Game Day: Panthers vs. Steelers

A rövid hét után a karácsony előestéjén újra pályára lép a Csapat. Az NFL legfiatalabb csapata látogat el ma este a Heinz fieldre. a két együttes eddig összesen négyszer találkozott egymással és a mérlegünk 3-1 ide. A szerzett pontok 111-55. A Carolina első és eddig egyetlen győzelmét a Pittsburghi acél kemény legények ellen még az alakulásuk utáni első évben szerezte 18-14-es különbséggel. Azt hiszem minden papírforma a ma esti sima győzelmet hozza, de ezt már sokszor elmondtuk. Az ilyen papíron sima találkozókkal szokott a legtöbb baj lenni.

Nézzük először a sérülteket. Szerencsére a hét végi találkozón nem vesztettünk senkit és nem kellett listára rakni újabb játékost. Ami biztos volt, már hétfőn is.ű, hogy Troy és Aaron nem játszik. Aaronról egyre jobb hírek érkeznek és miatta is szükség van a pihenő hétre. Troy, bár ez a Steelersnél nem divat, szimplán pihen a sérülésére. Bizonyos hírek szerint edzésre érkezéskor egyáltalán nem sántikált. Steve Mclendon, aki a NT poszton a harmadik számú, még kérdéses. Vagyis  összegezve a két alapemberen kívül, akik nélkül is hozni kell ezt a találkozót, nincs számottevő sérült. Listán van még Battle Arnaz, de ő is csak 3. számú elkapó, tehét Wallace és Sanders mögött van a sorban.

A Panths-nál a hiányzók, a FB Fiammetta biztosan nem játszik. Nem olyan nagy veszteség, mivel a futás úgysem fog működni. Azonban a két bal oldali CB is listán van. Az első számú Munnerlyn valószínüleg sima betegséggel, ő játszani fog. A backupja, Gamble,  viszont D jelöléssel van feltüntetve. A csapatnak olyan képességű játékosai, a kezdőben sem nagyon vannak, mint a nálunk biztosan hiányzó két ász. A másodéves Munnerlyn azonban idén már három INT-et jegyez és ebből 1 TD-je is van.

Lássuk, hogy egységenként mit mutat a statisztikai kép.

Offense
Total Yards Per Game 266,1 Panthers
335,6 Steelers
Passing Yards Per Game 149,3 Panthers
213,5 Steelers
Rush Yards Per Game 116,8 Panthers
122,1 Steelers
Points Per Game 13,1 Panthers
21,9 Steelers
Third Down Conversion % 31,3% Panthers
42,5% Steelers
Time of Possession 27,48 Panthers
32,04 Steelers
Defense
Total Yards Per Game Allowed 329,6 Panthers
291,8 Steelers
Passing Yards Per Game Allowed 203,4 Panthers
228,4 Steelers
Rush Yards Per Game Allowed 126,2 Panthers
63,4 Steelers
Points Per Game Allowed 25,0 Panthers
15,7 Steelers
Third Down Conversion % Allowed 38,1 Panthers
34,1 Steelers

Azt, hogy ők kevesebb yardot engednek passzolni, nem meglepő. Minden, akár még kezdő, O koordinátor is tudja, hogy a mi ellenszerünk a gyors rövid passz. Ezen az egy ponton kívül nem látok olyan pontot ahol bármely részletében is jobb lenne a vendég csapat. Azért a teljes képért jegyezzük meg, hogy igaz, hoyg 228,4 yardot enged passzolni a védelmünk azonban a Párducok O sora csak 149,3-at képes produkálni.

Mindent egybefoglalva a múlt héten 50-50%-ra adtam a találkozót, és láttuk, hogy valóban nem lett volna meglepetés a fordított eredmény sem. Most 80-20%-ot mondanék. A 20% Maugli barátainak csak azért íródik a neve mellé, mert tudjuk, hogy az NFL-ben bármi megtörténhet.

Amennyiben az O fal legalább olyan szinten megvédi Bent mint a Jets ellen akkor sima lehet a találkozó. A D-nek komolyan alá kellene gyújtani Dick mesternek tehát fel van adva a feladat. Ezen a találkozón a különböző sémák gyakorlására is lehetőség lesz meccskörülmények közt. Nem szabad elfelejteni, hogy az utolsó héten egy Traktorral felszerelt Browns látogat hozzánk, vagyis ott a futás ellen komoly feladat vár majd a srácokra.

A találkozó késő éjjel lesz, magyar idő szerint,és gondolom a holnapi napon már senki nem dolgozik, ezért remélem, hogy sokan leszünk a gépek előtt és aktívan nézzük együtt, de mégis külön a találkozót. Sajnos lesz olyan családtag aki csak felvételről láthatja, szurkoljunk helyette is és minden alkalommal 2X pörgessük meg a TT-t.

Hűljön a sör, pattogjon a kukorica, csörögjön a mogyorós zacskó és induljon a csontzene. Az ESPN élőben adja a találkozót, aki nem rendelkezik vele annak streamet varázsolunk az oldalra.

Gooo Steelers!!

Írta és szerkesztette: Fizel Zoltán

Top