Vesztettünk, de a palyoff biztos!

Régi ígéretemnek megfelelően egy kicsit mélyebben elemezem, hogy hogy is alakulnak ki a végső helyezések a divízióban és a konferenciában.

Mi alapján alakul ki a rangsor?

Először a győzelem-vereség mutatót veszik figyelembe.

1 -4. hely a divízió győzteseké, az 5-6. hely a legjobb mérleggel álló nem divízió győzteseké.

Mi tőrténik ha azonos a győzelem-vereség mutató?

 1. Az egymás elleni meccs(ek) számítanak. Ha divízió ellenfelek és 1-1 az állás, vagy nem játszottak egymással, akkor...
 2. A divízión belüli mérleg dönt. Ha itt is döntetlen a mérleg, akkor...
 3. Az idegenbeli meccsek  mérlege dönt. Ha itt is döntetlen a mérleg, akkor...
 4. A konferencián belüli mérleg. Ha itt is döntetlen a mérleg, akkor...
 5. Milyen erős csapatok ellen voltak a győzelmek. Itt a csapatok  végső eredménye számít.  Ha itt is döntetlen a mérleg, akkor...
 6. Milyen erős volt a sorsolás

A többi meg csak elmélet, soha nem alakult ki olyan holtverseny, ahol ezen szempontok alapján ne lehetett volna dönteni.


AFC  tizenötödik hét után:

W - L DIV Road
1.* New England Patriots 12-2 5-1 5-2
2.* Pittsburgh Steelers 10-4 4-1 6-1
3. Kansas City Chiefs 9-4 2-3 3-5
4. Indianapolis Colts 8-6 3-2 3-4
5. Baltimore Ravens 10-4 3-2 4-3
6. New York Yets 10-4 3-2 6-1
7. San Diego Chargers 8-6 2-3 2-4
8. Jacksonville Jaguars 8-6 3-2 3-4
9. Oakland Raiders 7-7 5-0 2-5
 1. Patriots: Szinte biztos, hogy megnyeri az AFC-t. Hiszen a minket megvert és a Yets ellen jobb a divízión belüli mutatója.
 2. Steelers: A Playoff biztos és a második hely is sanszos, hiszen két könnyebb ellenfél következik (Panthers,  Browns) 
  1. A Ravensnél jobbak vagyunk divízióban  és idegenben is, csak akkor előzhet meg minket, ha több győzelme lesz mint nekünk. Azonban nem hibázhatunk mert a Wild Card-on a Yets megelőzne minket a tegnapi győzelem. miatt
  2. Chifsre is ugyanez az állítás igaz, csak jobb mérleggel előzhet meg minket.
  3. Colts, már elméletileg sem előzhet meg  minket, ha divízió győztesek vagyunk.
 3. Chiefs: A Titanst és a  Raiderst is  meg kell verniük, ha meg akarják nyerni a divíziójukat. Hiszen a Chargers a harmatgyenge Bengalsal és a Broncosal játszik, így gyanítható, hogy mind a két meccset behúzzák. Ekkor  3-3 lesz a divízión belüli és 4-4 idegenbeli mérlegük. Amellyel ismét megnyerik a divíziójukat.
 4. Colts győzelmi kényszerben van, de azért  úgy nézz ki, nincsen playoff nélkülük.  Ha figyelmesen olvastad idáig a cikket, akkor fel kell tenned a kérdést, hogy miért a Colts vezeti a csoportot. Azért mert a konferenciában 7-3 -as mutatójuk a Jags  7-4 mutatójával szemben. A Colts, a Raidersel és a Titansel játszik, de ha hozzák a meccseket, akkor övék az AFC 4. helye.
 5. Ravens: Helyzete kényelmes Brownsal, Bengalsal  játszik, ha nyer jövő héten akkor a playoff is biztos. Arról meg ne beszéljük, hogy elénk kerülhet. A Playoff helyük akkor kerülhet veszélybe, ha mind két meccset elvesztik. De ezt most nem boncolgatnám, mert ennek a valószínűsége nagyon csekély.
 6. Yets: Tegnap nagy lépest tettek a playoff felé. Ő rájuk is pontosan az igaz, mint a Ravensre.
 7. Chargers: A dolog az ő részükről úgy kezdődik, hogy nyerik a hátralévő meccseiket. Továbbá bíznak a Raidersben, hogy a 17. héten megverik a Chiefset és ezzel kinyitják nekik a Playoff kapuját. Nagyon könnyű a sorsolásuk, igazából ez az egyetlen izgalom ami még hátra van az AFC-ben, hogy ki nyeri ezt a csoportot.
 8. Jaguars: Tegnap vesztettek, így a Colts kezében van a sorsuk. Szerintem a Jags tegnap elszállt.
 9. Raiders: Elméleti sanszuk van még a divízió győzelemre, akkor ha a Chiefs és a Bolts is elveszti az összes meccsét. Ezzel szerintem mindent elmondtam, de mindenesetre Oaklandben végre elindult valami.

Így nézz ki az AFC a 15. játékhét után.

Összegezve nyerjük az utolsó két meccsünket és január 15-én vagy 16.- án otthon játszunk Divisional playoff  mérkőzést.

Go Steelers!

Top