A Hollók után Tengeri sólyomra kell vadászni

A hazai szezonnyitón azt az együttest fogadjuk akit az utolsó  és egyetlen rájátszás találkozónk alkalmakor, ugyanezen vezető bíró közreműködése mellett, 21-10 arányban legyőztünk egy detroiti találkozón ahol a BUS hazatért.Azonban az alapszakaszok találkozásai a mai napig a Seattle fölényét mutatják 8 győzelmük mellett mi csak 7 alkalommal tudtunk diadallal levonulni a pályáról. Utoljára 2003-ba Seattle-ben tudták az acélfalat feltörni. A legutóbbi 2007-es találkozás alkalmával a Steelers egy 21-0-ás gázolással fojtotta vízbe a sólymokat.

Az első fordulóban a Seahawks hasonlóan nagy arányú vereséggel hagyta el a pályát a Frisco ellen 17-33. Azt gondolom a fal másik oldalán álló játékosok tehát szintén erős motivációval rendelkeznek, hogy megmutassák, nem véletlenül markolnak fel szezononként dollár százezreket, milliókat. Egyébiránt a liga legjómódúbb tulajdonosa irányítja a csapatot, amely , ha nem is fiatalnak, de azért csikó korúnak számít, mivel 1976-ban csatlakozott az NFL világához.

Az irányító Tarvaris Jackson végül 200 passzolt yardon belül állt meg azonban a két TD mellé egy INT-et is dobott. Milyen boldogok lennénk, ha Ben csak ezt a mutatót fel tudná mutatni. A legjobb elkapójuk Boldwin 83, míg a legjobb futó Lynch 33 yardot tudott begyűjteni. Az O-line odaát is hasonlóan magas színvonalon játszik mint nálunk az ottani irányító 5 alkalommal volt kénytelen a San Francisco stadionjának gyepét megkóstolni, ugyebár az INT-et már írtam. Talán nem túlzás azt várni, hogy a Heinz Field göröngyös rossz talajú (by Jeff Reed) pályáján egy elsöprő védelmi játékot mutató kohászegység, imponáló magabiztossággal a földbe döngöli a vendégségbe érkező égi ragadozókat. A Seahawks szerencséjére Jeff Reed csak a practice squad-ban kapott helyet, mert még a végén megmondaná a kihagyott 25-36 yardos field gólok után, hogy Ő megmondta, hogy rossz a pálya állapota. A védelmük hatalmas erejéről elmond mindent az az adat, hogy az első fordulóban a legtöbb taklet egy corner csinálta meg szám szerint kilenc szereléssel. A Steelers védőegysége a mutatott 5-10%-os teljesítménnyel  is sokkal imponálóbb volt mint az ellenfél. Abban a héten, a tengerentúlon és itt a mi kis országunkban is, megeggyeztünk, hogy ilyen szörnyű teljesítményt 15-20 évente mutat a csapat (legutoljára 1993-ban kaptunk ekkora verést). Ezen megállapítás alapján egy igen komoly zúzást várok és a Chilliben egy hatalmas sárga törölközőfelhős tombolást. A találkozó magyar idő szerint 19.00-kor veszi kezdetét, a gyülekező folyamatosan azt gondolom 19 óráig érjen oda mindenki, mert a javuló spec teamtől akár még egy kick off return TD-t is láthatunk és azért arról lemaradni vétek mivel évente talán egy ilyen esemény látható a részünkről. Végezetül egy rövid kis filmrészlet a szívünknek oly kedves Detroiti találkozóból: [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sYzXQsoy3og[/youtube]

Top