Néhány infó a Super Bowl-ról!

Február 7-én rendezik meg a XLV. Super Bowl-t! Kezdjük hát a felvezetést, néhány érdekességgel. Ha nemzeti ünnepről van szó, akkor ez a nap nem szerepel a naptárban. De ha valami nem szerepel a naptárban viszont az Egyesült Államok leginkább figyelemmel kísért napját keressük, az év elején már meg is találhatjuk. Február 6 pirosbetüs ünnep minden football kedvelő ember számára, de különösképpen igaz ez az amerikaiaknak. Szerintem az eseményről mindent elmond, hogy az amerikai katonák bárhol is harcolnak a világon, ezen mérkőzést minden körülmények között megnézhetik. Lássunk tehát néhány érdekességet a „Super Bowl vasárnappal” kapcsolatosan:

Ezen a napon fogy az amerikai háztartásokban a második legtöbb étel, közvetlenül az ünnepi pulykával vezető hálaadás napja után.

1967-ben játszották először, bár a hivatalos összefonódás csak 1970-ben történt meg.

Átlagos tévénézők száma csak Amerikában meghaladja a 106millió főt!

Vince Lombardiról azután lett elnevezve a trófea, hogy 1970-ben meghalt. Ő volt az edzője a Green Bay Packersnek, amikor az első két Super Bowl-t megnyerték.

A Packers korai sikerei után egy olyan évtized jött, amikor a Pittsburgh Steelers 4 alkalommal hódította el a trófeát. A IX, X, XIII, XIV trófeáit hódították el. Olyan nevek alkották ekkortájt a csapatot, mint Tarry Bradshaw, Franco Harris vagy éppen John Stallworth. Felsorolás a teljesség minden igénye nélkül! Úgy emlékezhetünk erre az időre, mint a híres és hírhedt Steel  Curtain! Az 1974-es drafton olyat tettek, amit soha azelőtt és azóta sem, négy draftolt játékost is beválasztottak a hírességek csarnokába.

A XXXVI. SB óta(ezt előzte meg 9/11) hatalmas biztonsági intézkedések övezik a mérkőzéseket.

Az idei adást a CBS jóvoltából láthatjuk, jövőre pedig már az FOX közvetíti utána pedig az NBC jön.

Idén az USA ügyeletes üdvöskéje, Christina Aguilera énekli a Himnuszt.

A félidei show idén a The Black Eyed Peace fellépését hozza. Bár ilyen show mindig volt, leginkább az 1993-as Jackson koncert óta fektetnek rá nagy hangsúlyt.

A 2004-es Janet Jackson, Justin Timberlake emlékezetes eseménye 550.000USD vel csökkentette a CBS azévi profitját! Nekünk pedig azóta is klasszikus rockot kellett hallgatni.

Legtöbb alkalommal (9) a Louisiana  Superdome adott otthont az eseménynek, de mint város Miami volt 10SB helyszíne. 50F alatti átlaghőmérsékletű városban csak akkor rendeznek SB-t ha a stadiont be tudják fedni. 2014-ben ezt a szabályt megszegik, majd meglátjuk mi lesz?:D

Top