az ügyüket cseppet sem segíti az eszkalálódó Covid helyzet, de mi ezt szerintem kevésbé bánjuk.

A mérkőzésen tehát a Ravensnél Robert Griffin III fog kezdeni irányítóként, először a szezonban. Érdekes lesz megfigyelni, hogy mit szeretne majd Harbaugh játszatni támadásban. Maradnak e a sokat, különböző felállásokból indított futó játékoknál, vagy esetleg megpróbálnak meglepni minket egy zsebből operáló RG3-vel. A helyzet az, hogy egyik felállás sem tűnik életbiztosításnak, mégpedig azért nem, mert többen is hiányoznak a támadó falból, TE posztról. Könnyen lehet, hogy problémás lehet az effektív futás blokkolás, és passz blokkolás is. Pláne úgy, hogy a Steelers méltón rettegett védőfala még Tuitt nélkül is képes lehet szinte minden playben nyomást generálni.

A mi oldalunkon támadásban, futó poszton Conner helyét valószínűleg Snell és McFairland veheti át. A Ravens egészséges cornerei (Smith, Peters, Humphrey) valószínűleg nem tudnak majd annyi felé szakadni, hogy az összes fegyverünk leszedjék 

(Juju, Johnson, Washington, Claypool, Ebron), így számomra az is nagyon érdekes kérdés, hogy miként támadjuk majd a hollókat. Könnyen el tudom képzelni azt is, hogy a meggyengült védőfal és linebacker sorukat futásokkal bombázzuk majd, aztán ha működik, maradunk a bevált receptnél.

A legutóbbi találkozásunkon bemutatott egy félidőnyi játékot jó lenne most két félidőre kiterjeszteni, és kontroll alatt tartani a mérkőzést a kezdőrúgástól kezdve. A Ravens legutóbb 4 labdaeladással segítette ügyünket, ha csak Griffin nem akarja komolyan lemásolni Lamart, akkor számítsunk arra, hogy sokkal jobban vigyáznak majd a labdára.

Ettől függetlenül a védelmünkből Tuitt az egyetlen komoly hiányzó. Ezen túllépve pedig folyamatosan, hétről hétre azt látjuk, melyet a lassan már temérdek mennyiségű statisztika is mind alátámaszt, hogy mennyire is domináns a védelem, mind nyomás gyakorlásban, mind labdaszerzésben, csak, hogy két faktort említsek. Ily módon arra számíthatunk, hogy megállított Ravens drive-okból nem lesz hiány.

Amennyiben ugye TV elé ülhetünk szerda este... Meglátjuk :)

Top