Game Day PO: Ravens @ Steelers

Az idei szezon számunkra első PO összecsapása következik. Tele vagyok energiával, már ami az írást érinti. Sajnos hét közben még néha a toalett használatáról is sikerült elfelejtkeznem. Sebaj újra itt vagyok és írok. Remélem az idei szezonban lesz még alkalmam legalább két hasonló írást papírra (monitorra) vetni.

Az elején azonnal egy rövid hírrel kezdeném, kommentben már írtam, de talán itt is említést érdemel. A pénteki edzés után Ray Rice rosszul lett, lázra hasmenésre és hányásra panaszkodott. Természetesen az, hogy nem lép pályára talán senkiben sem merül fel, azonban az biztos, hogy ezek után egy kicsit gyengül a Ravens futójátéka. Tudom, Laci az elsők közt lesz aki leírja, mert telefonon megbeszéltük, hogy... Ezt inkább meghagyom neki nem lövöm le a poént.

Az ilyen fent említett apróságok is dönthetnek a csapatok javára egy-egy PO meccsen. Kaptam ma egy üzenetet egy NY-ban élő magyartól (Köszi Tom Peli), hogy a kinti fogadóirodákban nem éri meg a Steelersre pénzt tenni mert nem igazán fizetnek rá. Valamint az utca emberei is egyértelműen a mi győzelmünket várják.

Az Nfl.com-on az Analyze the matchup fülben nem találtam olyan mutatót amelyben az alapszakaszban jobbak lettek volna nálunk. Azonban ilyenkor jön a jól ismert mondás ez már a rájátszás. A két csapat rájátszásban eddig kétszer 2001 és 2008 során találkozott egymással. Mindkét találkozó a mi győzelmünket hozta és 50-24 a pontarány a mi javunkra. Nem azért kevés az egymás ellen játszott PO találkozó mert olyan rossz lenne bármelyik csapat, hanem mert a Ravens a liga egyik legifjabb tagja (ne felejtsük el, hogy mint Baltimore Ravens 1996 óta szerepel ez a csapat az NFL-ben). Az idei szezonban is csak apró különbség döntött a mi javunkra és engedett pihenőhetet nekünk. A ma esti összecsapás valóban az igazi férfiak ütközete lesz. Kemény ütközések és nem túl barátságos beszólások találkozója lesz az esti csata. A két gárda a pillantásokból ismeri a másik gondolatát. Itt most az apró váratlan taktikai húzások fognak dönteni az egyik vagy a másik csapat  javára. Remélem a miénkre.

Jelenleg a Dallassal együtt vezetjük a listát az eddig legtöbb konferencia döntőben játszó csapatok közt. 14-14 ilyen találkozót tudunk felmutatni, ezzel eggyütt 33 PO győzelmet gyűjtött a Dallas és 31-et mi. Szeretném, ha holnapra az előző listán egyedül állnánk az élen és a szezon végére a PO győzelmeket is mi vezetnénk. Természetesen ez azt jelenti, hogy a jelenlegi TT-nk "kidobásra" kell, hogy kerüljön és újat kell beszerezni.

A részletes elemzéseket nem végzem el, mert a szokásos séma (ez már egy új bajnokság) szellemében, a Ravens részéről tudok számokat felvonultatni, de ugyebár mi még idén nem játszottunk és így nem tudnék adatokkal szolgálni.

Mindenki készüljön ma este, irány a Chilli és pörögjenek a törölközők.

Top