Claypool Game

A tegnapi találkozó egyértelműen, az idén a második körben draftolt elkapóról szólt. Kiváló teljesítménnyel 4 TD-t szerezve valóságos parádét mutatott be a fiatal játékos. Sőt egy könnyen kirepülő sárga zászló, egy 5-ik hatpontost még el is vett tőle. 


De nézzük mi is történt a találkozón. 


Azt előzetesen tudtuk, hogy a Philly D line-ja lesz idén az első igazán komoly próbatétel. Be is bizonyosodott. Nagyon komolyan nyomták össze a zsebet és elég kellemetlen pillanatokat okoztak Bennek már a meccs elején.

Az első támadás sorozatban már bezsákolta Hargrave és Cox Bent. Ekkor punt-al fejeztük be a 6 playből álló kb 10 yardnyi egységet haladó támadás sorozatot. 


A védelem a mérkőzés ezen szakaszában kiválóan limitálta a Wentz által irányított vendég támadó egységet. 

Azután a következő sorozatból a saját 49 yardosunkról indulva szép sorozat végén Claypool egy 2 yardos futással be is húzta az első TD-ét a mérkőzésen.  


Ezután kezdődött a D rémálma. 

A mérkőzés előtt a mi védelmünk volt a liga legjobbja futás ellen, majd jött Sanders és 74 yardos futással szerzett TD-t. Az állás 7-7 volt ekkor. 57 másodperc alatt egyenlítettek. 


Az O megmutatta, hogy amikor a D betlizik, és ez volt a mérkőzés igen üdvözítő megállapítása, akkor képesek előlépni. Ben által vezérelve nem egészen 3 és fél perc alatt újabb Claypool TD-vel ismét vezettünk. 

A Sasok erre is találtak egy gyors választ. Igaz, most 5 és fél perc alatt tudtak átmasírozni a teljes pályán. 14-14 volt ekkor a táblán. 

Közeledett a félidő, volt egy támadásunk amellyel pontot kellett szerezni, hogy a félidőben előnnyel mehessünk pihenni és elemezni. 

Sikerült egy FG-t rúgni,de volt közel 2 perc, amely látva a védelem nem túl erős lábait aggodalomra adott okot.


17:14 volt tehát a félidő. 


Az öltözőben nem tudom pontosan mi hangzott el, de lehet 10 percenként valami hasonlókat kellene tenni a srácokkal. 


A kezdő drive-ból azonnal TD, majd az Eagles támadását hamar egy Nelson által szépen lehúzott INT-el vettük vissza. Mivel viszonylag közel a célterülethez került vissza a labda gyorsan újra TD-t szereztünk. 31:14 ide. Vagyis megnyugtató előny. Biztos vezetés kézben a meccs.

És itt volt egy D leolvadás azonnal kaptunk 2 TD-t és az állás máris nagyon szoros lett. Mivel az egyik TD után Wentz sikeres játékot hívva a 2 pontos kísérletet is megoldotta, egy FG-al vezethettek volna a vendégek. Szerencsére senki nem mondta el a Philly edzőinek, hogy a Heinz Fielden nem rúgunk 50 felett a folyó felé….. Ki is maradt az 57 yardos kísérlet. 

A Steelers támadó egysége köszönte és 3 játék után egy 35 yardos passzal Claypool megszerezte a 4-ik TD-jét. 

Ekkor kialakult a végeredmény 29-38, de az Eagles még támadhatott a győzelemért. Csakhogy a védelem valamit megérzett és amikor kellet egy szép INT-el lezárta a találkozót.


Nézzük a meccs hőseit Steelers szempontból:


Ben Roethlisberger 27/34 239 yard,  3TD 0 INT

Futás:
Ray-Ray McCloud 2 futás, 63 yard 0 TD 31.5 átlag
James Conner 15 futás,44 yard 1 TD 2.9 átlag
Chase Claypool 3 futás 6 yard  1 TD 2 átlag

Elkapások:

Chase Claypool 7 elkapás, 110 yard, 3 TD, 11 átlag/elkapás

Eric Ebron 5 elkapás 43 yard 

JuJu Smith-Schuster 4 elkapás 28 yard

James Washington 3 elkapás 25 yard

James Conner 3 elkapás 19 yard

Védelem:

Steven Nelson 2INT 3yard 2 leütött passz

Mike Hilton 8-0 tackle 1 sack 1 TFL

T.J. Watt 3-0 tackle 1 sack 3 TFL

Cameron Heyward 2-0 tackle 1 sack 1 TFL

Stephon Tuitt 2-3 tackle 1.5 tackle 1 TFL

Bud Dupree 0-2 tackle 0.5 sack


A mérkőzés összképét vizsgálva kijelenthetjük, hogy az eddig brillírozó védelem néhol meg meg döccent és ez erősen rányomta a bélyegét a mérkőzés bizonyos szakaszára. Sajnos, bár a számok alapján nem azt mondanánk, a nyomás nem volt elegendő Wentz-en, konstansan és így sok esetben volt ideje megtalálni a gyengén muzsikáló hátsó alakzattól elszakadó elkapóit. Ezen a találkozón, kvázi névtelen srácok voltak azok akik sikeresen szeparálódtak. A jövő heti meccsen egy OBJ vagy egy Jarvis Landry fog felállni a mi secondary-kel szemben.

Erre komoly megoldásokat kell találni a héten. A Browns idén egy teljesen más csapat benyomását kelti. Egy jó csapat benyomását. 

A támadósornál láttunk pár komoly fejvakarós hívást, majd aztán pár olyan playt amire elégedetten csettinthetett mindenki. Azonban az is fontos megállapítás, hogy ezt a mérkőzést végeredményben a támadó oldal nyerte meg. Nagyon örömteli, hogy akár meccsen belül is tudtunk váltani és amikor az egyik oldal gödörbe került a másik oldal kihúzta. 

Az biztos, hogy a hétvégén a támadó és a védő oldalon is picit ennél is több kell. Talán egyszerre kiegyensúlyozottabb teljesítmény. 


1978-79-es szezonban kezdtünk utoljára 4-0-al. Az akkor a végén SB győzelmet is hozott. 5-0-s vagy jobb kezdés is ebben az évben produkált a Steelers, akkor 7 héten át nem talált legyőzőre a Terry Bradshaw által dirigált alakulat.

Top