Sixburgh Going to the Arlington!!!!

Igen, újra megcsináltuk. Ez a döntőbejutást a sérülteknek ajánljuk! Minden olyan játékosnak aki az idei szezonban hosszabb rövidebb időre az oldalvonal mellé kényszerült, és elsősorban talán Aaron Smithnek, akit így biztosan látunk még játszani.

Nagy győzelem volt, de az örömkönnyek mellett kis kritika is kell, hogy érje a csapatot. Az első félidő mint az álom. Aztán jött az ébredés. Abba, hogy a Jets mondjuk úgy játszik mint a második félidőtől, bele sem merek gondolni. Amennyiben ez nem volt kijózanító pofon akkor nem tudom mi kell még. Gondolom emlékszünk, bár ilyenkor csak a szép emlékek maradnak, még a Bengals elleni első találkozóra ahol a végén majdnem... Az is egy tutira simán nyert találkozó volt. Mint most ez. A szünetbeli elemzések és a stratégiaváltoztatás ennek a sportnak ugyanolyan, ha nem fontosabb eleme lehet mint a play hívások. Az első félidő végén írtam egy sms-t a HSN tagoknak a Chillybe (Laci telefonjára) és ott megfogalmaztam, hogy félek és az öltözőben legalább akkora beszéd kell mint a múlt héten.

Sikerült, ezek most az öröm percei, talán napjai, de gyorsan magunkhoz kell térni. A ránk váró feladat, ha lehet még nehezebb lesz. A falnak lehet, hogy az új "veterán" center nélkül kell helytállnia. A sérülés sosem jön jól, de ez most kifejezetten rossz időben érte a csapatot. Sok szó év közben nem esik a centerekről, pedig ők a "jobb kezei" az irányítóknak. Láttuk, hogy Ben mennyire jól összehangolódott Pounceyval. Legunak, most lesz ideje labdafeladást gyakorolni, mert olyan hibák amiket csináltak nem fognak beleférni a SB-on. De jó ezt leírni. Super Bowlt játszunk!

Nézzük a számokat, mert azok ugyebár makacs dolgok. Ben dobott 133 yardot és 2 INT-et, ez elég halovány mutatót hozott neki. Sancho fiú 233 yard 2 TD. Ez már jobb. Azért a meccset mi nyertük. Ezt a pikírt megjegyzést szerintem több helyen is be fogom szúrni , mert olyan jól esik. Futottunk 166 yardot míg a Rakétások 70-et. Vagyis az idei szezonban még mindig kettő azaz kettő találkozón tudtak ellenünk 75 yard felett futni. Nem semmi teljesítmény! Mendehall-on kívül sem elkapó sem futó nem tudott 100+-ot produkálni. Ez azt mutatja, hogy nagy meccse volt a srácnak. Azt rögtön tegyük is hozzá, hogy mindezt az első félidőben.

A statisztikák nincsenek lebontva félidőre, legalábbis nem keresgettem annyira, de biztosan sírva fakadnék az adatok láttán. A D től is adatokban volt már jobb meccs, azonban fontosságban idén ez volt a leg, eddig. A 2 sack és az 1 FF nem az amiért Dick mester kiosztja a dicséretet. Azonban azt végig lehetett érezni, hogy Marknak erősen a fejébe verték, "Amerre egy loboncot látsz arra még véletlenül se dobj", kezdetű mondatot. Meg is tanulta a leckét. Érdemes visszanézni playről playre a találkozót és megállapítható, hogy Troy csak akkor járt labda közelben, ha az már az irányító kezét elhagyva szállt és Ő odaért lábon a pálya más pontjáról. Összességében a nagy győzelem ellenére, sokan nem most játszottak életük formájában, de ez nem is baj, arra majd két hét múlva lesz szükség.

Top