Bengalson keresztül az első győzelemért!

Hétfő este (ami nálunk kedd hajnal) egy előzetesen szorosabbnak várt meccs következik, ráadásul csoportriválisok között. Sajnos 3 forduló után mi is ugyan úgy 0-3-mal állunk, mint a Bengals, így egy valami biztos a meccs előtt: valaki elmozdul a nyeretlenségből. Hacsak döntetlen nem lesz.

Mi történt a múlt héten?

A Bengals 14-0-s hátrányba volt az első félidőben, ráadásul Andy Dalton első sikeres passzára egészen a második negyedig kellett várni. A második félidőben hiába találtak magukra, a Josh Allen vezette Bills offense végül behúzta a meccset, és 21-17-es vereséggel távozhattak a New Era stadionból.

Sajnos a Steelersnek is felemás volt a mérkőzése, és hiába volt az 5 turnover, pontokat nem bírtunk feltenni a táblára, így az első diadalra még mindig várnunk kell.

Viszont új hét, új remények! Ez lesz Rudolph első hazai találkozója kezdőként. Az aranyásók nem igazán hagytak teret Rudolph-nak, és sajnos, elég rutinos legények vannak a Bengalsnál is D-line-ban.

A Bengals edzői stábjának ez lesz az első AFC North csatája, hiszen új a HC, OC és a DC is.

 

Mi az a három kulcsmomentum, ahol eldőlhet a párharc?

 

1.      Steelers run defense vs. Bengals running game

Sajnos a Steelers defense minden szegmensben, akár passz- akár futás ellenei védekezésben is a liga sereghajtói között van, viszont, eddig három olyan csapattal találkozott, ahol működött a futójáték. Joe Mixon és Giovanni Bernard párosa idén csak 41,7 yardot átlagoltak meccsenként, ami nem egy egetrengető szám. Fontos lenne, hogy ne most kezdjék el termelni ellenünk a yardokat. Ami viszont ebből következik, hogy nálunk a passz elleni védekezés még ennyire sem jó, így Andy Dalton ne kezdje el azt szétszedni. Harmadik évére úgy tűnik összeszokott a draftok történetének leggyorsabb játékosával, John Rossal, aki majdnem 100 yardot átlagol meccsenként. Joe Hadenéknek fell kell kötni a gatyát.

 

2.      Mennyire szokott össze Rudolph-al az offense?

Elsősorban Randy Fichtner-re gondolok, aki az előző héten nem segítette playhívásaival a másodéves QB dolgát. Nagyon fontos, hogy olyan stratégiát válasszon, ahol legalább tízszer célba veszi JuJu-t, hiszen láthattuk múlt héten, ha el tudja kapni a lasztit, nagyban tudja supportálni az irányítót. Vance McDonald válla nem akar rendbe jönni, így a héten egy csere útján hozzánk került a Seahawks TE2-je, Vannett, akinek eddig elég szolíd teljesítménye volt a Seahawks-nál. A pletykák szerint offseason-ban együtt készültek, így a kémia elvileg működhet köztük.
Akik nélkül viszont se a futó, se a passzjáték nem működik, az a támadófal. A mag évek óta együtt játszik, muszáj lesz nekik is újra régi fényükben ragyogni, mert ha ők nem dolgoznak jól, Masonnek nem lesz ideje passzolni, Conner pedig nem fogja magától megtalálni a megfelelő réseket a futásához.

 

3.      Turnoverek

Jelenleg a Bengals a turnovereinek is köszönheti a 0-3-at, múlt héten pedig láthattuk, hogy tudunk mi turnovereket szerezni (még ha a javához szerencse is kellett). A mi oldalunkról viszont ott van Rudolph, aki kvázi „újoncként” mindig benne van a labdaeladás, így egy olyan meccsen, ahol előreláthatólag nem a szép támadójáték fog dominálni, extra fontos faktor a turnover.

 

Összességében szoros meccsre van kilátásunk, ahol ránézésre „alulmúlási” meccs lesz. A múlt heti gyalázat után bízom benne, hogy mindenki magába nézett, és úgy futnak ki a gyepre,  hogy mindenki a saját legjobbját kiadja magából. Egyébként ez lesz a 100. Steelers-Bengals, ahol 64-35re még mindig a Steelers vezet (Beleértve a playoff meccseket).

Akik hiányozni fognak a meccsről:
Steelers: Roosevelt Nix,  Vince Williams, Anthony Chickillo, McDonald pedig Doubtful.

Bengals: Kerry Wynn, AJ Green, Ryan Glasgow, Cordy Glenn, Carl Lawson pedig Doubtful.

Top