Game Day: Steelers @ Ravens

Hát eljött az igazság napja! Azt hiszem a ma (valójában hétfő hajnal) éjszakai mérkőzés az idény talán legfontosabb találkozója. Minden szakértő idehaza és a tengerentúlon azt mondja, hogy a csoportot a mai győztes viszi. A másik egység a Wild Card-ért küzdhet.

Nagyon nehéz találkozó elé nézünk. A héten én személyesen teljesen le voltam törve, bár Lacival sokszor beszéltünk és az ő álláspontja, hogy az ilyen mérkőzéseket, csak a legnagyobbak tudják behúzni, sem tudott jobb kedvre deríteni. A New England elleni vereség után bosszús voltam, főleg a teáért, de azt nem vettem katasztrófának, mert egy meghatározó és egyértelmű PO ill. talán SB esélyes csapattól kaptunk ki. Most viszont egy egyértelműen a liga végéhez sorolt csapat volt az aki ajándékba adta nekünk a gyözelmet. Ezt a meccset kedves Laci, nem mi nyertük meg, hanem a Bills bukta el.

De most már lépjünk tovább a múlton rágódni kár. Szóval Baltimore. Ádáz kőkemény fizikai foci. Aki ezt szereti az nem fog csalódni. Goodell inkább ne nézze meg, mert ez nem az ő kedves játékáról fog szólni.

A két egység a statokat böngészve nem túl messze áll egymástól. Próbáltam összehozni egy olyan számsort ami egymás alatt mutatja az O és a D eredményeket. Nem tudom mennyire lesz egyértelmű.

Total Yards Per Game 334.5 Steelers O
Total Yards Per Game Allowed 307.4 Ravens D
Total Yards Per Game 348.3 Ravens O
Total Yards Per Game Allowed 304.5 Steelers D
Passing Yards Per Game 208.5 Steelers O
Passing Yards Per Game Allowed 205.6 Ravens D
Passing Yards Per Game 233.9 Ravens O
Passing Yards Per Game Allowed 240.5 Steelers D
Rush Yards Per Game 126.0 Steelers O
Rush Yards Per Game Allowed 101.7 Ravens D
Rush Yards Per Game 114.4 Ravens O
Rush Yards Per Game Allowed 64.0 Steelers D
Points Per Game 23,10 Steelers O
Points Per Game Allowed 17,10 Ravens D
Points Per Game 22,70 Ravens O
Points Per Game Allowed 16,50 Steelers D
Third Down Conversion % 40,80% Steelers O
Third Down Conversion % Allowed 36,50% Ravens D
Third Down Conversion % 38,90% Ravens O
Third Down Conversion % Allowed 33,80% Steelers D
Time of Possession 31:48 Steelers
32:20 Ravens

Egy kis magyarázat, ha nem lenne egyértelmű, nem tudom jó lesz-e csak kísérletképpen próbáltam valamit kitalálni.

Amennyiben a statisztikai szám magasabb valamely mutatóban a csapategység mellet akkor abban a mutatóban az az egység erősebb a majd vele szemben állónál. Pl. a passzolt yardokban a Ravens O 233,9 yardot mutatott fel ezzel szemben a mi D-nk az ellenfeleknek 240,5 yardnyi területet engedélyezett.

Így rá is tértünk arra a pontra amitől a legjobban tartok. A fenti számsorokat végig böngészve kiderül, hogy ez az egyetlen olyan mutató, ahol egyértelműen gyengébbek vagyunk az ellenféllel szemben. Azért még nincs veszve minden mert a nagyon fontos Turn Over mutatónk +11 míg a Ravensé csak -2. Ezzel bizony mi a liga 2. helyén állunk míg a Hollók  a 17. en szerénykednek.

A mostanában oly sok vitát kiváltó bíráskodás is egy döntő tényező lehet. Az idei évben a csapat 653 yardnyi büntit szedett össze, ebből több mint 200, 2 találkozón! A házigazdák 487 büntetett yarddal a liga rangsor végén helyezkednek el. Amennyiben az előző két összecsapás,mindenki szerint, vitatott zászlóit kivesszük, nagyjából ugyanannyi zebracsíkkal állna a két csapat. Csak remélni tudom, hogy Rooney megszólalása után G visszahívja egy kicsit a csaholó csíkosait és egy korrekt vezetést láthatunk.

Mivel fentebb említettem, hogy az éjszaka a fizikai focié lesz nézzük a főszereplőket:

A sack királyok, nálunk Harrison:10 és Woodley:6,5, odaát Suggs: 7,5 valamint Ngata:5 lenyomást jegyeznek. Harrison, ha jól tudom, NFL rekordot ért el azzal, hogy egymás utáni 3 idényben is 10 döngölést mutatott be, és még nincs vége!

Idén Flaccot 23-szor vitték a fű alá míg Beni fiút 19X. Azonban a tisztább képért meg kell jegyezni, hogy összesen 28 úthengerlést engedett a falunk. Azt hiszem, ha azt mondom, hogy nehéz estéje lesz mindkét srácnak akkor nem tévedek. Azt tudjuk, hogy Big szereti a nyomást és érzi az ilyen játékot, talán igényli is azért nem enged falat maga elé? Most világosodtam meg, Ő élvezi a fájdalmat. Joe fiú azonban zavarba hozható és hamar hajlandó a Baltimore-i éjszakába hajigálni a labdát amikor érzi tarkóján a LB-k leheletét. A hírek arról szólnak, hogy félelmében valami újfajta protektort is beszerezett Harrisonék ellen.  Remélem nem a Bírókra gondol.

Tehát hétfőn hajnalban v. vasárnap éjjel ki hogyan látja jónak, induljon a zeneparádé, ropogjanak a csontok koccanjanak a fogak és vegye kezdetét az idény eddigi legfontosabb mérkőzése. Aki reggel dolgozni megy, mint én, szerintem roppant álmos lesz, de ebből az adrenalin miatt úgysem fog semmit érezni.

Írta és szerkesztette: Fizel Zoltán


Top