A legfontosabb meccs következik.

Vasárnap minden fontos dolog eldől a 2011 alapszakasz tekintetében. Miért mondom mindezt? Idén az AFC North  megnyeréséhez le kell győznünk a Bengalst.  Mielőtt bele mennék a részletekbe bemásolom az NFL szabályzatát azonos mérlegű divízió ellenfelek esetén. Dönt a jobb

  1. egymás elleni mérleg
  2. divízión belüli mérleg
  3. idegenbeli mérkőzések mérlege
  4. konferencián belüli mérleg
  5. győzelmek erőssége
  6. sorsolás nehézsége
  7. konferencián belül megszerzett és engedett pontok különbsége
  8. megszerzett és engedett pontok különbsége
  9. megszerzett pont az idegenbeli mérkőzéséken
  10.  megszerzett pontok száma
  11. TD száma
  12. pénzfeldobás
A fentiek értelmében, ha nyerünk akkor 2 mérkőzéssel megelőzzük a Bengalst így a helyzetünk ellenük rendkívül kényelmes lenne mert, akkor az esetleges egyenlő mérleg esetén is mi mennénk tovább az egymás elleni eredmények alapján (1-es pont).
 
Nézzük  mi történik ha vesztünk? Ekkor a helyzet elég szomorú, hiszen  mindkét csapat 8-4 el állna és a divízió mérlege a Bengalsnak (3-2) nekünk meg (1-3) lenne. Ez a 2-es pont értelmében nem túl előnyös a számunkra. A Bengals a Ravens-el, mi a Browns-al játszunk még a 2 szer így itt is előállhat holtverseny, ekkor a 3 pont lép életbe és az idegenbeli győzelmeket kell vizsgálni. Ez a mutató is a Bengalsnak kedvezne győzelmük esetén (5-2 kontra 4-2) volna a mérleg az ő javukra. Ha azt is nézzük, hogy már csak St. Louisban játszanak idegenben, ezzel szemben a mi még megyünk Friscoba és Clevelandbe nem valószínű, hogy meg tudnánk előzni őket ebben a mutatóban.
 
A fentiek értelmében, ha nem nyerünk vasárnap, akkor nem a mi kezünkben van a sorsunk és szurkolnunk kell a Bengals ellenfeleinek, mert csak jobb győzelem-vereség mutató esetén tudnánk megelőzni őket.
 
De ez még nem minden, mert  esetleges vereségünk esetén az AFC North bajnoki címe elérhetetlen távolságba kerül -két meccs hátrány-, továbbá az is elképzelhető, hogy 12-4 es mérleggel a AFC  hatodik helyén jutunk csak be a Playoffba.
Utalva címre "A legfontosabb meccs következik", amit  meg kell nyernünk és meg is fogunk nyerni.

Go Steelers!!!

 

Top