Női szemmel: Steelers - Ravens

Vasárnap bebiztosíthatjuk a csoportelsőséget!

Legyőztem a kísértést, hogy egy oldalnyi szitkozódással kezdjem, de elég nehéz kibírni. Halogattam, halogattam az írást, hátha lenyugszom, de mégsem. Pedig nagyon sok mindent tudnék mondani, de inkább el se kezdem… Annyit azért megjegyeznék, hogy ha nem a Billsel játszottunk volna, akkor nem tartott volna eddig a hosszabbítás, és most nem W lenne, hanem egy jókora L!!!!!!!!! Mindegy, haladjunk tovább! Inkább nem mondok semmit…


A vasárnapi ellenfeleink azok a csúnya hollók, és úgy hiszem, mindenkit megnyugtatott volna kicsit, ha előtte egy héttel magabiztosan játszunk, és úgy is nyerünk. Hát nem így lett, de legalább a meccset hoztuk, és végülis ez a lényeg. Sőt, nézzük a jó oldalát, legalább ezután megint összekapjuk magunkat. Viszont annak nem örülök, hogy sok a sérült, és egy pihentető meccs helyett jól meghajtottuk magunkat. De a lényeg, hogy vasárnap 200%-ot kell hozni, sőt, még ez sem elég! Vegyünk példát a Bills második félidei és hosszabbításbeli hajtásáról. Csak mi játszunk sokkal jobban!


Megnéztem a Ravens vasárnapi összefoglalóját, és sok passzt láttam. Hosszúakat és rövideket is egyaránt. Tehát tessék szépen odaállni, és levadászni azokat a labdákat, mert másképp csak jobban belejönnek a játékba, és ha elkapják azt a fonalat, akkor már régen rossz. Múlt vasárnap Flacco dobott egy IT-t, amit a csávókám a két lábával kapott el, összeszorította, majd bukfenc közben összeszedte. Na én valami ilyesmiket szeretnék látni tőlünk. Ha nem is lábbal elkapva, de kell sok IT, vagy jó lenne ezt azt a sok passzt legalább levédekezni.


Örülnék annak is, ha az O-fal ismét összeállna, és nem jutnának Ben közelébe, hogy legyen  ideje átgondoltan passzolni. Illetve ez azért is fontos, mert mint hallottuk, Ben lába meghúzódott, jó lenne, ha nem sérülne rá jobban. A futásunk nekem nagyon tetszett, maradjon ilyen (vagy még jobb) vaárnap is! Ami kicsit ront a helyzeten, hogy ezt sajnos idegenben játsszuk, úgyhogy már ezért is ott kell lennünk fejben. Hoznunk kell a meccset többek között azért is, mert semmi más ötletem nincs, mivel lehetne a Ravenst elindítani a lejtőn lefelé. No meg természetesen a csoportelsőség sem lenne egy hátrány…


Nagy játék nekünk az eheti, így gondoltam, hogy most hozzáértőket kérdezek meg a meccs kimeneteléről. Hát naiv voltam. Ugyanis ők tudják, mi a tét, és vagy nem mernek nyilatkozni, vagy inkább még tippelni sem mernek. Hát valahogy megértem őket, ugyanis én sem merem magabiztosan és fennhangon kijelenteni, hogy „Igen, nyerünk!” Inkább csak reménykedem benne, hogy összeszedjük magunkat, és a sokszor elbújó, majd előjövő kitűnő formánkat hozzuk. Mert ha így lesz, akkor igenis nyerhetünk! Engem egy kicsit megnyugtat, hogy idén az első találkozásunkat épphogy csak elvesztettük, ráadásul ki tudja, hányadik csereirányítónkkal. Most azért sokkal jobban állunk, mint akkor!


Persze ne feledkezzünk meg a bírókról sem! Hihetetlen, hogy az NFL-ben eljuthattunk odáig, hogy velük külön kell foglalkozni, hogy velük is számolni kell a játék során, hogy eldönthetnek egy ennyire fontos mérkőzést, vagy akár egy egész szezont is! Nem is értem, hogy veszi a bátorságot bármelyik is, hogy ilyen magas szinten űzze ezt. Amikor a Heinz Fielden játszottunk pár hete, én nem is hittem el, hogy az mind zászló lehet, az csak egy Terrible Towel, amit bedobott egy néző! =) Szóval remélem, hogy egy ilyen fontos meccsbe nem akar Goodell bácsi beleszólni, mert ezt már nem lehetne szó nélkül hagyni, mint az eddigieket. Pedig Tomlin még direkt semlegesen nyilatkozott, hogy nyugtassa a kedélyeket. Remélem vasárnap visszavesznek ebből, mert különben kénytelenek leszünk megtanulni, hogyan kell egyszerre egy ellenfelet és egy csapatnyi bírót is lenyomni.


A Ravens elég rosszul áll híres szurkolók terén, ők nem az a tipikus divatcsapat. Mindössze egy drukkert találtam, Michael Phelps olimpiai bajnok úszót, ez persze érthető, Baltimoreban született, ma is ott él. Ennyi, többet nem találtam, könnyen lehet, hogy nincs is… =)

Szóval GO STEELERS!!! Nagyon-nagyon szurkolok! Állítsuk meg a Ravenst és Flacco csúnya szőrös kezét!!! Minden vasárnap dől el. Mutassátok meg, hogy miért ti lettetek a kedvenc csapatom!!! És leszek olyan merész, hogy én is rakok ki jó kis képeket, ezek talán engem is megnyugtatnak.

Az másodikat inkább csak magamnak csináltam, mert nagyon mérges voltam. Lehet, hogy később majd le is veszem. =)

Top