Bravúros győzelem hazai pályán a Bucks ellen



A mérkőzést előtt bízni ugyan bíztunk abban, hogy összekapja magát a csapat, de talán még a vérmesebb szurkolók sem gondolták teljesen komolyan azt, hogy komoly esélyünk lehet a Tampa Bay Buccaneers ellen. A baljós előjelek első és legszámottevőbb része volt a majdnem teljes secondary hiánya a mérkőzésen. Hiszen sem Fiztpatrick, sem Sutton, sem Weatherspoon, sem Wallace nem játszhatott sérülés miatt.

Azt hihettük Brady és társasága számára ez egy ujjgyakorlat lesz, főleg annak fényében amit a múlt héten láttunk a Bills ellen.

Alighanem sokan így gondoltuk, azonban a pályán lévők kicsit más mentalitással léptek pályára. Rendhagyó módon nem mennék végig az eseményeken, inkább csak linkelek egy összefoglalót Nektek. Ami fontosabb, a Bucs egyszer sem vezetett a mérkőzésen, egyszer nem kerültünk hátrányba.

Pickett már rögtön az első percekben megszerezte első TD passzát, melyet Najee Harris vihetett akadálytalanul az endzone-ba. Ezt követően mezőnygól háború zajlott, majd a harmadik negyed felénél jött a fordulat, amire nem igazán számítottunk, vártunk. Pickett megsérült. Egy passzt követően vitték földre, és oly szerencsétlenül esett hanyatt, hogy agyrázkódás gyanújával már nem tért vissza a pályára.

Itt jött el az a pont gondolom sokaknál (bevallom kicsit nálam is), amikor úgy érezhettük "basszus ez a meccs pedig összejöhetett volna", de Trubisky pályára kocogásával kis gyomorgörcsök jelentkeztek. 13-12 Steelers volt ekkor az eredmény.

Azonban..

Trubisky rövid Steelers-es pályafutása legjobb teljesítményét tette le az asztalra, 12/9 144 yarddal és 1 TD-vel zárt. Mindig volt aki fellépjen mellé, támadásban leginkább Claypool kapkodta magát (végre) 7 elkapással, 96 yarddal, TD-vel zárt. 

A védelemben Heyward egész meccsen oktatta az újonc támadófalembert, de a többiek is kitettek magukért, folyamatosan volt valaki akinek a szerelését ki lehetett emelni, illetve ki is kellett mert fontos pillanatban jött. Ez lehetett Bush, Wormley, Pierre, Jackson, Ogunjobi vagy éppen Reed. Mindig volt aki fellépjen. Jól fogtuk a futást, a 3-as átlagot sem érték el Fournették.

Kérdés mennyire volt Brady a Kraft esküvő után ott fejben, de azért mégiscsak róla van szó, nem gondolnám, hogy ne lett volna 100% fókuszált. Ne vegyük el a sikert a csapattól, nagyon meg akarták mutatni ezen a mérkőzésen.

Az első félidei Pickett játék, a második félidei Trubisky játék most talán komoly fejtörő elé is állíthatná az edzőket, ki kezdjen a következő mérkőzésen. Meglátjuk, szerintem ragaszkodni fogunk Picketthez, akinek kell a játékidő. Mindezt persze akkor, ha az agyrázkódása után játékra alkalmas állapotban lesz.

Örüljünk most a nem várt sikernek, jól és nagyot küzdött a csapat, sokkal jobban akartak nyerni a Tampánál, mely sikerült is. :)

 

Top