Egy meg nem énekelt hős: Maurkice Pouncey

avagy a Steelers ismét zseniálisan draftolt.Ki is az a Maurkice Pouncey? A legvérmesebb Steelers hívek kivételével szerintem sokan kiesnének egy kvíz műsorból, ha ezt a kérdést kapnák.

Maurkicet a 18 helyen draftoltuk idén és talán a legnehezebb poszton, veteránokat idéző módon játszik.

A O-lineban játszani a leghálátlanabb dolog a   footballban, csak akkor kerül képernyőre egy játékos ha hibázik, vagy ha  lesérül.  Valószínű nem is emlékszel arra, hogy az idei  Steelers playek 90 %-ban ő adta fel a labdát és szinte hiba nélkül játszik.

Akkor válaszolnék arra ki is Maurkice Pouncey.

Maurkice floridai srác, 2007 -ben került a Florida Gators csapatához. Már az első évben 13 ból 11 meccsen kezdett. 2008-tól minden meccsen kezdő volt és a szezon végén Tim Tebow vezényletével  BCS - t nyert az Oklahoma ellen.

2009 ben legjobb College  centernek járó  Rimington Trophy mellett az All-American első csapatába is beválasztották.

Ezek után úgy döntött hogy a senior évét kiagyja és eljött a 2010-es Combine-ra.

Ez volt az előzetes. Tegnap Maurkice a zseniális Steelers ceneterek nyomába lépett azzal, hogy újjonc évében tagja lett a Pro Bowl keretnek.

A nagy elődök nevezetesen: a 9 szeres Pro Bowler és Hall of Framer Mike Webster és a 7  szeres Pro Bowler Dermontti Dawson

[gallery]

Ami még a Maurkice nagyságához hozzátartozik, hogy Frank Varrichione 1957 Pro Bowl szereplése óta az első Steelers offence falember,  aki az újonc évében beválasztásra került a Pro Bowlba.

Gratulálunk Maurkice!

A idei Pro Bowlra  természetesen meghívót kapott a Troy és James is. Troynak a hatodik Jamesnek a negyedik  meghívása.  Azonban nagyon remélem, hogy egyikük se utazik Hawaiira és  helyette a Super Bowlt válasszák .

Go Steelers!!!

Top