Week 3: Raiders vs. Steelers

Ismét eltelt egy újabb hét, újabb meccsnaphoz (a mi esetünkben estéhez) érkeztünk. Ezen a héten Kaliforniába, pontosabban Oaklandbe utazik csapatunk. Még itt az elején el kell mondanom, hogy a második kedvenc csapatom játszik majd a kedvenc csapatommal, ezért is szerettem volna mindenképpen írni valamit, de azért most hétvégén az Oakland-es bögrémből nem iszom, biztos ami biztos.

A Raidersnek eddig nem alakul túl fényesen a szezon, 2 vereséget tudhat magáénak, és előszezonban is csak egyszer sikerült nyerniük. Még egy érdekesség: a HSN kialakulásának egy fontos állomása a Raiders, ugyanis a legelső közös meccsnézésünkkor is velük játszottunk még 2010-ben, akkor a Heinz Fielden 35-3-ra győzni tudtunk. A sérültekről az előző cikkben szó esett, így rájuk most nem térek ki külön, Troy és James valószínűleg nyugodtan pihenhet, múlt héten nélkülük is egészen jól működött a védelem, a jövő heti Bye week miatt pedig több idejük lesz pihentetni sérült tagjaikat. Az Oakland még nem kapcsolhat kisebb sebességre, nekik majd csak az 5. héten lesz szünetük, negyedik héten még Denverbe utaznak majd.

Az nfl.com összehasonlításában látszik, hogy a Defense oldalon az engedett yardok tekintetében nem sokkal, de azért mindenben jobbak vagyunk. Az offense számai sem adnak okot az aggodalomra, a legnagyobb különbség talán a futott yardokban mutatkozik meg, ahol a Steelers mérkőzésenkénti 70 yardja áll szemben a Raiders 34-ével, illetve ott vannak még a harmadik kísérletek, ahol a Raiders csupán 22%-ban sikeres, a Steelersnél ez a szám 56.

A futás múlt héten nem olyan volt, amilyet megszokhattunk. Ezen biztosan dolgoztunk a héten, így valószínűleg ebben láthatunk majd javulást. Hogy Dwyer gyönyörködtet majd minket, esetleg a nemrég magához tért Redman, ez már a jövő zenéje. De meglehet, hogy az új Haley-féle offense-től láthatunk valami meglepetést, ami eddig még váratott magára.

Carson Palmer múlt heti statisztikái nem voltak rosszak, ugyanakkor egy INT-et is dobott, szóval nekünk is van esélyünk levadászni egyet, és ezzel javíthatnánk a turnovert is, biztos mindenki ki van már éhezve egy látványos labdavadászatra. De beleegyeznék még egy Rainey-visszahordott-TD-be is. Az Oakland futásától valószínűleg nem kell nagyon tartani, inkább arra kell odafigyelni, amit a levegőben művelnek.

Egy biztos, a Sport TV bánhatja, hogy nem ezt a meccset közvetítik magyar kommentárral. Talán nem a legerősebb meccs, de a legérdekesebb arcokat biztosan itt lehet majd látni. Mert amíg az ESPN-en reklám van, itthon ilyenkor legtöbbször a szurkolókat is mutatják, és ki ne szeretne látni pár csodabogarat. És ha már a szurkolóknál tartunk, gondolom a Pest környéki kemény mag most is összegyűlik a Chiliben, törölközővel a kezében. A különleges alkalomra való tekintettel, sárga-fekete arcfesteni, vagy színes parókát felvenni ér!

Jó szurkolást mindenkinek!

Top