Végállomás, kiszállás.

Négy éjszaka. Négy éjszakánk volt átgondolni a történteket, megemészteni mindazt, amit a meccs maga után hagyott. Hiába voltak nagy várakozások szezon közben, a playoff kezdetén, ezek szertefoszlottak hatvan perc alatt. Pedig ez a csapat többre lett volna hivatott. Sokan már valószínűleg a facebookon, vagy különböző fórumokon kivesézték a történteket, én csak röviden szeretném összefoglalni azokat a dolgokat, amik idáig vezettek.

  1. Rögtön az elején 21-0-val nyitottak. Egy ilyen jó védelem ellen, mint ami jelenleg Jacksonville-ben van, ez luxus. Olyan könnyen jöttek át rajtunk, mint kés a vajon. Hiába volt közte jó mezőnypozícióból szerzett TD is, akkor sem szabad ilyet megengedni. Nem is akarnék kiemelni senkit, úgy ahogy van, a komplett D mintha koncepció nélkül ment volna ki a pályára. A Jags fala nagyon jól tartotta a D-linet és a LB-ket. A secondary pár szép megmozduláson kívül nem tudta tartani a floridai csapat elkapóit.
  2. Eszement egy offense-ünk van! Ben, még ha dobott egy INT-et és elejtett egy labdát, akkor is parádés amit csinált. Tavaly még a befejezés gondolata fogalmazódott meg benne (valószínűleg az idény végi formája miatt) idén viszont nagyon karcolt. 37/58 sikeres passz, 469 yard és 5 TD maradt a neve mellett. Elkapóink tökéletesen játszottak, úgy bolondították a liga legjobb secondary-jét, ahogy akarták. Viszont rögtön az elején nem tartottuk a lépést a pontháborúban, ezt is a vereségünk számlájára írnám. Az jutott eszembe, vajon mennyi köze lehet ennek az utolsó meccses pihentetésnek, és a kimaradt bye weeknek? Talán a rozsda, ami két kimaradt hét okozott? Már nem tudjuk meg.
  3. Eszement playhívások. Összességében nem volt rossz a játék összképe, viszont ez annak köszönhető, hogy rengeteg átlagon felüli játékosunk van az offense-ben. Középső futásunk alig volt, inkább a guard húzásokat erőltettük, holott többször is 0-n vagy negatív yardon állítottak meg minket. A két 4&1-es szituációk katasztrófikus hívásai. QB sneak? Esetleg valaki hallott már róla? Todd Haley valószínűleg nem. Egy 110 kilós 195 centi magas QB nem tud megtenni erőből 30 cm-t…
+1 Vance McDonald. Amikor idejött, a ’9ers fan ismerőseim oda-odaszúrtak, hogy hál’ istennek, nem minket boldogít tovább a dropkirály. Ezt elintéztem annyival, hogy ilyen jó QB-val, mint Ben, még nem volt dolga. Ezután a meccs után igazat adok nekik. Az, hogy 10 elkapás 112 yardért szép statisztika, viszont hány olyan labdája volt, ami ajtó-ablak, mégis droppolta. Nekem az offense-ből az ő játéka volt a legnagyobb csalódás. Ez a meccs elment, remélem a New England-i dinasztia kiöregedése után nem a Jacksonville-i „új” dinasztia lesz a mumusunk. Ami a jövőt illeti: Ben kijelentette, szeretné még egy évet maradni. Ez nagyszerű hír, tekintve a formáját, viszont ami problémásabb, az a 23 milliós fizetése, amivel terheli jövőre a cap-et. Bízom abban, hogy egy paycuttal több fontos posztot be tudunk foltozni az offseason során. Talán a legnagyobb kérdés, lesz-e vajon egyezség Bell-el? Először ahhoz pénz is kellene, amiből nincs túl sok most a csapat kasszájában. Jelenleg 2,7 millióval vagyunk a cap alatt, ehhez ha hozzávesszük azokat az embereket, akik alulteljesítettek (Mike Mitchell, McDonald, Wilcox, DHB), akkor tartanánk ott, hogy Bellt meg tudjuk fizetni, viszont rengeteg lyuk keletkezne, amiből így sincs hiány. A drafton néznünk kell korai S (Mitchell se tavaly, se idén nem volt jó, maximum átlagos), ILB (Shazier pótolni kell, de Vince Williams se világmegváltó), TE posztra (se JJ,se McDonald nem hosszú távú opció), de akár idevehetjük az irányító kérdést is. Nem egyszerű a helyzet, de bízzunk Colbertben, eddig is zseniális munkát végzett. A DL, OL, WR, és CB (!) szekció végre teljesen rendben lesz következő évre, így ide talán projektjátékosok érkezhetnek a későbbi körökben. Végezetül a legújabb infó: a csapat nem hosszabbít Haley-vel, így jövőre biztos, hogy új OC-vel vágunk neki a szezonnak. Még 98 nap, és itt a draft!

Top