Végleg el kell oltani a pislákoló rakétákat!


A Jets gárdája az elmúlt hetekben, sorozatban kétszer szenvedett vereséget. Mi sorozatban a harmadik találkozónkat nyertük. Ezen a vonalon elindulva véget is érhetne az írásom, a következtetés egyértelmű. Nyerünk és kész!

Sajnos, vagy hála Istennek az NFL-ben nem ilyen egyszerű, nem fekete vagy fehér, semmi. Éppen ezért egy kicsit mélyebbre kell ásnunk. Az alapszakasz vége felé már vizsgálni kell a PO helyekért folytatott küzdelmeket. Mint tudjuk, elég jól állunk ezen a téren, vezetjük a csoportot és jelenleg divízió 2-ok, vagyunk. A Rakétások a bombaformában teljesítő és a 4. SB címre hajtó Pats mögött a 2. helyen állnak és wild card-ot érő helyen vannak a divízióban, de. Ez az a, de ismét! Amennyiben ellenünk sem nyernek, erős az esély, hogy a mögöttük vadászó Colts esetleg a Chargers vagy a Dolphins befogja őket. Ezen tudattól feltüzelve ülnek repülőre és látogatnak el a Heinz Field-re.

A Nagy Almából érkező együttes fő erőssége a passz játék. Nálunk a legsebezhetőbb egység a secondary, ezen belül a CB-k. Ugye nem kell ezt tovább ragoznom. A futásukat 50 yard közelében kellene megállítani, mert a Pantherst is biztosan meg tudjuk állítani ezen a szinten, azonban a végén a Browns ellen Mr. Traktorral már lehetnek gondok. A gyönyörűnek számító 1000 yard alatt tartott összes futás az alapszakaszban még elérhető. Mindez úgy, hogy a kezdő DE-k összesen 6 találkozón szerepeltek!

Szeretném azt látni, hogy a Jets szép zöld ruhája beleolvad a stadion zöld gyepébe, és teljesen észrevétlen marad minden csapategységük. Azért erre, valljuk meg, vajmi kevés esély látszik. A tavalyi évben feltűnő Sanchez gyereket először, csak a bizonytalan keze miatt figyeltem. Szinte minden passzában benne volt az IT. Azonban idénre rengeteget fejlődött és igazi vezérré vált. Nagyon ütős is csapat jött össze a Szabadság szobor árnyékában.

Végre a Sport tv adja a találkozót és így magyar kommentárral is, láthat minket játszani bárki az országban. Ez remek alkalom lehet, hogy az eddig még csapatot nem választók megismerjék a Steelers érzést. Remélem a srácok, odaát megtesznek ezért mindent. Legfőképpen Harrisonnak kellene felszívnia magát és a sértődöttséget, ha van, félretéve újra azt a „gyilkos” formát hozni. Sanchez fiú remélem már rettegve, alszik és éjjelente csurom vizesen arra ébred, hogy Woodley, Harrison, Timmons, Farrior vagy éppen Foote rohan felé és keményen a földbe döngöli. Azért ezzel a rémképpel kiállni és várni, hogy legyen célpont nem kellemes!

A totál D ben a Jets a 3. míg mi a 4. helyen tanyázunk. A futás ellen azonban fölényesen vezetjük ezt a statisztikát. A találkozó ezek alapján akár szólhatna a védelmekről. Ez persze nekünk kedvezne, véleményem szerint. Ebben a kiírásban eddig mi csináltunk 39 sacket és engedtünk az ellenfeleknek 35-öt. A vendégeknél 32 megcsinált és 25 engedett lenyomás van regisztrálva. A turnover mutatók odaát +5 míg nálunk +14. Mark fiú idén már 12 alkalommal passzolt az ellenfél játékosához, míg Big „csak” 5 ilyen eladott labdát produkált. Ezek alapján az erős nyomással alkalom nyílhat újra labdákat lopni és ezzel a védelem, akár újra megnyerheti a találkozót. Ebben az esetben biztosan kijelenthetnénk, hogy idén érdekeltek leszünk január 2. hetében.

A héten meglepetéssel készülünk azon alkalomból, hogy a Sport tv képernyőjére kerültünk. Mindenki tegye magát szabaddá, mert szükség lesz a Magyar Terrible Towel-ekre is ezen az estén.


Name Position Injury Wed. Thu. Fri. Game Status
Adams, Flozell T Ankle DNP FP FP probable
Harrison, James OLB Illness DNP DNP - -
McFadden, Bryant CB Hamstring DNP FP FP probable
McLendon, Steve DT Stinger - DNP DNP doubtful
Miller, Heath TE Concussion - DNP FP doubtful
Polamalu, Troy SS Ankle DNP DNP DNP doubtful
Smith, Aaron DE Triceps DNP DNP DNP Out
Ward, Hines WR Not Injury Related DNP - - -

Írta és szerkesztette: Fizel Zoltán

Top