Baltimore elleni sikerrel a PO-ba

Kedves szurkolótársak,

Sokan úgy véltük, ez lesz Big Ben utolsó mérkőzése az NFL-ben, és ahogyan 2003-ban a Baltimore ellen kezdte, úgy a Baltimore ellen is fejezheti be, és akaszthatja szögre a cipőt immáron 2022-ben. Rosszul gondoltuk, szerencsére :) Tudhattuk, hogy szoros lesz, és talán reméltük, hogy lesz jelentősége az esetleges győzelemnek. Nos, nem árulok el nagy titkot, 16-13-ra nyertünk, amivel (na és persze a JAX és OAK győzelmével) bejutottunk a playoffba, jövő hét végén pedig a Kansas City Chiefs ellen játszhatunk a Wild Card körben.

Na de nézzük meg röviden, hogyan alakult a mérkőzés, illetve milyen mérföldköveket értek el egyesek ezzel a találkozóval.

A mérkőzést egy punttal kezdtük, majd miután sikerült Huntley kezéből kiverni a labdát, mezőgnygól távolságba jutottunk. Sokáig ez volt az egyetlen pontszerzés a mérkőzésen. Ahogy azt megszokhattuk a PIT-BAL mérkőzésektől, brusztolós, kemény találkozó volt, ezúttal kevés ponttal, de annál nagyobb küzdelemmel, és feszültséggel.

Ezt követően Huntley újabb eladott labdáját, mely INT formájában érkezett a kezünkbe, nem tudtuk mezőnygólra váltani, sőt, Big Ben is egy INT-vel jelentkezett. Mindez pedig azzal volt egyenlő, hogy az első negyedet 3-0-s vezetéssel zárhattuk.

A második negyedben egymást követően 7 puntot láthatott a pubikum, felváltva a csapatoktól, nem igazán bírtak egymással, nem találtak fogást a másikon. A félidő végén aztán a Ravens is FG távolságba jutott, Tucker pedig nem hibázott, kiegyenlítve a küzdelmet immáron a táblán is. 3-3

A második félidőt aztán látványosan rosszul kezdtük, még jobban fájtak a futások, és ily módon is szerzett vezetést a Ravens. Latavius Murray 46 yardról nyargalt be a célterületre, miután sajnos átjutott a védőfalunk közepén, és más már nem várta a második vonalban. 3-10

Ezt rögtön sikerült lekövetnünk egy mezőnygóllal. 6-10

A negyedik negyedben aztán a TD is összejött, Ben passzából Claypool szerzett hatpontost, ezzel immáron mi vezettünk 13-10-re.

A Baltimorenak azonban sikerült FG távolságba érnie, és be is találtak, majd miután a rendes játékidőben nem változott az eredmény, jöhetett a hosszabbítás.A Ravensnek nem sikerült felülkerekednie, csak puntig jutottak elsőre. Mi következtünk. 4:28 és 15 play alatt 65 yardot haladva, több nehéz helyzetet megoldva 3-ra 4-re is sikerült tovább haladnunk, mígnem Boswell-nek egy rutinszerű FG-val be tudtuk húzni a mérkőzést.

Ami a LEGeket illeti:

Kapott pontok: Amikor kevesebb mint 24 pontot kapunk egy mérkőzésen 8 győzelem és 1 döntetlen a mérlegünk. Amikor 24 pont felett kapunk, 1 győzelem 7 vereség...

Roethlisberger 57. győztes drive-ja volt ez, amivel Peyton Manninget és Drew Breest utasította maga mögé a vonatkozó ranglista 2. helyén.

Pat Freiermuth 497 yardja a legtöbb, amit újonc TE regisztrált Steelers mezben (2005, Heath Miller, 459y)

Najee Harris az első újonc an NFL-ben aki 300 futással és 70 elkapással fejez be újonc szezont

TJ Watt pedig megszerezte a hőn áhított 1 db sacket (amiből aztán lehet, hogy kettő lesz a hét közepén), így mostmár ő és M.Strahan tartják az egy szezonban elért legtöbb sack rekordját (22,5), ezzel pedig elég valószínű, hogy biztosította magának a már rég megérdemelt Defensive Player of the Year díjat.

Jövő héten pedig @Kansas City ChiefsItt az alkalom, hogy visszaváhjunk az alapszakaszban nem is olyan régen elszenvedett nagy verésért. Amennyiben esetleg nem sikerül tovább írni az "Utolsó SB győzelmet Big Bennek) című könyvet, úgy Roethlisberger egy playoff találkozóval búcsúzhat mindannyiunktól!

Top