A Hazafiak ellen, de ez már más lesz....

Igen más lesz, 1998 óta nem volt olyan mérkőzés, hogy ne legyen a pályán Ben és/vagy Tom Brady. A két irányító az első lehetséges alkalommal aranyzakót fog ölteni, ez nem kérdés. Bradynek, mivel mint vasember még játszik ez később adatik majd meg. 

A két vezetőedző személye azonban nagyon régen ugyanaz. Ne feledjük az NFL-ben sokszor a csapatokon kívül az edzők is versengenek egymással. Meccselnek ha úgy tetszik. 

Mindkét csapat egy újjáépítésben van. A NE már hamarabb kezdte és, mondjuk azt, eddig nem olyan sikeres. Mi idén kezdtük igazán, Ben nyugdíjba vonulásával, így még nem tudjuk mennyire leszünk sikeresek. 

Azért a történelem és a háttér után a mai találkozóról is beszéljünk. 

A nyitófordulóban a vendégek vereséget szenvedtek, már már menetrendszerűen a Miami csapatától, míg mi szintén csapatrangadón le tudtuk gyűrni az AFC egyik legerősebbjének tartott Bengalst. 

A héten biztosan nagyon más párharcok várnak majd az egységeinkre. Nem lesz az O falnak akkora feladat feladva, hiszen bár kiváló játékosok alkotják a NE védelmét a Cinci mégiscsak jóval erősebb egység ezen a téren is. Ennek ellenére jó lenne végre látni, hogy képesek legalább addig tartani a zsebet és esélyt adni ameddig kialakul valami játék és a WR-ek szeparálódni tudnak. Nem mellesleg a futást is jó lenne támogatni. Igaz  a Dolphins sem tudott sokat futni ellenük. 

A WR-eknek, ha Trubisky valóban elkapja a fonalat és kihasznál minden zónát akkor, komoly napja lehet de ehhez sok sok összetevő kell. A héten a szakértők, de idehaza mi is páran, kibeszéltük, hogy a Canada O gyakorlatilag ugyanazt a stratégiát követi mint tavaly. A különbség mindössze, hogy Trubisky mozgékonyabb és lábon jobban tud kilépni, mint Ben tudott az utolsó éveiben. A középső 10 yard körüli zónákat egyáltalán nem támadjuk passzokkal, márpedig ezzel egészen jól lehetne haladni és megnyitni akár a vertikális játékot. Az is erős kérdés volt, hogy vajon a vezetés tudatában limitáltuk le a playbookot vagy alapból erre készültünk. Nem mi voltunk az esélyesek ugyebár. Most viszont a Steelers az esélyesebb csapat és így akár egy sokkal kreatívabb play design-al is nekimehetnénk a meccsnek, megmutatva, hogy "Szia Uram, tudunk mi ha úgy hozza a sor, rettegjetek". Kíváncsian várom lesz-e ebből bármi. A NE a múlt héten mindösszesen 7 pontot tudott a táblára írni ráadásul az is akkor amikor a harmadik negyedben a Dolphins már azt számolgatta, hogy a behűtött peszgő elég lesz-e....

A védelmünk azt hiszem a liga legjobb egysége volt az első héten. Bár nyilván vannak fanyalgók és tudjuk Aaron Donald mindenkinél jobb volt, de ez egység egyérteműen megnyerte a találkozót. Mind labdaszerzésekben, nyomásban, sackben teljesen dominálta a mérkőzést. Sajnos azonban TJ Watt pár hétig nem áll majd rendelkezésre. Azt pedig tudjuk, hogy nélküle ez a D nem pont ugyanaz. Next man up van, ahogy Tomlin edzőnél mindig. Watt helyére az offseasonban igazolt Malik Reed fog fellépni. Egyértelműen ez az oldal gyengébb lesz, így Highsmithre is több figyelem jut majd. Azért azt gondolom ez a NE O line nem az ami megoldhatatlan feladat kell legyen a mi front 7-nek. 

Mint említettem a mérkőzés esélyese a Steelers, de az esélyességért nem adnak W-t. Azt meg is kell valósítani. 

Nyilván a győzelem az első héten rettentően jót tett az önbizalomnak, és így egy picit más szinten tudnak a srácok odaállni. Bízom benne, hogy az edzői gárda is kellően felkészült, hiszen odaát a Sith nagyúr biztosan minden trükköt bevet, amit csak ismer a foci világából. Márpedig az nem kevés....

Este 19 órától tehát ismét összecsapás. A múlt héten birtokba vett Score Bárban újra várunk mindenkit. 

Törölközőket és mezeket elő és szurkoljuk ki a 2-0-s mérleget. 

Top