Game day: Steelers vs. Chiefs

A vasárnap éjszak ismét a focié, újra korán kell kelni, vagy le sem feküdni, és fáradtan helyt állni hétfőn a munkahelyen, iskolában.Gondolom senki sem sajnálja a fenti kellemetlen körülményeket, bár én is jobban szeretem a 19 vagy a 22 órás kezdést, de a főcímdal alatti látvány majd kárpótol egy kissé. A csapat Kansas Citybe látogat a hét végén és a liga talán leghangosabb stadionjában bizonyítaná be, hogy a szezonban az eddig gyengébben teljesítő Főnökök csak a statisztálásra lesznek alkalmasak. A mérkőzés végén szinte biztosan lesz egy szurkoló Magyarországon aki szomorú lesz és még jobban fogja utálni a Steelerst. Igen mindenki kitalálta már, hogy közös kedvenc szakkommentátorunkról Faragó Ricsiről beszélek. Az idényben már egészen komoly szurkolói bázist épített ki, ahogy hallom a közvetítések alatt, lehetnek már vagy hárman. Elég a szapulásból, az biztos, hogy ma egy sima, nyugodt győzelemre számítok, már ha a Pittsburgh tud ilyet produkálni. Az ellenfél a múlt hét előtt elvesztette a kezdő irányítóját és a helyére lépő Palko, hiába a sok-sok éves szerződéssel eltöltött idő, nem igen tudta megütni az NFL színvonalát. A feltámadás sem a héten fog eljönni, mivel a Defense-ünk kezd egyre jobban magára találni és nem ez az egység a ligában ami ellen a rutintalan gyakorlatlan QB-k simán nagy teljesítményeket tudnak produkálni. Az igazán rutinos öreg rókáknak is sokszor kihívás ez. Az nfl.com-on az összevetésben a statisztikák alapján egy mutató van amiben a vendéglátók kicsit jobbak mint mi, védekezésben,  mégpedig a 3. kísérlet kivédekezései. Valóban pár százalékkal hatékonyabbak, azonban ilyen minőségű és mélységű elkapó alakulat nem sok van a ligában ezért azt gondolom, hogy ez a mutató az este folyamán nem lesz mérvadó.

Összes yard meccsenként  383,0
 309,4
 Passzolt yard/ mérkőzés    273,2
   184,9
 Futott yard/ mérkőzés   109,8
   124,5
 Pontok mérkőzésenként    22,0
   14,4
 Harmadik kísérletek sikeressége  50,8
 38,8
 Labdabirtoklás    1962
   1710
A fenti Offense statból is látszik, hogy a Chiesf támadójátéka jobbára a futásokra koncentrál, azonban a folyamatosan javuló frontunk ellen erre most a hét végén vajmi kevés esélyük lehet. Reménykedem, hogy Palkó újra hasonló INT parádét mutat be mint az elmúlt héten és akkor egy kicsit javulhat a TO mutató, bár már hetek óta ebben reménykedünk és nem igen történik semmi.
Összes engedett yard meccsenként  280,1
 365,9
Engedett passzolt yard/ mérkőzés   183,2
   229,6
Engedett futott yard/ mérkőzés   96,9
  136,3
Kapott pontok mérkőzésenként   17,9
   25,2
Engedett harmadik kísérletek sikeressége%  41,9%
 38,3%
A találkozón érdekes lehet, hogy:  - Bent mennyire zavarja majd a biztosan nem tökéletes, törött ujja. - Woodley játszik-e és amennyiben pályára lép akkor mennyi snappet fog kapni? - Palko lesz-e elég óvatlan és fog-e Polamalu felé dobálgatni? - Szerepet kap-e a fiatal rookie irányító Stanzi? - Tamba Hali a védelem talán legjobbja, tudja-e majd siettetni Bent, Hali idén már 7 sack 1 FF és 42 tackle büszke tulajdonosa. Maxi feladata lehet a megállítása - Több labdát szerzünk-e mint amennyit eladunk? Hajnalban mindenki a TV elé és pörögjenek az otthonokban és a Chilliben azok a szörnyűségesek. Elrettentőnek a 2009-es összecsapásunk ahol hosszabbításban 27-24-re maradtunk alul. [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sor1Lkq2V1M[/youtube]

Top