NFL 2018 - Az új ligaév kezdete

Immáron hivatalosan is elkezdődött az új ligaév. Március 14-től hivatalosan is az új idényben vagyunk, tag-ek kiosztása, lejárú szerződésű játékosok free agenté válása, új szerződések, cap space felé irányuló megfelelési kényszer. Sok dolga van a csapatoknak, az egyszer biztos, ki aktívabban, ki megfontoltabban készül. A Steelers hozzánk hasonlóan viszonylag csöndes volt ezidáig, amint megvizsgáljuk azonban az eddigi történéseket, biztosak lehetünk abban, hogy hamarosan mindkét fórumon beindul a hírfolyam. Nézzünk a fontosabbakat ezek közül, a teljesség igénye nélkül:
Jó pár free agent játékosunk lett a 2017-es szezon után, mégpedig a következők: Beel, Moats, Hubbard, McCullers, Hunter, Stafford, Boswell, Nix, Chickillo, Berry, Ducre, Rogers, Fort, Canaday, Grimble, Finney, Watson, Hilton, Mathews, Malik Golden, FeilerA szezon kezdete előtt nem álltunk valami fényesen a cap space-t tekintve, hisz hiába nőtt a maximálisan elkölthető limit, nálunk Bell például már tavaly is franchise tag alatt játszott, szóval egy esetlegesen megkötendő hosszútávú szerződés eléggé megterhelte volna azt. Ráadásul pár játékossal illene hosszabbítani is, plusz egy-két FA igazolás, és nyilván muszáj lesz az újoncoknak is szerződést adni. Sejthető volt tehát, hogy pár játékost muszáj lesz elküldenünk, akár olyat is, aki az elmúlt években "meghatározó" tagja volt egységének. Nézzük ezidáig, hogy sikerült a vonatkozó műveleteket meglépni:
- Le'Veon Bell - A jó öreg Le'Veonnal való megegyezés várat magára, egyelőre ami biztos, hogy franchise tag-et kapott, amivel 14,5 millió $ ütheti a markát 2018-ban. Bell azonban legalább ennyit szeretne átlagolni egy hosszútávú szerződésben, hisz elmondása szerint ő még mindig top1 futó, és második számú elkapó a csapatban, amit szeretne ha megfelelően honorálnánk. Nyilván szeretne minél több garantáltat, amit a csapat ezidáig vonakodik megadni, ismerve Bell korábbi sérüléseit, eltiltását, stb. Bell mögött egyébként Freeman (ATL) és McCoy (BUF) áll a fizetési listán, átlag kicsivel 8 feletti fizuval! Az a 6 millió különbség pedig valljuk be őszintén, nagyon sok. Tovább folyik az alkudozás, július 16-ig van idő nyélbe ütni a hosszútávút, vagy elengedni a kezét...
- Három veterán játékostól is elköszönt a csapat, William Gay CB, Robert Golden S, Mike Mitchell S is távozott Gay remek slot corner volt az utóbbi években,azonban Hilton tavalyi felvedezésével, és azzal, hogy immáron 33 éves, sejthető volt, hogy továbblépünk. Mitchell az utóbbi években kezdő volt safety poszton, azonban idén magas fizuja miatt úgy döntöttünk megválunk tőle. Jelenleg a rosteren Sean Davis, JJ Wilcox, Dangerfield és Malik Golden szerepel, ami azt hiszem egyetérthetünk, eléggé vékony sor. Wilcox ráadásul nem igazán teljesített úgy tavaly, hogy rászolgáljon idei (Mitchell közeli fizetésére), így ne lepődjünk meg, ha előbb utóbb tőle is elköszönünk. Ide muszáj lesz igazolni valakit, a draftról mindenképp.  - Grimble TE, Canaday LS, Berry P, Hilton CB, Finney C/G, szerződését meghosszabbítottuk egy évvel, Roosevelt Nix FB pedig egy négy éves hosszabbításra firkanthatta szignóját- Boswell K, és Chickillo OLB peidg korlátozott FA tendert kapott, azaz ha április 20-ig elfogadják esetleg egy másik csapat ajánlatát, a Steelersnek két lehetősége lesz, egyfelől megtartani a játékost, másfelől elengedni kompenzációs draft pickért cserébe. Mindkét játékos maradására nagy az esély, Boswell remek formát hozott tavaly, Chickillo pedig évről évre fejlődik, és fontos tagja a special teamnek.
David DeCastro, Stephon Tuitt és Antonio Brown szerződését is átalakítottuk, könnyebbséget generálva az idei cap space-hez (és valószínűleg kis fejfájást a következő évekre)
Röviden ez a helyzet március 17-ig. A defensive back poszton bekövetkező cutoknak köszönhetően érdekes lehet, honnan tervezzük megoldani a játékosok pótlását (draft, free agency, házon belül ((Sutton CB --> S?))). Esetleg visszaigazolunk majd valakit kevesebb pénzért. Shazier kiválásával ILB poszton konkrétan kezdő nélkül vagyunk Vince Williams mellett, Bell pedig továbbra is húzza a száját a tag-re, és egyelőre nem nagyon egyeznek az álláspontok. Talán várható még egy két szerződés módosítás, Pouncey, Haden is elég nagy százalékban üti a sapkát, plusz lehet, hogy még Bennel is sikerül egy költséghatékonyabb hosszabbítást kötni. Most, miután az edzői stábot letisztáztuk, a távozókat pótoltuk, igyekezhetünk a keretet is kitölteni, mélyíteni, aztán belecsapni a draftba.A draft előtt a változásokról rövid hírek formájában tájékoztatunk Benneteket, az újonc prospectekről pedig még a draft előtt olvashattok, ki lehet számunkra érdekes, s persze milyen értéken.

Top