Női szemmel: Jets vs. Steelers /AFC döntő/

Utolsó lépcsőfok a Super Bowl felé...Noha csak 1 meccset játszottunk eddig a Playoffban, de minden úgy alakul, ahogy szeretnénk. Kihagytuk a Colts-ot, majd összehoztuk azt az izgalmakkal teli győzelmet a Ravens ellen, és láss csodát, most a Pats-et is sikerült elkerülnünk. Én figyelemmel kísértem a Jets győzelmét, és megmondom, kevés olyan pillanat volt, amikor nem ők tűntek a jobbnak. A meccs 90%-ában ők voltak a dominánsabbak, és teljesen megérdemelték azt a győzelmet. Így örülhetünk, megint itthon játszhatunk a Heinz Fielden, ami valljuk be, nem is jön olyan rosszul. Teltház, őrjöngő tömeg, ez csak az előnyünkre válhat, hiszen kik tudnák jobban kiordítani Sanchez gyerek kezéből a labdát, mint a sárga-feketék.

Abban egyetértünk, hogy mindenki nagyon örül a Jetsnek, de hogy miért, azt nehezebb megfogalmazni. Én speciel erős csapatnak tartom őket, különben nem jutott volna el idáig. De azt láttuk, hogy a Pats kevesebbet hibázott a szezon során, mint a Jets. Pechjükre épp a legfontosabb pillanatban hibáztak, de ez nekünk csak jó. A Jetsben több hibalehetőséget látok, de ez is csak akkor következhet be, ha Fortuna istennő is a Steelersnek szurkol majd este. De ugye arra mégsem számíthatunk biztosra, hogy úgyis hibáznak. Mi van akkor, ha megint jó formájukat hozzák majd? Az sem probléma, hiszen ha SB-t akarunk játszani, akkor ezeket is tudnunk kell kezelni. Hogy hogyan? Most nem lesz időnk egy egész félidőt várni arra, hogy a ligaelső defense-ünk is felébredjen. Most az első perctől oda kell tenniük magukat. Ami azt jelenti egész pontosan, hogy akkora nyomást kell helyezni kis mexikói barátunkra, hogy remegjenek a térdei minden támadás közben. Tehát mindenképpen siettetés és sok sack. Ha kell, még van idő Troytól repülőórákat venni.


A másik elengedhetetlen dolog, a spec helyrerakása. Nem várok tőlük lehetetlent, nem kellenek akkora punt-ok, hogy a stadionból is kirepüljön a labda. Nem azt kérjük, hogy 60 yardos field goalokat rúgjanak be. Nem várok el TD visszahordásokat sem. Csak annyit, hogy állítsuk meg a Jets visszahordásait, lehetőleg azonnal. Szerintem ha ez megvan, azzal mindenki egyetértene, hogy többet nagyon nem is kérnénk. Csak a kötelező legyen meg. Hogy akkor már az O se maradjon ki, azt tudjuk, hogy ez bizonyos szintű támadójáték azért kell, bármennyire is a védelem dominál nálunk. A Coltsnak, és a Patsnek sem sikerült azt a szintű támadójátékot nyújtani, és meg is lett az eredménye. Viszont mi ügyesek leszünk, a zseb is összeáll, a futójátékunk is eredményes lesz, a passzok is a helyén lesznek. Szóval nekem olyan megérzésem van, hogy most összeszedjük magunkat, és egy olyan remek játékot láthatunk, aminél jobbat már csak az SB-n lehet mutatni. Olyan teljesítményt fogunk nyújtani, hogy mindenki elismeri majd, hogy a döntőben a helyünk. Persze ezek csak megérzések, és korántsem biztos, hogy így lesz, de mostmár itt az ideje a komoly játékoknak, amikor már nem elég csak 90%-on kimenni a pályára, amikor már nincs helye a döcögősen, nagy nehezen behúzott győzelmeknek.

Jó, nem leszek drasztikus, ne fárasszuk ki magunkat teljesen az SB-re. Viszont nagyon fontos, hogy mindenki hozza az elvárhatót, a kötelezőt. Tény és való, hogy a Jets jól játszott, és verte a Patset, de nem azért, mert annyira szuperek voltak, ez sokkal inkább a Pats bénázásán ment el. Úgyhogy nem kell tartanunk, erősek vagyunk, félelmetesek vagyunk, tapasztaltak vagyunk, döntőre érettek vagyunk. Persze sok remek játékos gyűlt össze Jets oldalon is, akik tapasztaltak és érettek, de kell egy olyan személy, aki összefogja őket, és igazi vezető képes lenni szorult helyzetekben is. Sanchez még fiatal, és nem tudni, hogy képes lesz-e erre. Ezért az elején meg kell neki mutatni, hogy esélye sincs.


Mint tudjuk, Aaron sajnos nem fog játszani, de semmi gond ezzel, legalább pihen még. De pozitívan látom a dolgokat, és annak örülök, ami van. Troy például játszik, és valljuk be, volt rá esély, hogy nem jön úgy helyre, mint szerettük volna. Ezért hálásak lehetünk. Big Ben is játszik, noha egyre kevesebb az ép testrésze, és valljuk be, ilyen fal mellet, mint a szezon közepén, csoda hogy nincs ennél komolyabb baja. Sőt, a nyár végén még azt sem tudtuk, hogy vajon ő marad-e az irányítónk. De van itt még egy Harrisonunk, és egy Lamarr Woodley-nk, akik talán a legfélelmetesebbek a ligában, és kik tudnák leginkább siettetni a QB-kat, ha nem ők. Ott van Wallace, aki Holmes távozása után tökéletesen betöltötte azt az űrt. És ott van Miller, akire eddig talán kevesen gondoltak volna, mégis ott van, amikor kell. És van nekünk Ward-unk, akinek csak rá kell nézni a mosolyára, és rögtön elhisszük, hogy nyerni fogunk. És ott van nekünk Mendenhall, aki minden falon képes átfutni. És van nekünk egy Suisham-ünk, aki még ezen a rossz füvön is képes, és hajlandó field goal-okat gyártani. És természetesen aki mindenzt összefogja, és egyben tartja, van egy fantasztikus Tomlin edzőnk. Nagyon sok mindenért, és mindenkiért lehetünk hálásak, és elnézést, akiket nem említettem meg név szerint, de ott van nekünk egy fantasztikus csapatunk, akiket nem azért szerettünk meg, mert szimpatikus a mezük, hanem azért mert fantasztikusan játszanak. Ez a képességük most is megvan. Biztos vagyok benne, hogy összehozzák nekünk azt a Super Bowlt. És legutolsó sorban van egy remek hazai szurkolótáborunk, akik utánozhatatlanok, és hihetetlenek.

Úgyhogy vagy a kanapén ülve otthon, vagy a Chiliben, de pörögjenek azok a sárga törölközők! Hozzuk össze azt az AFC bajnoki győzelmet! Hadd lássa meg az a Goodell, hogy kivel kezdett ki! GO STEELERS!!!!!!!!!!!!

Top