AFC North rangadó

Kivételesen a Browns ellen

Az idei első komoly erőpróba és ami meglepő, hogy ezúttal a Browns ellen lesz ilyen mérkőzésünk. Na de ne csodálkozzunk, mert évek óta komoly draft tőke és szabadügynökök sokasága érkezik Cleveland-be, hogy 2002 után ismét PO mérkőzésen legyenek érdekeltek. Közel 20 év! Aki a Browns utolsó PO szezonja alatt született, az már szavazhat a novemberi elnökválasztáson. Azt gondolom nem irigylésre méltó a helyzet, de a clevelandi szurkolók most nagyon reménykednek, hogy 2003 után most ismét nyerni tudnak majd Pittsburgh-ben. Hogy ez a 6220 nap mennyire sok, azt jól jellemzi, hogy Ben Roethlisberger, aki 38 éves és lassacskán bizony visszavonul majd az NFL-ből (de rossz belegondolni), még az ohioi Miami egyetemen játszott ekkor. Tommy Maddox irányította a Steelerst, aki mindössze 136 yardot passzolt és két interceptiont dobott.

Na ennyit a multidézésről, bízom benne, hogy Big Ben egész pályafutását le tudja hozni hazai Browns elleni vereség nélkül.

A Steelers még veretlen idén, egymás után a Giants, a Broncos, a Texans és az Eagles ellen is jött a győzelem. Igaz azért a Philly ellen nem volt ez annyira magától értetődő, mint amennyire szerettük volna, de egyrészt néha ilyen is kell, mert látjuk, hogy nem minden szegmens működik megfelelően, másrészt pedig egy új sztárt avatott a csapat, Chase Claypool személyében. Az újonc elkapó parádés meccsére biztosan mindenki emlékszik, most róla csak annyit, hogy Diontae Johnson sérülése miatt, így máris a kezdőben találta magát.

A másik sérültünk David DeCastro, akinek idén már kellett mérkőzést kihagyni, de szerencsére a helyettese Dotson, a vártnál is jobb teljesítményt nyújtott eddig a helyén.

Márpedig ha valamire szüksége lesz a Steelers offense-nek, az a támadófal. Az ellenfélnél játszik ugyanis a liga egyik legjobb passzsiettetője Myles Garrett, bár vele leginkább majd Villanueva fog találkozni. Rengeteg múlik majd ezen a párharcon, mert az ellenfél többi védője azért messze nem Garrett szintjén játszik, különösen pedig a levegőben verhetőek. 

A kezdők közül Ronnie Harrison és Karl Joseph a védelemből, Wyatt Teller pedig a támadófalból fog hiányozni. Őket majd safety pozícióban Sheldrick Redwine és Andrew Sendejo helyettesíti, ami egy egészen jó matchup lehet a Steelers támadóinak. 

Teller helyén majd egy régi ismerős, a csere tackle Chris Hubbard kezd, ő néz majd farkasszemet a Steelers belső védőfalembereivel. Mayfieldnek biztosan nem lesz könnyű dolga, bár idén a Browns támadófala, azért ad neki lehetőséget bőven. Ráadásul a futásblokkolás is remekül megy nekik, és ez lehet a Steelers védekezésének legfontosabb sarokpontja. Vagyis nem szabad hagyni, hogy a Nick Chubbot helyettesítő Kareem Huntot fickándozni. Ha őt sikerül kivenni a játékból, már “alig” van problémánk. Csak a remek formában játszó Odell Beckham Jr.-Jarvis Landry párost kell semlegesíteni, esetleg azt a Rashard Higginst, aki pont a Colts ellen kezdte bontogatni ismét a szárnyait. Erre a legjobb megoldás, a passrush lenne a Browns támadófala nem találkozott olyan egységgel, ahol képes akár 4 ember is elit szinten játszani. 

Az viszont biztos, hogy akármennyire is sikerül a futás limitálása vagy a passzsiettetés, Mayfieldnek nagyon mély merítési lehetőségei vannak, ezért nem engedhet meg magának a Steelers secondary még egy annyira gyenge mérkőzést, mint az Eagles ellen. Ehhez jobb teljesítményekre, de jobb játékhívásokra is szükség lesz Butlertől.


Ha már kiveséztük a védelmi vonalunk lehetőségét, most lássuk a támadókat. Szakértők szerint ugyan 50 pont körül lehet a mérkőzés, én mégsem zárnám ki, hogy akár 60 pontot is szerezhet a két csapat.

A legnagyobb valószínűséggel a Steelers annak ellenére a futójátékot erőlteti, hogy safety poszton jelentős talent előnyben van. Idén már hozzászoktunk, hogy az offense nagyon szereti uralni az órát és semmit nem elsietni. Bár a levegőben jobban verhető a Browns, lényegesen könnyebb hibázni is, ezért amíg lehet a földön fogunk haladni és csak 1-1 nagyobb játékot hív be majd Randy Fichtner. Idén azért ez egy potens offense-nek néz ki, akik 30 pontot tudnak csinálni egy átlagos védelemmel szemben. (Ne tévesszen meg senkit, hogy idén csak egyszer jutottunk 30 pont fölé, mert volt, hogy korábban két alkalommal is a vörös zónában térdeltük ki a mérkőzést)

Csodálkoznék ha Claypool hasonlóan komoly szerepet kapna, mert azt várom, hogy a Browns mindent megtesz majd, hogy semlegesítse az ifjú “A hét legjobb támadója-AFC)” díjazottat. Így viszont megnyílik a pálya majd JuJu, Washington vagy Ebron számára. Esetleg még beleszolhat az a Deon Cain, aki most felkerült a gyakorló csapattól és korábban is már volt egy egy említésre méltó elkapása.

Talán az utóbbi idők legnehezebb Browns mérkőzése vár ránk, ahol nem alulmúlja egymást a két csapat, mint tavaly, hanem egy igazán jó NFL mérkőzés is kialakulhat.

 

Természetesen a Score Sport bárban most is lesz közös meccsnézés

https://www.facebook.com/scorebudapest

https://fb.me/e/1A5Uuv1Md

Top