K.O. Az utolsó alapszakasz meccsen


A győzelmünkkel megszereztük a 20. csoportelsősséget amely a legtöbb a liga történetében az NFL-AFL egyesülése óta. A találkozót mélyebben elemezni felesleges. Azt a játékot hozták a fiúk amit kellett. Az elején nagyon hamar tudatosítani, hogy itt csak és kizárólag mi nyerhetünk ma. Az első négy támadássorozatból TD az 5.ből FG és mindez a félidőig.

Kiváló támadójáték, mind futott mind passzolt TD-k (2 passz, 3 futott) jelezték Ben útját. A végén mindenki aki buszra ült a pályára léphetett, sőt Lacival azt találgattuk, hogy a falban melyik a buszsofőr.

Túl vagyunk rajta, Ben 280 yarddal és 2 TD-vel zárta a napot. Ehhez jött még Randle El újabb trükkös TD passza. Ez idén már a második ilyen. Reméljük a PO-ra is maradt még a kezében egy két szép húzás. Az irányítók közti apró különbség szemléltetésére a ratingok: Ben 141.8, McCoy 41,6. Azt hiszem ez mindent elmondott.

[caption id="attachment_3337" align="aligncenter" width="292" caption="A mester és tanítványa"][/caption] Sajnos a hőn áhított rekordtól 4 yard választotta el a védelmet. Nem sikerült a szezonban 1000 futott yard alatt tartani az ellenfeleket. Ez így is a liga történetében a 4. legjobb ilyen mutató az alapszakaszban, és ha kivesszünk belőle 2-őt mivel azok még a 12 meccses időszakban voltak akkor máris a 2. helyen vagyunk. Igen a Ravens mögött, de a Div round meccsen visszavágunk érte és mi megyünk az AFC döntőjébe (már, ha őket kapjuk). Azt is meg kell említeni, hogy az idei évben mindössze két csapat tudott 75 yardnál többet futni ellenünk, igaz ők sajna 100 fölé is jutottak, A Jets és a Pats, mindkettővel találkozhatunk még a gyűrűhöz vezető úton.

A találkozó vége számomra,és Laci számára is, meg gondolom többeteknek már kínszenvedés volt. Igaz, hogy mi játszottunk, de a 4. negyedet nem kellett volna már lejátszani. Most megindulhatnak a találgatások és elemzések, hogy ki jön majd szembe, ki miért enne megfelelő és ki miért nem. Úgy gondolom ezzel nem kell foglalkozni, ha szeretnénk azt a gyűrűt akkor aki éppen szembejön azt meg kell ütni és a végén bele lehet mosolyogni Goodell arcába.

Amit még meg szerettem volna említeni mindenképpen, Lacival beszéltük közben, hogy a bíráskodásból elmaradt a felesleges zászlódobálás, miközben a játékunk ugyanolyan, hatékony és kemény. Nem baj ez, maradjon is így a szezon hátralévő részében.

[caption id="attachment_3338" align="aligncenter" width="243" caption="Ha csak egy pillanattal hamarabb..."][/caption]

Most jön egy plusz hét pihenő, ezt nagyon jól kell kihasználni. Minden sérültnek 100%-os állapotban kell a következő találkozón a csapat rendelkezésére állnia, mert innentől csak és kizárólag akkor van esélyünk, ha 130%-ot tudunk hozni minden találkozón. Az edzői stábnak is fel van adva a labda, minden olyan csapatot aki az utunkba kerülhet a legutolsó mezráncolódásig fel kell térképezni és ezt meg kell tanultatni a srácokkal.

A következő összecsapástól kezdve gondolom a menetelés végéig, vagyis reményeim szerint a SB-ig, minden meccsnapon összegyűlünk a Chilliben és közösen szurkolunk.

Írta és szerkesztette: Fizel Zoltán

Top