A fény és csillogás városában

a legfeketébb stadionba látogatunk.

 

 

A liga legmodernebb stadionja Las Vegasban a pompa a szerencsejáték és a ragyogás városának szélén épült pár éve. A fekete „halálcsillag” az Oaklandból átköltöző Raiders otthona.

Vasárnap a feladat adott, visszatalálni a győztes recepthez és újra mérkőzést nyerni. Erre a szebb napokat is látott vendéglátók ellen van is lehetőség. Számos ponton megadják az esélyt, hogy győztesen kerüljünk ki a párharcból.

A sérülések és a mérkőzést kihagyó játékosok sora mindkét oldalon a háború és béke hosszával vetekednek. Sajnos meghatározó játékosok is vannak többen a listán.

Steelers:

Nick Herbig Out

Alex Highsmith Out

Damontae Kazee Out

DeMarvin Leal Out

Cordarrelle Patterson Out

MyCole Pruitt Out

Raiders:

Davante Adams Out

Michael Mayer Out

Mint látható egyenlőre mi vagyunk annak a bizonyosnak a rosszabbik végén.....

 

A találkozóban benne van, hogy mindkét csapat másik kezdő irányítóval vág neki a találkozónak mint az elmúlt héten. A hazaiak már biztosan lecserélik Gardner Minshewt, alias bajuszkirály. Helyette a Aidan O'Connell fog a támadófal mögé állni és vezényelni a támadósort.

A Steelers háza táján is folyamatosan repkednek a pletykák, hogy a héten már Wilson kezd, Ő is gyakorolt többet az első számú védelem ellen az edzéseken. Az első támadószekcióval. Teljes edzést tudott végigcsinálni, így simán benne van, hogy Tomlin edző ezzel a változással vinne be egy kis gyomrost a csapatnak. Persze nem biztos, hogy Wilson beállása, sőt biztosan nem, megoldja a játékelméleti problémákat. A hívások az új OC-től. A felrajzolt, túl kockázatkerülő játékok, látjuk nem működnek teljesen jól. Így magunktól vesszük el az esélyt a győzelemre.

Pedig, ha valahol Pittsburghben a védelem megad minden segítséget. Természetesen ameddig tudnak állni a lábukon, de mint feljebb láttuk komoly kulcssérülésekkel kell megküzdeni. Így pedig nagyon nehéz lesz.

A szokásos recept, uralni kell a Los-t mindkét oldalon. Erre jelenleg a védelem talán nagyobb eséllyel lesz képes. Minshew idén eddig nem szárnyalt, finoman szólva. O’conell amikor megkapta a lehetőséget nagyjából ugyanolyan szörnyű volt, mint a bajuszkirály. Meglátjuk az alapvetően nem magabiztos nem jól olvasó és sokszor rosszul döntő fiatal, második éve van a ligában, játékos tud-e megfelelő játékot nyújtani, a folyamatosan rohamozó elit védők ellen.

Fontos lenne a futójáték feltámasztása, Harris van, amikor nagyon jó érzékkel fut bele középen a nyitott lyukba, de sajnos a fal egyre kevesebbet tud jó lyukakat nyitni. Ez is a sérülésekkel függ össze, persze. Kellene a szélek felé is nyitni.

Smith érkezésével azt gondoltuk, mert eddig ez volt a koncepciója mindenhol, hogy végre a TE-k játéka megjelenik és passzokat kaphatnak. Sajnos nem, vagy csak hasonlóan korlátozottan. Pedig a potenciál a depth első két TE-ben is megvan az elkapásokra. De még Heyward is képes jó útvonalakat befutni és elkapni a lasztit.

A WR állomány, bár darabszámra megvan, a minőség tekintetében az NFL átlagát sem igen éri el. Pickens képességei meglennének, de Ő fejben nagyon gyenge. Márpedig ez a játék komoly agymunkát is igényel. Az idén draftolt elkapónk, Roman Wilson, még a tábor elején megsérült, azóta sem neveztük mérkőzésre. Pedig az edzéseket teljes erőbedobással végzi már. Smith elmondta, hogy valóban komolyan dolgozik a srác, viszont a stáb úgy gondolja, hogy football formája még nem olyan, hogy valóban be tudják állítani. Ha betennék hatalmas felelősség lenne a vállán, amit nem biztos, hogy azonnal elbírna. Viszont mi szurkolók, már nagyon szeretnénk látni mit is tud a srác. Hogyan fut útvonalat és hogyan kap el akár forgalomban. Lehet-e a jövő vezető elkapója.

Egy szó mint száz, egy jelenleg formában nálunk gyengébb csapattal találkozunk, tehát, papírforma vereség ígérkezik. Ennek ellenére szurkoljon mindenki a maga módján, ha csak álmába szépeket álmodik és a gondolat teremtő erejére bízza magát az is segíthet.

Top