Az utolsó (?) tánc

Bár a hír nem kötődik konkrétan a Steelers-hez, de szerencsére Damar Hamlin már jobban van és kommunikált is a csapatával. A játékosra utaló 3-as szám ott lesz a holnapi napon a pályán, a 30 yardos vonalhoz festve.

Vasárnap este a Pittsburgh Steelers és az egész NFL számára befejeződik az NFL 2022-es alapszakasza. Komoly hullámvasút érzése volt idén az embernek, ha kicsit visszatekintünk a lassan mögöttünk hagyott idényre. Heroikus győzelem, majd bosszantó vereségek után jött a "megmentő" Kenny Pickett és jelenleg mindenki azt gondolja, hogy megtaláltuk az elkövetkező évek Steelers irányítóját.

1970 óta nem volt olyan rookie QB, aki két egymást követő mérkőzésen az utolsó percben game winning drive-ot vezet, ráadásul nem is akármilyet, most pedig Pickett személyében pont a Steelers talált egy kincset, a gyengének számító 2022-es draft class-ban.

1-4, majd már 2-6 is volt a szezon és szinte mindenki biztos volt Mike Tomlin első negatív szezonjában. De végül nem így lett. Bár még mindig lehet negatív a szezon, de most már esélyesként lép a Steeelrs pályára, -akár PO reményekkel is- miközben az ellenfél és nagy reményekkel induló Cleveland Browns már korábban kiszállt a PO versenyből. A bye week óta eltelt 8 hét során, csak a Ravens elleni hazai mérkőzés volt kudarc, a többi teljesen vállalható volt, még a Bengals elleni vereség is, mert ott egy tényleg top csapat ellen kellett játszani. 6 győzelem azonban tökéletesen megmutatta, hogy mennyire nagy küzdő a csapat és Tomlin. Az idén során volt olyan pillanat, amikor még az 1/1 is a miénk lett volna, de most a PO a tét.

 

Persze ez egyedül neki nem sikerülhetett volna. Ehhez kellett a feljavuló támadófal, a skill játékosok és természetesen a védelem is.

Ha már a védelem, pénteken megválasztották a csapat MVP-jét. Ez pedig Minkah Fitzpatrick lett, nem érdemtelenül.

 

A csapatból várhatóan csak Tre Norwood hiányzik majd, egy húzódás miatt. A héten Fitzpatrick és Myles Jack sem tudott edzeni, de az ő státuszuk egyelőre kérdéses.

A vendégeknél Jack Conklin, RT fog hiányozni a támadófalból, ennek gondolom Watt örülni fog. Isaiah Thomas, DE szintén sérült, ahogy Jadeveon Clowney is, aki a héten összeveszett a csapatával és így a passzsiettető már a csapatváltást is bejelentette. Denzel Ward, a csapat legjobb cornerének játéka, egyelőre kérdéses.

 

 

Top