A Hollógyalázás margójára

Igen, az elmúlt 7 szezonból 4-ben AFC döntőt játszhattunk. Idén is! Hatalmas küzdelem és pontzuhatag. Igen kedves olvasó ez egy Ravens-Steelers meccs volt. Az elején velem együtt talán nem sokan adtak volna akár csak 20 forintot sem azért, hogy összesen 20 pont születik a találkozón. Megtörtént, egy pontzuhatagos összecsapáson vagyunk túl. Volt itt minden, 23 másodperc alatt kaptunk kettőt. Az első félidő egy komoly rémálom volt a mi szempontunkból. Aztán a félidőben nem tudom mit mondott az edzői stáb az öltözőben, kíváncsi lennék a pontos szóhasználatra, de hatott és egy másik csapat jött ki a találkozó 2. felére.

Nézzük konkrétabban.

A meccs embere Ryan Clark volt szerintem. Biztosan lehet ezen vitatkozni, azonban elvitatni érdemeit nem lehet.. Voltak játékosok akik kicsit halványabban teljesítettek, bár az is komoly ligaelit mutatvány volt, gondolok itt pl. Polamalura. A találkozó előtt beszéltük, hogy mekkora napot fog ki Troy, hát nem túl nagyot, de szerintem a liga csapatainak 99%-a ilyen teljesítménnyel is szívesen várná a keretébe. Párhuzamot is tudnék vonni, én is beteg vagyok, és nem voltam, vagyok, túl jó passzban. Lehet, hogy megérezte. Viccet félretéve, a kihagyott hét az első félidőben szerintem érződött. Kicsit álmos voltmindenki, még akkor is ezt mondom, ha tényként kezeljük, hogy az első driveból TD-t szereztünk. Hiányzott a D-től az a plusz ami akkor, a meccs azon szakaszában, a Ravensnél megvolt. Ugyebár szereztek TD-t amire mi nem voltunk képesek.

A bíráskodás, az egyetlen pont amely ehhez a szintű rivalizáláshoz és az NFL-hez méltatlan volt, mindjárt egy fotóval illusztrálom is miért mondom, ezt. Persze attól, hogy a képen egy be nem fújt Ravens face mask van, nem jelenti azt, hogy a zebrák egy oldalra fújtak volna. Dobálták a zászlót ha kellett, ha nem, de sajnos a legtöbbször akkor a mikor nem kellett volna.

Azonban az biztos, hogy ebben a felfogásban egy rájátszás találkozót vezetni szégyen!

A szigorú számok:

Az összes megtett yard 126 ott, és 263 nálunk. Nem túl sok az egyik oldalé sem, bár ugyebár a találkozó előtt is a védelmek csatájáról volt szó. Azonban ne menjünk el szó nélkül Joe gyerek siralmas számai mellett. 91 yardot tudott passzolni összesen, a csapata pedig 35 yardot futott. Azért ha valaki gyűrűre vágyik ebben a ligában akkor akármilyen védelem is támogatja ennél sokkal-sokkal több kell. 30 kísérletéből 16 volt sikeres, de egyszer sikeresen passzolt Clarkhoz is, igaz Ő nálunk játszik és ezzel nem éppen a nagyszerű teljesítményét emelte tovább. Ugyanezek a számok Bentől, 263 total yard, 192 passzolt és 71 futott yard. a 32 passzából 19 volt sikeres, és még ellenfélhez sem dobta a labdát. mindezt összevetve egy vékony 100 feletti QB rating jött ki ebből.

A alábbi fotókon a meccs kulcsmomentumait láthatjátok:









Aki látta a találkozót, és esetleg együtt volt a HSN tagjaival a Chillyben, az biztosan emlékszik ezen játékok közben micsoda üvöltözés volt! Az hogy playről playre elemezzek, több okból sem megvalósítható, az első az a "hajlott" korom miatti szenilitás, a másik, pedig hogy most is majd szétmegy a fejem, de nem bírtam ki és ki kell írnom magamból a gondolatokat.

Hatalmas, hetedhét országra szóló győzelmet arattunk, 14 mínuszból a Baltimore ellen visszajönni, kb. olyan eséllyel kecsegtet mintha a kertemben ásás közben olajat találnék. A lehetősége fennáll, de tudjuk, hogy sosem leszek Jockey. Igazából én a félidőben legszívesebben sírtam volna, de hát mégsem tehettem meg, hogy ennyi ember előtt mutatom az elkeseredettséget. Valójában az az érzésem volt, mint a Pats elleni ütközetkor. A mezek mentek ki a pályára csak. Szerencsére ez megfordult. A második játékrészből kell építkezni, de le kell vonni az első tanulságait!

Várjuk az ellenfelet aki, bármely csapat is lesz, az alapszakaszban már egyszer legyőzött minket. Mindenképpen vissza kell vágni ezért is valamint szeretném még idén Aaront játszani és szeretném, ha úgy tudná a szögre akasztani a csukát, hogy egy új gyűrű van az ujján és öt év múlva, már ha idén visszavonul, az aranyzakóban a 3 gyűrű együtt csillogna a kezén.

Fejeket fel és ne elégedjünk meg ennyivel, evés közben jön meg az étvágy meneteljünk végig a ligán és nevessünk Goodell szemébe a pálya közepén amikor átnyújtja A trophyt.

A végére hagytam a forduló elkapását, bár még két meccs hátravan, a hét képével:

[caption id="attachment_3427" align="aligncenter" width="300" caption="Mi van Goodell nem tudod ki az egyik AFC döntős? Még lehet, hogy úgy döntessz, hogy a Hollók nyertek?"][/caption]

 

 

 

Írta és szerkesztette: Fizel Zoltán

Top