Bengals-Steelers

Csoportrangadó a javából, amely ezúttal eldönthet néhány fontos kérdést.

Néhány héttel ezelőtt, elég kilátástalan játékkal rukkolt elő a Steelers a Bengals ellen a Heinz Fielden, aminek eredménye egy sima vereség lett. Akkor egyébként én magam nem is éreztem, hogy a Steelers esélyes lehet az idei Bengals ellen, de azóta sok víz folyt le a Monongahela folyón. Most sem gondolom, hogy a Steelers esélyes lenne, de igenis nyerhet ezen a sorsdöntő mérkőzésen. A mindenesetre biztos, hogy a Pittsburgh-i mérkőzésen sem Watt, sem pedig Highsmith nem volt pályán. Most ott lesznek, reméljük teljesen egészségesen. (Amikor Watt pályán van, a passrush sikeressége 47%!!!-al magasabb)

Amennyiben nem sikerül a győzelem, a rájátszás szempontjából szinte kilátástalan helyzetbe kerülünk, és lehet kezdeni nézegetni a jövő évi draftprospekteket.

Ha sikerülne viszont a győzelem, az nagy lökést adhatna a csapatnak, a hátralévő csoportrangadók előtt.

A héten biztosan visszatér T.J. Watt, Minkah Fitzpatrick és Isaiahh Loudermilk. (Sajnos szombat estére kiderült, hogy Joe Haden viszont nem játszik, így Chase ismét lehetőséget kap egy nagy mérkőzésre.) Mindannyian a védelemből hiányoztak a Chargers ellen, aminek láttuk az eredményét. És bár a védelem szörnyű volt, azért így is megadták az esélyt a győzelemre, de sajnos a támadó oldalon ezzel nem tudtunk élni.

Azért Roethlisbergerék is megmutattak valamit a korábbi jó teljesítményükből, csak sajnos ezt folyamatosan nem tudják tartani. Ráadásul miközben a védelem visszakapott néhány fontos embert, az offesne és különösen a támadófal újabb problémával küzd. Ezúttal majd Finney lesz az, aki megpróbálja Dotson helyettesítését, mert Hassenauer is tegnap IR-re került, így három hétig biztosan nem számíthatunk a játékára. 

Eric Ebron sem játszik, ezért Pat Freiermuth, aki Ben egyik legmegbízhatóbb célpontja lett újonc évében, ismét kezdeni fog a fal szélén. Sőt, Ebron is tegnap IR-re került. 

 

A DE Daniel Archibong és a WR Anthony Miller került a PS-ből átmenetileg a rostérre, illetve igazoltunk egy falembert is hirtelen, John LeGlue személyében. Miller majd McCloudot pótolja a speciális csapategységben, mivel a visszahordásokban jeleskedő WR covidos lett.

A Bengals irányítója 28 alkalommal volt már bezsákolva idén, de pont a 3. héten a Steelers ellen meg tudták védeni. Ez persze főképp azért sikerülhetett, mert sem Watt, sem pedig Highsmith nem játszott.Watt ráadásul azzal a Riley Reiff-fel néz szembe, aki idén már 20 nyomást engedett.

Offense oldalon a legfontosabb, hogy menjen a futás. A Bengals elleni mérkőzésen 62 passzal próbálkozott Roethlisberger, ezzel pedig az egész támadójátékunk kudarcra volt ítélve. A támadófal azóta sem lett jobb, de elég kétarcú ahhoz, hogy néhány drive-ban működjenek a futójátékok, ráadásul a Bengals védelme azért nem a legveretesebb nevekből áll.

 

Top