Game day: Jets @ Steelers

Ha minden jól megy idén ez lehet az első hóeséses találkozónk! A meteorológiai oldalak a mérkőzés idejére -5,7C és hóesést várnak 9 km/h szél mellett. A meccset nem fogja elrontani az időjárás és igazán egyik csapatot sem fogja segíteni. A Jets is nyitott stadionban játssza hazai összecsapásait és hát mi sem az állandó nyári melegről híres Heinzen fogadjuk a vendégeket. Így teszünk ma este is. A hét közben már egy kis aktualitást adtunk ennek a találkozónak, az első megjelent interjúnkkal, mivel a Sport tv ezt a találkozót üzte műsorára vasárnap  22.15-től.

A két csapat megütközésének végeredménye azért lesz nagyon fontos,mert mi egy esetleges győzelemmel már matematikailag is biztosan PO résztvevők lennénk. Ellenben ebben az esetben a Jetsnek még komolyan kellene féltenie a Wild card helyét is. Amennyiben ma itt vesztünk, amelyre a sérülteket ismerve reális esély mutatkozik, sincs katasztrófa mert a következő találkozókon (Panths, Browns) szinte biztosan bebiztosítjuk a bejutást és a csoportgyőzelmet. Azért érdemes lesz a 19.00-kor (CET) megrendezendő New Orleans @ Baltimore derbin a Szenteknek szurkolni, mert jó pár mázsányi követ vehetnek le a srácok válláról amennyiben legyűrik Ray Lewisékat. Ma az NFL könyv olvasása közben tudtam meg, hogy Lewis hatalmas szerencsével és a jó ügyvédek segítségével tagja még ma is a ligának. A sztorit most a levegőben hagyom, de ígérem, ha senki nem jön rá mi a pontos történet megírom.

Haladjunk a történelem sodrával a két gárda eddigi találkozóiból az alapszakaszban 15-ször Mi és csak háromszor a Jets bizonyult jobbnak. Azonban a legutóbbi 2007-es összecsapást a Rakétások nyerték 20-17-re hosszabbítás után. A szerzett pontok összesen 413-215 ide.

A fenti mutatókat nézve és az NFL szakértőit hallgatva le sem kellene játszani ezt a találkozót. Azért úgy gondolom lesznek itt szép momentumok és nagy meglepetések.

A csapatrészeket nézve, Sanchez kicsit jobb mutatókkal áll, azért ha levesszük az első négy meccsét szerintem ez a mutató máris Ben felé billenne. A futógép a veterán ex Charger Tomlinson idén 837 yardot 5 TD-t és 4,3-as átlagot futkorászott. Ehhez képest a Mi Rash-unk 1073; 9 ; 3,9 ugyanezen mutatókat tette le az asztalra. Ellenünk az eddig az idény során nem igen működő futás reményeink szerint most sem lesz számottevő. A passzjáték annál inkább veszélyes lehet. Az igen gyenge hátsó alakzatunk, elvesztette a teljes védelem vezérét Troyt, reméljük, hogy csak erre a game-re és utána teljesen gyógyultan újra csatasorba áll. A Nagy Almából érkezőknél a legjobb elkapó, Edwards, ebben a szezonban 34 elkapásból 674 yardot és 6 TD-t ért el. Nálunk Wallace fiú 46 kísérletből 946 elkapott yardot és 8 TD-t jegyez. Azért emlékezzünk meg a vendégeknél játszó egyik elkapóról aki a 2. legsikeresebb idén. Úgy van Holmes aki Nálunk SB MVP volt és a csapattal gyűrűt nyert vagy gyűrűt nyert a csapatnak? Nem termel rosszul New Yorkban sem Santonio és az általa 41 elkapásból összehozott 620 yard azt mutatja, hogy Sanchez előszeretettel indítja arra a labdát ahol ő áll. Összesen 4 TD-t azerzett idén mint korábbi "tanítómestere" Ward. Azonban a mestert még nem körözte le mert Hines 638 yardot kapdosott össze és a minden idők örökranglistáján is jön fel mint a talajvíz.

A védelmek, mint feljebb írtam, Troy valószínűleg hiányozni fog és ez nagyban befolyásolja majd a végkifejletet. Tavaly is az volt a vélekedésem, hogy nem szabadna egy játékos kiesésének ennyire meglátszani a csapat játékán és eredményein, de hát Troy Polamaluról beszélünk! Ami számunkra örvendetes, hogy a vendégek védelme is gyengébb a passz ellen mint a mi támadó alakzatunk képessége. A futás ellenni 60,2 yardos meccsenkénti átlag majdnem páratlan a ligában. A nagyon fontos turn overben oda +5 míg nekünk +14! Minden 12 és 17 INT mellett. A kiváló védelemnek aposztrofált nagyvárosi alakulat a véleményem szerint tanulhat még a védekező pápa (by HSN klub) által dirigált egységtől. A liga rangsorban a teljes védelmeket tekintve ugyan előttünk vannak, de ez csakis az impotens CB-ink miatt lehet így.

Összeségében elmondhatjuk, hogy nagyszerű találkozóra van kilátás este. Senki ne felejtse behűteni a sört és elővenni a TT-ket. A közösen szurkolóknak erőt és kitartást a ,hozzám hasonlóan, fotelben tombolóknak megértő családot kívánok. Induljon a csontzene, és szóljanak a fanfárok: Here we go, Pittsburgh Steelers, Here we go!

Írta és szerkesztette: Fizel Zoltán

Top