BREAKING - Fitzpatrick a Steelersben folytatja!

Mindannyian tudjuk mennyire jó idén a Miami Dolphins. Brian Flores újdonsült főedző vezetésével a "tankolás" rég nem látott módját láthatjuk a csapattól. Az összes, valamirevaló jétkosukat draftpikkekre cserélték az előszezonban, míg minőségi erősítés nem érkezett. Az első fordulóban 52-10-es vereséget szenvedtek a Baltimore Ravens csapatától. Ezután röppent fel a hír, miszerint a csapat safety-je, Minkah Fitzpatrick cserét kért. A csapat pedig eleget tett a kérésnek, meghallgattatak az ajánlatok.


Nem kis meglepetésre a Steelers csapata lett a befutó a fiatal játékosért. Meglepetés a dolog, abból a szempontból biztosan, hogy Roethlisberger kiválásával meglehetősen csökkent a csapat esélye a kiváló szezonra, illetve abból a szempontból is, miszerint rendszerint nem túl aktív Kevin Colbert GM szezon közben. Úgy látszik ez egy kihagyhatatlan lehetőség volt számunkra.

A trade részletei:
Steelers a Dolphinsak küldi:
2020 1.kör
2020 5.kör
2021 6.kör

A Dolphins pedig Pittsburghbe küldte:
2020 4.kör
2021 7.kör
Fitzpatrick mellett

Feladtuk tehát a jövő évi draft első körös cetlijét.. Gondolhatnánk, nem túl nagy áldozat ez ezért a srácért????
Aki nem ismerné, annak kicsit igyekszünk közelebb hozni a legújabb safetynket.

MINKAH FITZPATRICK





Született: 1996.11.17 Old Bridge/ NJ
Egyetem: Alabama
Magasság: 185 cm
Súly: 94 kg
NFL Draft: 2018 1/11.választás - Miami Dolphins

Ismerünk nagyon profi mentalitású, győztes típus játékosokat, de olyat keveset, akit maga Nick Saban magasztalt az egekbe. "Hat defensive back pozíciónk van, ő pedig játszott mind a hatban. Nem emlékszem olyan játékosra aki képes lett volna erre, azon a szinten, ahogy azt Minkah tette.Nagyon lelkiismeretes, odafigyel a részletekre. Tudja, milyen fontos a megfelelő felkészülés, nem gondolja, hogy magától jönnek a dolgok. Nagyon jó példát állít a munkamoráljával, edzőként nem nagyon kívánhat másmilyen játékost az ember. Nagyon jó példát állít a csapattársai elé."

Fitzpatrick tehát az a játékos, akit kivétel nélkül mindenki egy kiváló karakternek tart, egy olyan embernek, aki nem csak a pályán tud a csapata élére állni. Ebben nagy volt az egyetértés, abban viszont nem, hogy hol tudná legjobban segíteni a jövendőbeli csapatát, mi is az ő igazi posztja. Magas futballintelligenciáját az is mutatja, hogy az Alabama milyen sok szerepkörben játszatta, hiszen volt outside CB (főleg eleinte), nickel back, free safety, strong safety, sub package linebacker (=STAR), azaz kvázi minden, amit el tudunk képzelni. Mindezekben pedig kiválóan teljesített, nem véletlen az "egyetemi isten" Saban edző magasztalása.

A 2018-as drafton aztán a 11. választással a Dolphins csapott le rá. A Miami újonca a második legtöbbet foglalkoztatott defensive back volt a védelemben, ennyi lehetőségről pedig sok rookie csak álmodik, nem lehetett panasza. Arra azonban annál inkább, hogy a Dolphins három teljesen különböző poszton is játszatta. A szezon első felében leginkább slot cornerként számítottak rá, nem csoda, hogy ezen a poszton van a legtöbb snapje. Reshad Jones szezon eleji sérülése miatt viszont két meccsen is játszott free safetyt a slot cornerrel párhuzamosan, amire még kétszer volt példa a szezonban míg a 10-15. forduló között leginkább szélső cornerbackként kellett helyt állnia. Azonban ahogy a tavalyi statisztikai lapjából is láthatjuk, kiváló teljesítményt nyújtott még így is.

Fitzpatrick tehát egy kivételes tehetséggel megáldott játékos, akiért egy első kört áldozni véleményem szerint nem elveszett dolog. Nem mellékes az sem, hogy a srác még mindig az újonc szerződésével játszik, ami a következőket jelenti az elkövetkező évekre:
2019   1,1 millió $
2020   1,9 millió $
2021   2,7 millió $
2022   5. éves opció.          Tehát még legalább 3 évig nagyon olcsón játszik, a teljesítményére pedig eddig sem lehetett panasz.

"Nagyon izgatottak vagyunk, hogy sikerült Minkah-t a csapatunk védelméhez adni. Nagyon magasra értékeltül már a 2018-as draft alatt is, úgy gondoltuk már akkor is, hogy nagyon jó játékos válhat belőle", mondta Kevin Colbert GM.

Mike Tomlin elmondása szerint Sean Davis sérülése is hozzásegített minket az igazoláshoz, hiszen minőségben szerettük volna pótolni a kieső játékost. Fitzpatrick játszani fog a hétvégén a 49ers elleni idegenbeli mérkőzésen, egy teljes hét áll rendelkezésre, hogy belerázódjon a rendszerbe, de nem lesz ezzel baj, gyorsan felveszi majd a ritmust. Nagyon sokoldalú játékos, de egyelőre nem valószínű, hogy több poszton fel fog tűnni.

Sean Davist közben IR-re tette a csapat vállsérülése miatt.




MINKAH, WELCOME IN PTTSBURGH! :)

Top