Előretekintő 2!

Legutóbbi cikkünkben beszámoltunk arról, hogyan alakulhat a Steelers közeljövője, kitérve a különböző pozíciókra. Most szeretném, ha még inkább tisztán látnátok, hogy a 2011-es Draft milyen játékosokat hozhat az NFL-be és kik azok, akik közül az első körben biztosan elkel 32 játékos. Annak ellenére, hogy nem megoldott a cornerkérdés nálunk, nem tartom biztosnak, hogy első körben azt válasszunk, mert nálunk ezt sosem lehet tudni. Lehet, hogy mondjuk egy jó DE vagy egy OL ismét meg fogja előzni a CB-ket, de ez csak abban az esetben megengedhető, ha az a néhány, úgy 5-6 kiemelkedő CB-t már előttünk elkapkodják. Ebben az esetben viszont az is előfordulhat, hogy ismét lesz lehetőségünk egy posztra az iskolából kikerülő legjobb picket elvinni, de egyik lehetőség sem tűnik igazán valónak. Az mindenesetre már most biztos, hogy Patrick Peterson vagy Prince Amukamara a két legnagyobb corner csillag nem a Steelers játékosa lesz, de megkockáztatom, hogy az idén harmadik helyre rangsorolt Miami-i Brandon Harris aki 4,45 alatt futja a 40-et, szóval ő sem a miénk lesz. Ebben az esetben viszont vagy sikerülhet egy kiemelt játékost elcsípni, bár Pouncey-ra az esélyünk teljesen minimális, vagy pedig innentől kezdve van három olyan CB aki jöhet hozzánk, a számításaim szerint. Ez lehet a Colorado-i Jimmy Smith aki 6-2 magas és 40-en fut 4,49-et vagy a Texas-i Aaron Williams 6-1 4,49 és ha egyik sem akkor a harmadik lehetőségnek az New Mexico államból érkező Davon Hause lehet, aki ugyan csak 6-0 magas, viszont 4,46-ot fut.

Ha egyik sem sikerül akkor még a második körben elhozhatjuk a Texas-i Curtis Brown-t 6-0 4,42 vagy a Utah-i Brandon Burton-t 6-0 4,49. Ezek közül valamelyik mindenképpen kellene, de míg előbbiek akár az első körben is, az utóbbi kettő inkább csak második körös választásnak tűnik, de „sajnos” ugyebár ezt a kört is elég hátulról kezdhetjük majd.

Az idei draft 1/1 választottja jó eséllyel pont egy CB lesz a már említett Peterson, de Mark Ingram RB és A.J. Green WR sem zárható ki. DeAndre McDaniel SS, Von Miller OLB, Quinton Carter FS, Martez Wilson ILB, Da'Quan Bowers DE, Kyle Rudolph TE, Blaine Gabbert QB, Owen Marecic FB, Marcell Dareus DT, Robert Quinn DE, Julio Jones WR, Aldon Smith OLB, Anthony Castonzo OT, Cameron Jordan DE. Ők azok akiknek leginkább esélyük van bekerülni a legjobb 10 pickbe, hacsak valahogy másképp nem dönt egyik-másik csapat, választva magának esetleg egy kedvezőbbet. De természetesen a rengeteg börze is változtathat ezen a sorrenden még.

A Carolina mindenesetre rögtön rám is cáfolna, ha a még nem is említett DT-t Nick Fairley-t választaná, akit rebesgetnek, bár rá azt mondják, hogy akár DE is lehet belőle.

Egy draft számítás szerint, ha a csapatok a jelenlegi leginkább várhatót húznák, akkor jó eséllyel Brandon Harris (aki a 3. legjobb CB-nek van rangsorolva) kerülhet hozzánk az első körben és ezt én egyáltalán nem bánnám. Egyébként a Pouncey testvér feladata jövőre jó eséllyel Jay Cutler megvédése lenne!

A legvalószínűbb forgatókönyvek szerint közvetlen vetélytársaink közül a Ravens Titus Young WR, a Bengals A.J. Green WR (ő sztár pick), a Browns pedig Robert Quinn-t DE választhatja.

Persz ehhez a CB-hez egy kis szerencsére is szükségünk lesz, mert azt feltételezi, hogy négy CB kerül ki az első körben, márpedig az idén sok csapat tűnt igen sebezhetőnek ezen a poszton.

Az biztosnak látszik, hogy a Patriotsnak komoly pickjei lesznek, mind a védő, mind pedig a támadófalban, hiszen az elő két körben 4 új emberre is szemet vethetnek.

Ami a maradék köröket érinti, természetesen a bizonytalanság egyre több. Inkább emiatt csak a saját várható draftról mondanék pár szót. A második körben Marcus Cannon-t próbáljuk likolni, Ő a New Mexico egyetemről érkezik az NFL-be és Guard szerepkörben játszik 6-4magas 5,24alatt fut 40-et.(egyébként a falember második kör elképzelhető, de szerintem lesz jobb választás is még Cannon-nál.

Szakértők szerint a harmadik körben egy ILB választásunk lehet, ami figyelembe véve, hogy mennyire erős ez a sor és mekkora szerepet játszik a mérkőzéseken nem meglepő húzás. Így lesz ideje beilleszkedni a csapatba, amíg még aktívak a nagy sztárok. Nate Irving ráadásul nem is rossz választás. A North Carolina egyetem végzőse különösen a futások megállításában kapott nagy szerepet. 6-1 magas és 4,68gyors, az előrejelzések szerint a 4-5.körre várják, de persze bármi előfordulhat még.

Tovább folytatva ezt a gondolatsort a 4. pick egy OT lehet James Brewer aki az Indiana egyetem 6-6 magas és 5,36 gyors játékosa volt. Nagyon erős és atlétikus játékos, aki kiválóan védte meg LT pozícióban irányítóját a Big Ten konferenciában. Nagyon jól fogja a blitzeket, de sérülékenysége többször is előjött, ami nem biztos, hogy maradéktalanul elmúlhatott.

Utolsóként a mai napon egy lehetséges 5. körös választást mutatnék be nektek. Ő a Fresno State egyetemről Chris Carter, aki OLB és DE poszton egyaránt bevethető. Kellemes megbízható Pass rusher játékos akinek tavaly 8,5sackje volt. 6-1magas és 4,73 gyors játékost az 5. körben várják elkelni és szerintem számunkra sem lenne rossz választás!

Végül csak annyi, hogy egy másik szakértő portál szerint az első körös draft választottunk, az egyik legtehetségesebb OT lehet, a magas (6-7) és nagyon erős (305lbs) ennek ellenére nagyon gyors is Anthony Castonzo a Boston College-ből. Bár őt előrébb várják, ha nekünk jutna nem lennék boldogtalan. Remek a pass protectionban és a futás blokkok is sokat fejlődtek, bár az irányváltásokban még van mit fejlődnie. Mindenesetre átlagon felüli képességei vannak és nem csak testileg, de részt vesz a rákkutatás elleni kutatásban is a College-ban.

Remélem érdekes volt és rövidesen majd újabb tippekkel jelentkezem.

Top