Az utolsó napok!

Csütörtök éjjel lejár a liga kollektív szerződése. Ma és holnap még biztosan folynak az egyeztetések a továbbiakról Washingtonban, de az esély a megegyezésre nagyon távolinak tűnik. A 32 csapat tulajdonosa szerdán és csütörtökön tart megbeszélést a további lépésekről, Virginiai Chantilly városa mellett. Eközben az USA-ban kezdik érezni, hogy küszöbön áll Amerika leggazdagabb és legnépszerűbb sportjának szüneteltetése.

"Minden hipotetikus most"-mondta Jim Harbaugh, aki így folytatta: "Én még optimista vagyok, hogy tudunk tenni valamit!" Abban az esetben ha most nem sikerül megállapodni, akkor megáll minden az NFL-ben, kivétel az április 28-30-án tartandó Draft-ot, ahol kiválasztják ugyan a játékosokat és az ezekkel kapcsolatos interjúkat is megtartják, de már a játékosoknak nem tudnak szerződést kínálni, hiszen nincs mire. A veteránok számára is rossz lesz a helyzet, mert elmaradhatnak majd a trening campok és a preseason és a regular season is veszélybe kerül végül majd.

Ennyit most a rossz hírekről és akkor lássunk mi a helyzet Steel Cityben. Idén július 23-án mondja ki a boldogító igent Hickory Township, PA-ban Big Ben Roethlisberger és kedvese Ashley Harlan. Ezért ha esetleg valaki meghívót kapna, hát ne lepődjön meg. A lagzi után sajnos nem lesz idő (ha minden igaz) a nászútra, mert kezdődik a hagyományos training camp a Saint Vincent College-ban. Ashley menyasszonyi ruháját a Macy's szállítja, egyszerű és semleges színű lesz.

Ziggy Hood egy kisebb műtéten esett át, a bokájánál tisztították ki a csontot.

Közeledünk a Combine végéhez és egyre többször kerül szóba, hogy nagyon ráhajtottunk Pouncey-ra, akire úgy tűnik jó esélyünk lesz a 31. pickben is. Bár egyértelműen jónak számít a Combinon, de inkább csak jónak, mert 1-2 játékos bizony élete formájában hozza a felmérést. Tyron Smith(OT) a USC egyetem végzőse például már a Detroit látókörébe került, mint az első draftolandó offensive lineman. Ezzel próbálják megoldani, hogy jövőre Stafford biztonságban legyen a zseben belül. A Pats is szeretne törődni egy kicsit hisztis irányítójával, így ő is jó eséllyel kaphat egy szélső falembert, Gabe Carimi(OT) személyében a Wisconsin egyetemről. Manning és Cutler megvédésére is falemberrel készülnek a csapatok elöbbi Nate Solder(OT) Coloradó, utóbbi pedig Derrek Sherrod(OT) Missisipi State személyében látja a megoldást, de a Saints is ezzel készül. A 4. legjobb OT-t választhatja Anthony Castonzo(OT) Boston College személyében. És szépen lassan meg is érkezünk a 31. pickhez, ahol ha van egy kis mázlink valóban a posztján legjobb Pouncey jöhetne. Ő ugyebár center és Guard szerepkörben tud játszani és mivel a bátyja már remélhetőleg egy évtizedre betömi a fal orrán található rést, így az öcsikének a tőle jobbra juthat hely, amely égetően fontos lehet abban, hogy a már lenyugodott és megnősült Ben hosszú ideig tarthassa a labdát kezében, hogy aztán a következő SB-ben végre összejöjjön a 60yardos átadás is.

Az mindenesetre biztosnak látszik, hogy idén sem fogunk igazi klasszis CB-t húzni. A legjobbak úgy tűnik hamar elkelnek majd. Patrick Peterson (CB) LSU valószínűleg Buffaloban köt ki, remélhetőleg sok Brady passz végállomása lesz. Prince Amukamara(CB) Nebraska -val a Dallas járhat nagyon jól, komolyan megerősítve a nem túl acélos secondary-t. A Colorado-i Jimmy Smith(CB)-vel lehet találkozunk majd a Jaguars második sorában is, míg az általam remélt Brandon Harris(CB) Miami úgy néz ki Vick passzait várhatja majd PA állam másik végében.

Jelenleg úgy néz ki, hogy idén egy WR A.J. Green Georgia-ból lehet a Carolina befutója, az idei év után úgy tűnik szükségük is lehet egy komoly pontgyárra. Az első védő már valószínűleg az első két pickben elkelhet, tán az Auburn játékosa Nick Fairley(DT) a legesélyesebb erre a címre. Ha ő nem is, de Da'Quan Bowers(DE) Clemson vagy Von Miller(OLB) Texas-ból jó eséllyel lehet az első 5 pick várományosa. Picit talán meglepetés szaga van, hogy a legjobb QB a Titans választottja Blaine Gabbert lehet Missouriból. Én inkább Cam Newton(QB)-t vártam volna Auburn-ből, de ami biztos, ha valóban ő megy Minnesotába, akkor jól járnak vele Rice-ék. Mikel LeShoure(RB) lehet az első futó Illinoisból, az első TE pedig Kyle Rudolph Notre Damm, de ő már csak a második körben fog elkelni a jóslatok szerint. Safety pedig még később, úgy látszik idén ez a poszt kicsit mostohának számít majd.

Amiről pedig már korábban is írtunk nagy valószínűséggel a Steelers egy D linemant mindenképpen draftolni fog akorai körökben, hiszen kiöregedőben van ez a csapatrészünk. Bár a 63. pick igencsak odébb van, a szakértők a beszélgetések alapján egy remek kis 3-4-es DE-t találtak nekünk Muhammad Wilkerson személyében, aki idén megtanulhatja Aaronék fortélyait, hogy aztán jövőre már átvegye a helyét esetleg és majd Ziggyvel állítsák meg az ellenfelek futójátékát, az ideihez hasonló szinvonalon.

A harmadik körben ami messze meghaladja a jóslás kategóriát is az LSU egyetem ILB játékosát Kelvin Sheppard-ot írják hozzánk, tehát egy újabb LB, amire a mi szisztémánkban azért mindig szükség lehet, főképp a speciális csapategység miatt is.

Utolsó hír pedig több mint érdekes. A szabadügynök státuszba került Jets játékos Antonio Cromartie-t szeretné megszerezni a Steelers a hiányposztunkra. (több mint meglepő és több mint nagyszerű gondolat) Persze ő csak akkor jöhet szóba, ha nem sikerül megszerezni első számú szabadügynök célpontunkat, Nnamdi Asomugha-t a Raiders üdvöskéjét, aki azért mostanában nem szerepel annyira jól Oaklandben, de valamiért azért nagyon megtartanák. Ha a kettő közül az egyik sem jönne össze akkor a képbe kerülhet a KC CB-je Brandon Carr és Brent Grimes Atlantából, aki az 5. szezonját játssza jövőre.


Top