Vasárnap a zabla nélküli csikókat kell megszelidíteni

A következő ellenfelünk az Indianapolis Colts gárdája. Pár hónapja, sőt tavaly is nagyon félve írtam volna erről a találkozóról. Elsősorban a jelenleg sérült vezérük miatt. Abban azt hiszem senki sem cáfol meg, hogy a korszak egyik legnagyobbjáról van szó. Igen Payton Manningről beszélek. Évek óta hajtogatják, hogy a Csikók nélküle fejetlen gárda és Ő az aki igazán fontos elem a csapatának. Ezt az idei idényben be is fogja bizonyítani a csapat, azt gondolom. A vérmes szurkolók is már az 1/1 választás lehetőségéről beszélnek (aki esetleg nincs teljesen tisztában vele: A draft választások erősorrendben vannak kiosztva, a leggyengébb alapszakaszt produkáló kapja az 1/1-et a második az 1/2-t és így tovább. az SB győztes az 1/32) ez azért talán egy kicsit túlzás, bár a top 10 be beférnek az szinte biztosnak látszik. Manninget 1998-ban az első körben választotta a Colts és azóta folyamatosan Ő az első számú irányító és gyakorlatilag mérkőzést sem hagyott ki. az elmúlt időszakban. Azóta négy alkalommal randevúztunk amelyből három alapszakasz és egy PO meccs volt. 1997-ben még mi diadalmaskodtunk egy RS találkozón, majd 2005-ben visszavágott a Colts, bár ugyanebben az évben a bosszúnk édes volt mert a div. roundban Indianapolisban ütöttük el őket a továbbjutástól és a SB-ért vívott további lehetőségektől. Azután 2008-ban újra összehozott minket az élet és ekkor újra a Manning vezényelte Colts kerekedett felül. Legyünk szám mágiások, 2005 és 2008 ezekben az években a Lombardi trófeát egy bizonyos Rooney család egy-egy tagja emelhette magasra. Ebből kiindulva kapjunk ki az alapszakaszban és a végén nem six hanem seven. Persze ez nem lehet teljesen igaz mert akkor volt Manning, vagyis a számmisztikában egy tényező már kihullott.

A számoktól függetlenül a szörnyű rajt után nincs mese győzni kell és ezen a héten át kell venni a csoport vezetését amelyet az alapszakasz végéig már ki sem szabad engedni a kezünkből. Persze ehhez szorítani kell a Miami, Frisco és a St. Louis csapataink, hogy a csoport ellenfeleinket jól porolják ki. Na most ebből a St. Louis a legkevésbé esélyes. A többi az nagyjából egál párosítás ott bármi lehet.

A hét végére visszatekintve. A gyengélkedő Seattle ellen egy önbizalom növelő találkozón vagyunk túl ahol voltak hibák, de ezeket most nem büntette komolyan az ellenfél. Tanulni kell belőlük, mert a Colts, Manning nélkül is van olyan rutinos, hogy ha sokat hibázunk azt kihasználják. A csapatban alapvetően nem lesz változás, Brett  Kiesel nem játszhat, de helyén rendelkezésre áll Ziggy Hood aki mondjuk nagyjából pont azt a szintet tudja. A Csikók nagy részben a futással fognak próbálkozni mivel a veterán csere irányító, az elmúlt két meccsen sem tudott 200 yard fölé kerülni és nyomás igazán csak most lesz rajta. Biztosak lehetünk benne, hogy azzal a nyomással amit mi képesek vagyunk kifejteni, javítani tudunk a TO mutatón. Reménykedem, hogy (a hajnali órákra való tekintettel) halkan de annál lelkesebben fogom ünnepelni a Tasmán ördög INT-jeit. A DB sorunk azt gondolom nagyot nem fog tudni hibázni, ha hozzák azt a szintet amit a hét végén akkor a nullázás is benne lehet a találkozóban. Az OL-nek azonban össze kell szednie magát, mert Ben sérülése, ha meccsre kész állapotban is lesz nem biztos, hogy egy darabig elvisel sok hasonló rárepülést. A WR-ek és a RB-k nem kérdés, hogy nagyot alkothatnak. A Colts igazán a támadójátékra helyezte az elmúlt években a hangsúlyt és a védelmük nem az a rettegett alakulat, tavaly a total D listán a 20. helyet foglalták el, nem igazán erősödtek idénre sem.. Azért a támadó szekciójukban nem kisebb nevek futnak majd ki a pályára mint Reggie Wayne és Joseph Addai. "Sajnos", ha nincs aki igazán koordinálja őket akkor.. Wayne 172, míg Addai 103 yardnál jár két találkozóból.

A tavalyi védelmi mutatókat böngészve végül megállapíthatjuk, hogy a mi tavaly engedett meccsenkénti 14,5 pontos átlagunkat ők egy 24,2-es meccsenkénti átlaggal abszolválták, ebben az eredményben azt gondolom ők biztosan kiegyeznének, mi ennél kicsit többre vágyunk újra gála. Ezt szeretnénk.

Srácok jól körülnézni, kiválasztani a legkényelmesebb öltözőt, szokni a klímát, mert a következő, ez évi SB helyszíne Indianapolis. Erről bővebben Laci fog nektek írni aki a szokásos város ismertetővel jelentkezik holnap este.

Top