Női szemmel: Browns - Steelers

A barnák félelmükben még a barnát is belenyomják a nadrágjukba.....

Öröm és boldogság minden Steelers fannak, eljött az alapszakasz utolsó megmérettetése. Már biztos helyünk van a rájátszásban, és azt hiszem ennél többet nem is kívánhattunk még ősszel. Nem érdemes sok célt kitűzni, mindig szépen csak egyet, így nem tűnik olyan nehéznek. Alapszakasz, PO-ba jutás teljesítve, pipa. Következő feladat (igazán nem nehéz): Brownst legyőzni, hogy otthon játszunk, és 1 hét pihenő után. Ha ez a pont is megvan, jöhet szép sorban majd a többi: Nagyon úgy tűnik, hogy a Pats ellen megyünk majd, és ha így lesz, valahogy le kell győznünk őket, tökéletes formánkat kell mutassuk, a csapat minden részének. Szóval 3, pont: hibátlan játék a Pats ellen. 4, pont: SB-mindent bele! Kicsit előre szaladtam, és nem szeretném elkiabálni a dolgokat, csak felvázolom az ütemtervet az év hátralévő részében.


De akkor vegyük a 2. pontot: Browns. Valójában a statisztikák alapján mindenki azt mondaná, hogy ez egy könnyű és laza győzelemnek ígérkezik. Ennek ellenére ez nem ilyen egyszerű. Nem állnak túl jó eredménnyel ugyan, de sikerült szép győzelmeket szerezniük erős csapatok ellen, mint a Pats és a Saints, akik ellen mi pont kikaptunk. Ez az ingadozás köszönhető sok mindennek, de biztos nem annak, hogy ennyire rosszak lennének. Az irányító nem épp tapasztalt, nem igazán jött még bele a csapat sem, de még fognak ők alakulgatni, és sok javulásra számíthatunk. Gondolom az erős kaliberű csapatok ellen rengeteget készülnek, jól felszívják magukat, mert egy ilyen győzelem nagyon sokat jelent. Ez pedig duplán biztos kezet ad a bizonytalan irányítónak, 2x olyan gyors lábat a futónak, és 2x hosszabb kezet az elkapóknak.


Mint már Zoli említette, passzjáték terén nincsenek éppen a helyzet magaslatán, viszont a futójátékuk egészen rendben van. Annak ellenére, hogy mi jól le tudjuk a futásokat védekezni, nem hinném, hogy a passzjáték lenne náluk a domináns. Hiszen még ha nem is tudnánk a passzokat levédeni, attól még nekik sem megy túlságosan, miért próbálkoznának hát azzal. Szerény meglátásom szerint futni szeretnének majd, mivel az megy nekik, és megpróbálják majd jól csinálni, még ha le is védekezzük néha.  Aztán majd meglátjuk, mi sül ki ebből. És végülis miért próbálkoznának a döcögős passzjátékkal, amikor félő, hogy könnyen levadászhatjuk őket. Aztán ki tudja, lehet hogy nem lesz igazam, ez csak egy megérzés nálam. Nekik mindenesetre már nincs tétje ennek a meccsnek, ennek ellenére mint csoport rivális ellen, biztosan nyerni szeretnének. Bár annak ellenére, hogy nekik ezután jó hosszú pihenő következik, ennek ellenére remélem nem szeretnék a sérültjeik számát növelni, és figyelni fognak erre is, hiszen nekik ez már nem oszt, nem szoroz.


Amennyire lényegtelen meccs ez a Brownsnak, annyira fog számítani ez nekünk, mindannyian tudjuk, miért. Persze tudjuk, hogy 6. helyről továbbjutva is lehet SB-t nyerni, de szerintem mindenkit megnyugtatna, ha egyel kevesebbet kell játszanunk, végülis egyel kisebb a lehetősége, hogy kiessünk. Sokan úgy tartják, nem jön rosszul az az egy plusz játszma, mert felkészít a továbbiakra. De ugyanakkor ez egy óriási hajtás is egyben, amiben azért könnyen ki lehet fáradni. Hiszen a PO meccsek már teljes egészében olyanok, mintha egész idő alatt 2 minute warning lenne. Iszonyatosan kimerítő lehet, másokat pedig inkább ez tölt fel. Nekem is fel kellett magam vidítanom a Jets elleni vereség után, úgyhogy gyorsan megnéztem a 43. SB döntőnket(sorry, nagyon este van a római számokhoz nekem).  Nagyon jó volt újra látni, feltöltött erővel, és bizalommal, hogy mi ilyet is tudunk. Ilyenkor mindig jobban bízom magunkban. Többnyire volt O-fal, Ben gyorsan és pontosan passzolt, a D elképesztő volt, nem nagyon voltak gondok a Speccel sem. Nekem mindenképpen jót tett, hogy láttam, ugyan kissé elkeserítő is lehet, hogy az alapszakaszbeli munkánk mennyire nem hasonlít arra a győztes csapatéra, ugyanakkor azok is mi voltunk. Játszani se felejtettünk el. Most úgy érzem, olyan játékkal minden lehetséges.


Összességében jó ez a kis önbizalomdopping. Mondanom sem kell, hogy úgy néz ki, újra összegyűlik a HSN egy része, és ha az eddigieket nézzük, akkor győzelem várható jó nagy pontkülönbséggel. Általában a Pingvinek győzelme is a sikerünk előjele szokott lenni, így hát a Winter Classicon drukkolhatunk nekik is, ha nem pont a szeretett Heinz Fielden, akkor azért otthon, a Tv képernyője mögött/előtt, ki hogy szokta. :)


A Brownsról nem sok érdekességet találtam, talán csak annyit, hogy egyedül ők nem rendeztek még SB-t. Azért legalább vannak híres rajongóik, többek között Arsenio Hall komikus, Dennis Quaid színész, akit leginkább a Minden héten háború c. filmből ismerek, illetve Condoleezza Rice volt külügyminiszternő. Viszont érdekes, és nem tudtam eddig, hogy a király, Elvis Presley is nagy Browns rajongó volt. Persze ez már egy másik Browns, de ez most mellékes. Mindenesetre ezzel azért lehet dicsekedni. Ha már a győzelemmel nem fognak tudni. Mindenkinek jó szurkolást, találkozunk jövőre. Mindenkinek Boldog, Sikerekben és Steelers győzelmekben gazdag Új évet kívánok!

Top