Atlantába látogatunk a 13. héten

Ma este, a magyar szurkoló számára immáron újfent a legbarátibb időpontban nézhetjük kedvenc csapatunkat. Ezúttal az Atlanta Falcons csapatához látogatunk.

Az Atlanta eddig szezonja körülbelül úgy alakul, ahogy azt várták. Matt Ryan elengedése (??) után Marcus Mariota kezébe adták a varázspálcát (labdát), ő pedig ezt egészen eddig 2052 yarddal, 14 TD-vel és 8 INT-vel hálálta meg. A mérleg talán már nem ennyire "nagyszerű" Georgia kedvenc csapata 5 győzelemmel és 7 vereséggel áll az egyelőre nem túl acélos NFC South csoportban.

Az Atlanta hazai mérlege 4-2. Az utolsó 6 mérkőzésükből csak 2-t tudtak megnyerni, azokat is olyan "all madden" együttesek ellen mint a Panthers vagy a Bears. A Mariota vezette támadóegység 27th a ligában, 315,3 yardot haladnak mérkőzésenként. A futásokért legfőképpen négyjátékos felel, Allgeier, Patterson, Huntley és maga Mariota. Együtt több mint 1800 yardot és 10 TD-t szorgoskodtak már össze.

Elkapásokban legfőképpen London, Zaccheaus vagy Pitts nevét kell figyelni, bár utóbbit most kevésbé, friss hír, hogy sérülése miatt az egész évet kihagyja már. Érdekesség, hogy a Falcons több mint 100 yarddal kevesebb passzolt yardot átlagol ellenfeleinél...Valósznűleg elsősorban futással szeretnének majd minket verni, ehhez jön majd hozzá pár Mariota passz, remélhetőleg sikertelenül.

A mi oldalunkon a legfőbb kérdés immáron hétről hétre, hogy mennyire nyílik ki Canada playbook-ja, ha már még körünkben üvözölhetjük továbbra is. Erre nagyon kíváncsiak lehetünk ezen a héten is, ugyanis az Atlanta pass defense nem a legerősebb a ligában. Persze a miénk sem, de mivel nem passzolnak sokat így ezzel nem lehet nagy baj :D Szóval 30. a hazai együttes a 10+ yardos passzjátékok engedésében. Összességében 28. helyezettek.

Az Atlanta ellenfelei továbbá 44,3 %-ban váltják pontokra a labdabirtoklást, ami az ő nézőpontjukból a legrosszabb a ligában.Egy szó mint száz, most ismét lehetősége lesz Pickettnek dobálni (ha minden igaz), reméljük ezúttal is a hatékonyabb énjét (és Canada playeit) látjuk majd, ekkor nagy baj nem lehet.

Részünkről a futás is elindulni látszik, immáron 20. a csapat összesítésben, az előző évek 28+ teljesítményéhez képest feltétlenül előrébb léptünk az utóbbi mérkőzések alapján, ahol 158,8 yardot átlagolunk (!).

Ami a hiányzókat illeti, ha minden igaz Witherspoon hagyja majd ki a mérkőzést, Loudermilk és valószínűleg Reed. Questionable besorolást kapott még TJ Watt és Jaylen Warren.A hazai csapatnál ha minden igaz az említett Pitts-en kívül Ebiketie, Dalton, Edoga nem fog játszani.

A pontos hiányzókkal jövünk a mérkőzés előtt. :)

Hajrá Steelers! Ne feledjétek, 19.00 óra akár otthon akár élőben a SCORE Sport Bar-ban :)

Top