Előretekintő!

Ugyan csak néhány nappal ezelőtt ért véget a XLV. Super Bowl, de mint azt már korábban is beszéltük, az élet a vereség ellenére sem áll meg. Sok mindenben kell dönteni néhány héten belül, mert amíg sok más csapat már hetek óta készül a 2011-es szezonra, nekünk csak most van lehetőségünk 100%-osan koncentrálni az új szezonra.

Ami már most biztosnak látszik, hogy ha nem is a legjobb előjelekkel készülhetünk, de mindenképp esélyesként vágunk neki a szezonnak. Ami a legnagyobb problémának tűnik az, hogy kezd a védelmünk elöregedni.

Kezdő védelem életkora:

Játékos                                     Kor

James Farrior , ILB                 36

Aaron Smith, DE                     35

Casey Hampton , NT              34

James Harrison, OLB              33

Brett Keisel , DE                      32

Ryan Clark , FS                        31

Ike Taylor , CB                         31

Troy Polamalu , SS                 30

Bryant McFadden , CB           29

LaMarr Woodley , OLB          26

Lawrence Timmons , ILB      25

Ez még igazán nem vészes, de mindenképpen készülni kell arra, hogy az idősebb játékosok esetleg kevesebb playben lehetnek a pályán vagy sérülésük nehezebben jön helyre. A minicampokban és a tréningeken gondoskodni kell arról, hogy a játékosok pótlása folyamatos legyen. Különösen gondolok itt, Hamptonra akinek nagyon komoly szerepe van abban, hogy a futójátékot ennyire remekül semlegesíteni tudjuk, hiszen az NT mindig a legveszélyeztetettebb poszt a ligában. Neki ez már a 11. idénye lesz ráadásul a backup-ja Hoke már majdnem 35éves. A két kezdő DE Kiesel és Smith 10. és 13. szezonját tapossa már és ezen a poszton csak a fiatal Ziggy Hood-nak van szerződése a jövő évre. Ide mindenképpen kell vérfrissítés.

És akkor nézzük a sarkokat is, mert ott azért lesz keresnivaló bőven. Ami nagyon nehéznek tűnik egy igazi shutdown corner szerzése a 31. pick-ben. Amennyiben nem tudunk ilyen srácot szerezni a sarkokba, akkor a mostani három fiú jöhet számításba, de azt hiszem erre jobb nem is gondolni. Taylor, Gay és McFadden összesen 4 INT-re volt képes a szezonban és ez meg is látszott a csapat passz elleni védekezésén. McFadden csak egy picket szedett össze, Taylor pedig aki korlátlan szabadügynök státuszban van, inkább egy fizikai játékos, aki szintén nem az Int-kről híres és ez a mai rettenetesen gyors játékban nagy sebezhetőség.

A támadófal szintén több kérdést vet fel. Starks és Colon ugyan megbízható játékosok, de mindketten hosszú sérülésből térhetnek vissza. Scott szabadügynökké vát, Adams pedig már egy 13 éves veterán. Center poszton úgy tűnik több évre megoldódott a problémánk, Poncey játéka és Legursky beugrása az SB-ben is több mint bíztató. A RG poszton bevethető Essex, hát finoman szólva sem örvend nagy népszerűségnek, viszont Foster sem biztos, hogy jó megoldást kínál, akárcsak az LG poszton ahol Kemoeatu egyike volt a leginkább büntetett játékosoknak a ligában. Ha az egészségügyi problémák megoldódnak az NFL szakértői szerint igencsak erős csapatrész válhat belőlük.

És hogy a drafton mi várható? 2005 óta nem draftoltunk az első két körben cornert, azt hiszem ez a lépés most nem maradhat ki. Lehet persze egy O Line pick is, de a várhatóan utolsó évét kezdő Ward pótlását is meg kell oldani.

Érdekes draft lesz, de addig még sokszor írok majd. Azért már most várom. Főképp, hogy a szerződéseket is aláírják!

Top