Steelers-Ravens mit is mondhatnék még?!

Beszéljünk a számok nyelvén! Itt a kedd és már két teljes napja tudjuk, hogy ki lesz a szombati ellenfél. Nem jött tehát össze a meglepetés és nem is egy nagy passzjátékkal rendelkező csapat jön hozzánk, hanem régi ellenfeleink a hollók. Azt hiszem, senkinek nem kell itt bemutatnom, hogy kikről is van szó, de néhány szót azért szólnék az idei számokról a szezon legfontosabb mérkőzése előtt. Minden szekértő azt mondja, hogy ez lesz az ÖSSZECSAPÁS. Igen csupa nagy betűkkel. Nem csak egy Conference elődöntő lesz ez, hanem annál sokkal több. Egy olyan összecsapást, amit most egész Amerika és ezen valamint rajtunk keresztül tulajdonképpen az egész világ vár. A világ azon része, amely teljesen oda van ezért a sportért, azon része, amelyet szinte odabilincseltek a képernyők elé.

Ezt a mérkőzést, mint már oly sokszor láthattuk, csak vérrel és verítékkel lehet megnyerni. Azt gondolom, ha egyszer Brady mondjuk, beállna valamelyik fal mögé, lehet még egy kis kaki is lenne a felsorolásomban. Na de az irányítók gyöngye nem lesz a pályán, mert ott csak olyan FÉRFIAK lehetnek, akik törött lábbal és orral is végigmenetelik a mérkőzést. Le a kalappal mindkét csapat játékosai előtt, hiszen parádés szórakozást biztosítanak a CBS nézőinek milliói számára. Hogy azt már szerencsére mindenki tudja ezúttal is Faragó Ricsi élőben kommentálja nekünk a mérkőzést és teszi még élvezhetőbbé a playeket.

Na de elég az ömlengésből, lássuk a makacs dolgokat.

A két csapat előző playoff összecsapásán 2009-ben a Heinz Fielden, mint gondolom mindannyian emlékeztek rá a Steelers nyert 23-14-re. Kedvcsinálónak ezt rögtön nézzétek meg: http://www.nfl.com/videos/nfl-game-highlights/09000d5d80e364d1/Steelers-23-Ravens-14

Flacco 13/30 141 3INT azt hiszem élete egyik legrosszabb mérkőzése volt. Összesen 73 yardot tudtak futni ellenünk és azt hiszem Rice egyetlen futása mindent elmond az akkori futás elleni védekezésünkről, ami a mostani alapszakasz után még az akkorinál is jobbnak tűnik. Big Ben 16/33 255yard 1TD sem élete legjobbja, de lehet ezzel most is kiegyeznék. Polamalu pedig egyszerűen káprázatos volt, már akkor is. Na de ami a legfontosabb és a legérdekesebb az eredmény mellett, hogy két évvel e meccs után, szerintem olyan 2-300ezer dollár büntit biztosan kiosztanának!

Az idei évben a viszonylag nehéz kezdés után szépen belelendült a támadójátékunk, amely mérkőzésenként 345,3yardot hoz a csapatnak 225,1 yardos passzjátékkal.  Ezekben a számokban érdekes módon jobbak vagyunk hétvégi ellenfelünknél, akik 322,9yardra képesek mérkőzésenként és ebből 208,4 származik Flacco kezéből. Ha csak a számok tükrét néznénk, akkor már győztest is hirdethetnénk, hiszen amennyivel több pontot csinálunk mérkőzésenként, annyival kevesebbet is kapunk. 276,8 yardra képesek csak ellenfeleink és ebből 62,8 van meg futásbó. Igen…ilyen számokat bizony ritkán lát az ember ebben az elit ligában. Azt hiszem a mérkőzésenkénti 14,5 pont ezen a hétvégén is elég lehet a győzelemhez és a döntőbejutáshoz.  318,9 yardot hoznak össze Lewis-ék ellenfelei és bízom benne, hogy ez meglesz bőven szombat este is.

Előző összecsapásunk Baltimoreban volt ahol Flacco szinte hibátlan mutatót hozott 1TD vel, míg Big Ben 1TD mellett 1INT-t is dobott.  Az azóta eltelt négy mérkőzésen viszont 131 kísérletéből nem dobott az ellenfél játékosához és reméljük idén már nem is fog ilyet tenni. Az idei első összecsapásunkon még Batch irányított, hiszen mind emlékszünk rá Benre súlyos büntetést szabtak a nem éppen úriemberhez méltó viselkedése után. Akkor Mandanhall 2TD tudott futni és ő is remek éven van túl.

Amerikai kollégák mindenképpen azt emelik ki, hogy a Steelers az esélyesebb, de csak ha hozza a védelem azt a formát, amit az alapszakaszban mutatott. Heap és Polamalu valamint a többi secondary összecsapását emelik ki. Valamint azt, hogy Harrison tud e elég nagy nyomást helyezni  Flaccora. Sérültekkel és további érdekességekkel egész héten igyekszem szolgálni addig is amíg Zoli barátom jól megérdemelt munkaidejét tölti!

Top