A Jaguárok érkeznek Pittsburghbe

Vasárnap este a Jaguars csapatát fogadjuk az Acrisure stadion gyepén. A találkozó idehaza eltérő időben lesz a megszokottól, hiszen mi már órát állítunk, ezt majd csak a jövő héten teszik....

A két gárda egymás elleni párharca 1995-re nyúlik vissza, amikor a Jags csatlakozott a ligához az akkori bővítés keretében. Az akkor még AFC Central néven futó divízió tagjai lettek az első szezontól a Jacksonville-i legények, ahol a Steelers akkor szerepel.

Abban az évben az AFC bajnoka a Pittsburgh lett, csak hogy jó emlék legyen a közös történelmünkből. 

miért mondom? A közelmúltban ugyanis nem túl sok sikerélményünk volt velük szemben. A legutóbbi 6 meccsből 5-ta Jags nyert. Legutóbb 2011.10.16-án sikerült győzni ellenük. Nagyon nem ma volt az már......

Van pár kulcs ami meghatározza a meccs alakulását. 

A vendégek elkapója a 2 éve szabadügynökként igazolt Christian Kirk vajon mennyire tud lubickolni majd a CB állományunk "karmaiban". A védelem leggyengébb része talán most a CB sor. Hiába a nagynevű PP az öreg szenved. Szinte biztos elkapás a WR-nek ha az irányító felé dobja a labdát, az idei számok alapján. 112,8-s passer ratinggel dobálnak rá. Lehet itt az idő, hogy Joe Jr. még több lehetőséget kapjon. 

A Jags támadófala kontra Highsmith és Watt. A két elit passrusher komoly kihívás, minden falnak, de a Jags fala most olyan helyzetben lehet amiben idén még nem. A jobb oldalon az újonc Anton Harrison próbálja majd az útját állni Wattnak, idén eddig 4 sacket engedett. A PFF 56,7-s átlagra sorolja. Nem lesz könnyű estéje tehát. 

A másik oldalon Robinson valamivel jobban áll a lábán, de hasonló szintű rusherrel nem találkozott még idén. Nagy estéje lehet tehát a két OLB-nek, de akár a cserék is bemutathatják nagy játékokat. Ez lehet az egyik fő kulcs, hiszen Lawerence térde rakoncátlankodik, ezért a játék kérdése. Persze szinte biztosan Ő fog a huddle-ben állni az első támadásnál. Viszont ha folyamatosan rohamozzák és az arcába lihegnek a védők, akkor a sérült térddel a kimozgás sokkal nehezebb lehet. Ez pontatlansággal benyelt sackekkel és yardveszteséggel járhat....

Moore a múlt héten visszatért a falba és egészen extra teljesítménnyel rukkolt elő. Egyetlen nyomást engedélyezett. A liga egyik legjobb Tackle számait hozta. Ezt kellene megismételnie vasárnap is. 

Nem lesz könnyű találkozó, mindkét csapat pozitív mérleggel áll, és bár mi bukdácsolva menetelünk, de menetelünk. A Jags magabiztosabban 5-2-vel abszolválta az első 7 mérkőzést. 

Azt nem kell mondanom, hogy a Steelers a támadó oldalon a liga talán leggyengébb alakulata, és nem feltétlenül a személyi állomány miatt, mint tudjuk. Canada húzz el végre (Ilyen mantra kell minden cikkbe). A két védelem közt a statisztikai mutatóban nincs akkora különbség mint támadósorokban, de a Pittburghi egység előrébb tart 

A két speciális egység csatája "csatája" lehet érdekes, mindkét edző szeret agresszívan játszani. Szeretik, ha bizonyos helyzetekben váratlant húzhatnak. A vendégek legutóbb egy fake punttal rukkoltak ki, egy szép passzal szereztek FD-t. Mi emlékszünk Kilebbrew blokkolására és az ebből szerzett safetyre. 

Nem lesz tehát üresjárat. 

Jó lenne a támadó oldalról végre haladni, kontroll alatt tartani az órát, mert az előszeretettel futó Lawrence kordában tartása extra energiát kíván. Már ha a térde engedi most a futásokat. 

Lássuk kik azok akikre nem vagy nem biztos, hogy számíthatnak az edzők: 

JAGUARS
OUT: WR Zay Jones (térd), CB Gregory Junior (hamstring)
KÉRDÉSES: QB Trevor Lawrence (térd), OL Walker Little (térd), OL Brandon Scherff (boka), CB Tyson Campbell (hamstring), S Andre Cisco ( megbénít)

KÉRDÉSES STEELERS
: CB James Pierre (boka), CB Joey Porter Jr. (borjú), CB Levi Wallace (láb)

 

Láthatjuk pont az egyébként is gyenge CB sorunk még maródi is jelenleg...

Aki nem szeretné odahaza nézni a meccset, a 18 órás kezdés most egy extra motiváció is lehet. Hiszen még hamarabb érhettek haza, az a Score Sport bárban megteheti. 

Esemény a FB oldalunkon. 

 

 

 

 

Top