Az utolsó szeptemberi vasárnapon a Steelers a Bengalst fogadja.

 

Csoportrangadó a javából, bár az utóbbi években a Bengals gyengébb szereplése miatt már elveszett az a néhány évvel ezelőtti feeling, amikor a vendégek még a playoff helyekért voltak harcban és a két csapat játékosai sokszor a fair play határait is meghaladó módon bántak el egymással.

Most csak egy csoportmérkőzés ez, két az elmúlt fordulókban hasonlóan szereplő gárda között.

Az első fordulóban mindkét gárda meglepetésgyőzelmet aratott, hogy aztán a második fordulóban megmutassa a kilátástalan arcát is.

Illedelmességből kezdjük a vendégekkel. Előbb a Vikings ellen egy hosszabbításos győzelem, majd a Bears ellen jött a józanodás. Burrow 2 TD mellett 3 interceptiont is dobott és a játéka nem hasonlított egy 1/1-es reménység játékához. Pedig a személyzet megvan hozzá. A támadófal a liga első feléhez tartozik, Mixon a liga egyik legjobb fuótja a Chase-Boyd-Higgins triónál tehetségesebb elkapógárda nem sok helyen van. A védelem is sokat erősödött, de valahogy még nem jött el a várt áttörés. A Bengalsnál majd Tee Higgins, WR,  Xavier Su'a-Filo, OG és Trae Waynes CB fog hiányozni sérülés miatt.

 

A Steelers a meggyőző Bills elleni győzelem után a Raiders ellen másik arcát mutatta. Különösen igaz ez, a viszonylag egészséges támadó oldalról, ahol a fal képtelen volt megvdeni Ben-t és segíteni Harris futásait. Ráadásul a playhívás sem működött, mintha csikorogna a Canada-Roethlisberger páros munkakapcsolata. Ha volt egyáltalán ideje az irányítónak, pontattaln passzokkal jelentkezett. Az ellenfél oldalának közepén nem támadta, inkább csak a LoS mögötti 10 yarddal próbálkozott, akárcsak tavaly.

A futójáték szörnyű, a falembereinket úgy tologatják, ahogy akarják. Ráadásul amikor Big Ben kapott egy hatalmasat, a támadófal nem védte meg, amit több régi falember is számon kért az újakon. A védelem egyszerűen elfogyott. Tudtuk, hogy Tuitt hiányozni fog, de Alualu-t nagyon hamar elvesztettük és ezzel a futás elleni védelem oszlopa dőlt ki. Haden és Bush hiánya is látszott, bár Bush-t legalább Spillane tudta pótolni. Watt kiesése viszont már megoldhatatlan feladatot jelentett a védőfalnak is.

Ma biztossá vált, hogy Watt a Bengals ellen sem lesz, így a Watt-Highsmith kezdő helyén az Ingram-Jamir Jones páros lesz a kezdő, de mögöttük majd holnap derül ki, hogy ki jön fel a gyakorlócsapatból. Ha a kedves olvasó nem hallott még Jamir Jones-ról, az nem véletlen. Idén talált rá a Steelers és titkon remélik, hogy már csak az előélete miatt is egy új James Harrison lehet. Holnap mindenesetre kezdheti gyűjteni a sackeket.

Szintén kihagyja a mérkőzést Diontae Johnson is térdsérülés miatt, így Washington kaphat majd több lehetőséget. Carlos Davis pedig sorban a 3. mérkőzést hagyja ki.

Top