A Tasmán Ördög nélkül a D félkarú óriás!

A mai éjszaka az eddig jól teljesítő speciális egység szerezte meg a vereséget. Azt hiszem egyébként az egésznek én vagyok az okozója. Leírtam, a héten talán többször is, hogy ma a labdavesztések lehetnek a döntőek. Erre mi történt? Nem volt labdavesztés, volt viszont spec team bénázás. Lehet, ha arról írok labdavesztés lett volna? Mea Culpa, Mea Maxima Culpa!

A viccet félretéve. A D ma éjjel nem bírta el Troy hiányát. Ez figyelmeztető jel lehet, már a közeljövőre nézve is. Nem lesz már fiatalabb, és a korral a sérülékenységi hajlam is nő. Tavaly is láttuk, hogy nélküle takarékon lobog a tűz. Ennek ellenére olyan képsort még nem láttam, sok összecsapást néztem végig, ahol a partvonal mellet buzdítja a többieket. Érdekes jelenség. Ami számomra biztató volt az Mundy mozgása. Nem mondom, hogy készen áll, de látszik, hogy sok munkával egy kiváló mester mellet lehet belőle egy jó játékos.

A speciális alakulat, a tavalyi sok balf....ság után idén egészen jól muzsikált. Igen a K.O-nak el kell jönni. Ez törvényszerű, és abban egyetérthetünk, hogy inkább most egy vállalható bukós meccsen legyen így mint mondjuk a PO-ban. Remélem ebből tanultak és a jövőben nem lesznek ilyen kihagyások.

Az O végre szépen muzsikált, változatos hívásokkal szépen haladtunk. Voltak bakik a zebráknál, de azt hiszem ez a találkozó, leszámítva Sanders visszahúzását a végén, nem ezen ment el. Ha csak a mutatókat néznénk és nem tudnánk az eredményt mindenki simán azt mondaná, hogy behúztuk a meccset. Sajnos nem így történt.

A hét rövid lesz és csütörtökön már újra pályán kell lenni. Hátra kell dobni ezt az eredményt, de tanulva belőle, és a következőt Panthers elleni találkozóra kell összpontosítani.

Sajnos újra megesett az a csúfság, hogy 100 futott yard fölé került ellenünk az ellenfél.

Spec team adatok:

Jets Steelers
Punt Returns (Number-Yards) 2 - 32 Punt Returns (Number-Yards) 1 - 4
Kickoff Returns (Number-Yards) 5 - 145 Kickoff Returns (Number-Yards) 5 - 72
Return TD 1 Return TD 0

A fenti adatokat nézve egyértelműen alátámasztásra került az az állításom, hogy ezt a találkozót a speciális team bukta be. Ben a fal mögött a 72 playből "csak" 25-ben választott futást. Egyértelműen látszik, hogy egyre biztosabban védi a fal és egyre biztosabban dobja oda és kapják is el a tojást. Több elkapó is jól muzsikált és ezt nagyon jó volt látni. Sanders: 78, Wallace: 102, Ward: 34, Spaeth: 27, Brown: 15 elkapott yarddal végzett. Mendehall ismét nagyot játszott és kerek egy százast nyargalt. Azt hiszem nem fogtok vitába szállni velem, ha azt mondom, hogy Fast Willie-t már-már lehagyta és nemsokára a BUSZ mögött dudál. Ennek nagyon örülünk, mert mi mindig a nagyszerű futókról voltunk híresek.

Gondolom mindenkinek van egy kis szomorúság a szívében, de a srácok Karácsonyra akarnak meglepni minket a biztos PO hellyel. Örüljünk neki akkor.

Írta és szerkesztette: Fizel Zoltán

Top