FROM USA

Már csak két nap van hátra!

A mai reggelen, mint teszem azt mindig egy kávé kíséretében a számítógép elé ültem, hogy megnézzem hátha írt valaki a Super Bowl kapcsán. Olyannyira nem kellett csalódnom, hogy egyenesen a helyszínről kaptam tájékoztatást, Ricsi "tollából". Szeretném a levelet teljes egészében megosztani veletek és remélem, hogy Ti is annyira örömmel fogadjátok Ricsi Üzenetét, mint tettem én!


Don Shula, Joe Montana, Phil Simms.

Három legenda, akiknek a véleményére minden NFL-rajongó odafigyel.

Nos, gondolom, a steelers.hu olvasói örömmel fogadják a hírt, hogy ez a három kimagasló egyéniség egyaránt a Pittsburgh győzelmét jósolja.

A legtöbb győztes meccset megvívó NFL-vezetőedzőtől, illetve a New York Giants korábbi irányítójától személyesen kérdeztem meg, kit tart esélyesebbnek, Joe Cool tippjét viszont sajnos csak a tévében hallottam.

És bár három ilyen prominens alak után teljesen lényegtelen, én mit mondok, személyes tapasztalataim alapján magam is a Steelerst tartom esélyesebbnek.

Amikor Udvardi Gyulával elindultunk Dallasba, még nem mertem volna véleményt alkotni, ha pedig mindenképpen okoskodni kellett volna, inkább a Packersre adtam volna a voksom. De látva-hallva mindkét csapat játékosait, most az az érzésem, hogy a Pittsburgh rendelkezik egy hatalmas előnnyel.

Nevezetesen, hogy keretének egyharmada már két döntőt is játszott - és nem utolsó sorban mindkettőt meg is nyerte.

Chris Kemoeatu ezt úgy fogalmazta meg, hogy az első Super Bowlján mindenre rácsodálkozott, a másodikon már valamivel felszabadultabbnak érezte magát, most pedig már képes úgy kezelni a döntőt, mintha egy egyszerű mérkőzés volna.

Márpedig ez rendkívül fontos lehet egy ilyen kiélezett találkozón.

Persze a tapasztalat önmagában még nem jelent győzelmet. Ezt hangsúlyozta Dick LeBeau is, akivel mindenképpen szerettem volna néhány szót váltani, és miután sikerült, még nyilvánvalóbb számomra, mekkora szerepe van abban, hogy a Steelers ismét egyetlen lépésre van a Lombardi-trófea elhódításától. Hiába dicsértem, szerényen visszautasította az elismerő szavakat, és kizárólag játékosai szorgalmának és elkötelezettségének tulajdonította a védelem nagyszerű teljesítményét. Eközben minden szavából érződött a szakmai alázat, és a kivételes tudás, amit az ellenfél védelmi koordinátora, Dom Capers is jól ismerhet, hiszen 1992-től 1994-ig ez a duó egymás mellett dolgozott a Steelersnél. LeBeau véleménye szerint egyetlen dolgon múlik majd a győzelem vagy a vereség. Azon, hogy képes lesz-e a védelem megállítani Aaron Rodgerst. Az edző nagyra tartja a Green Bayirányítóját, és bár taktikai részletekről természetesen nem beszélt, szavaiból arra következtetek, hogy óriási nyomás alatt szeretné tartani a Packers karmesterét.

A védők persze a másik oldalon sem tétlenkednek majd. Clay Matthews, Cullen Jenkins, Charles Woodson már feni a fogát Big Benre, aki ráadásul nem számíthat a sérült center, Maurkice Pouncey segítségére. De Kemoeatu hiszi, hogy a támadófal képes lesz megvédeni Roethlisbergert. Ha pedig nem, majd a hatalmas termetű irányító maga intézi el a dolgokat.

Saját bevallása szerint ennek épp ideje, mert eddigi két Super Bowlján nem nyújtott olyan teljesítményt, amilyet ő maga szeretett volna. De a győzelmeket nem kell megmagyarázni. És hogy a végkifejlet harmadszor is ugyanaz legyen, Big Ben babonából ezúttal is megvendégelte a támadófal tagjait. Egy leendő Hall of Fame-tagtól ez a legkevesebb.

Phil Simms ugyanis biztosra veszi, hogy Roethlisberger bekerül a Hírességek Csarnokába - függetlenül az előttünk álló mérkőzés végeredményétől.

Azt persze különösebben nem kell hangsúlyozni, hogy egy harmadik aranygyűrű nem rontaná Big Ben esélyeit...

Top