A liga egyik legjobbjához látogatunk

Közbeszól-e a hajrában a Covid, hogy ki jut be a PO-ba?

A hajrára fordulva a Kansas lesz a következő ellenfél. 

A Főnökök csapata jelenleg is a liga egyik legjobbja, mind a játékában, mind az eredményekben. Joggal várják őket a szakértők a SB-ba. 

Jelenleg azonban egy kórház elfekvő osztálya közelebb áll a csapatukhoz. A héten robbant náluk a Covid para. 

Mi sem lehetünk nyugodtak, a jelenlegi állás szerint ezen játékosok azok akik a Steelers részéről a Covid miatt nem játszhatnak vasárnap este:

Anthony McFarland, Isaiah Buggs, Devin Bush, Zach Banner, Marcus Allen, Malcolm Pridgeon

A Kansas sokkal rosszabb helyzetben van úgy tűnik.

Tommy Townsend, Mike Remmers, Nick Bolton, Rashad Fenton, Tyreek Hill, Kyle Long, Lucas Niang, Armani Watts, Travis Kelce, Harrison Butker, Gehrig Dieter


Lehet ez még változni fog. A mérkőzés előtt még megnézzük mi a pontos állás és a facen teszünk ki frissítést.

Az érdekes lehet, hogy mind a punter mind a kicker listás. Ezt megoldani nem lesz könnyű, ahogyan egy Kelce-Hill duót sem könnyű pótolni. 

Freiermuth az elszenvedett agyrázkódást nem tudta kiheverni, így a héten biztosan inaktív lesz. Ahogyan Wormley is. 

Azért nézzük, ha a sok zavaró tényezőt megpróbáljuk lehántolni mik lehetnek a kulcspontok a találkozón. 

Akármi is lesz a sérültekkel a találkozó esélyese a Chiefs, ez nem kérdés. Nézzük csak jelenleg a ligában hogyan vannak rangsorolva az objektív számok alapján:

 

Nagyon nehéz találkozó elé nézünk, akármilyen felállások is lesznek a csapatoknál.

A csapat fiatal puntere Presley Harvin sem lesz könnyű helyzetben, ma reggelre ugyanis elhunyt az édesapja. 

A találkozó kulcspontjai:

  • Megvédeni Bent és időt adni, hogy ki tudjanak bontakozni a játékok. A Chiefs secondary mellett az elkapóink akár képesek is lehetnének a nagy játékokra, de a támadófal a játék kibontakoztatására nem alkalmas. Ezért van, hogy Ben a leggyorsabban szabadul a játékszertől a ligában. A fal nem változott, reméltük, hogy majd a rutinnal, ne feledjük szinte csupa újonc alkotja, megjön az a tudás ami elég lehet megvédeni Bent. Nem jött meg. 
  • Futás ellen védekezni. Mahomes az RPO koronázatlan királya, a ligában senki nem adja el olyan jól el a futás vagy passz  trükköt, mint Ő. Emellett sebes lábbal tud futni. A mi LB sorunk és a védőfalunk pedig jelenleg annyira rossz a futás ellen, hogy már már a Steelers történelmének legrosszabb védelme közt emlegetjük. 
  • Kimondottan érdekes lesz a speciális csapatrészek teljesítménye. A rúgók és punterek komoly tényezők lehetnek a meccsen. 
  • Nyomást generálni a lehető legkevesebb emberrel. Ez fontos lehet, mert ha túl sokan mennek blitz-re akkor Mahomes a lyukakat komolyan megbünteti. Hiszen a fiatal irányító a gyors lába mellett, a karjában is nagyon bízik. És joggal, hiszen remekül passzol az üresre mozgó elkapóknak. A liga top 10 elkapott yard listáján szerepel mind Kielce, mind Hill. Azonban a Covid miatt lehet egyik játékos sem lesz bevethető. 

Egyértelműen nem a Steelers a mérkőzés esélyese, azonban a körülmények jó alakulásával akár még meglepetés is születhet. 

Szurkoljunk a tv előtt a meglepetésnek és annak, hogy a Steelers életbe tartsa a reményt a PO-ba jutásra, még ha a mutatott játék alapján azt kétségkívül nem biztos, hogy megérdemeljük. 

Update:

Közben a cikk megírása után jött a hír, hogy Hillt aktiválták és Kelce is valószínűleg visszatérhet. A fent említett Presley Harvin punter nem tudja vállalni a játékot. Mentálisan nem áll készen. Ez teljesen érthető. érkezett is Corliss Waitman.

Top