5. forduló Steelers vs.Broncos 27-18

Vasárnap este a Steelers fogadta a Denver Broncos-t és végül kiélezett mérkőzésen 27-19-re győzött, ezzel sikerült elkerülni a legutóbb 2013-ban látott esetet, hogy 4 egymást követő mérkőzésen is vereséget szenvedjen az acélvárosi csapat.


Nem a legjobb előjelekkel készültünk a mérkőzésre. A játékban mutatott problémák, a rossz játékhívások és még rosszabb kivitelezések után, a 3-1-el álló Broncos nem tűnt könnyű feladatnak. Különösen úgy, hogy az agyrázkódással küzdő Bridgewater tudta vállalni a játékot, míg a Steelersből kiesett Cam Sutton és James Washington is.


A problémák ellenére úgy kezdődött a mérkőzés, ahogy múlt héten a Packers ellen. Egy szép drive végén egy 50 yardos kapcsolat Roethlisberger ls Johnson között és máris előny a fogadónál. Majdnem meseszerű volt az egész első félidő. A fal szépen tartott és Harris nagyszerűen játszott. Roethlisberger egy alkalommal csúnyán túlgondolta a játékot, amit aztán büntetett is a Broncos, de a védelem elképesztően játszott és alig engedett teret Bridgewaternek illetve a denveri remek futójátéknak.
A második félidő sem kezdődött rosszul, mert a védelem és az offense is elég éles maradt. De ahogy ilyenkor lenni szokott, 1-1 játékos kiválása fordulópontot hozott. Az offense nem tudott haladni Harris nélkül, a defense pedig hiába fogta a futást, a denveri támadófal a 4 és az 5 emberes passziettetést is fel tudta venni. Ha pedig nincs passzsiettetés, a Steelers secondary nincs azon az szinten, hogy Sutton vagy Patrick ne tudja termelni mellettük a yardokat.Így végül izgalmas lett a mérkőzés és csak egy utolsó pillanatos interceptionnek köszönhetően sikerült nyerni.


A tények mögé azért néhány dolog: 16 mérkőzést követően ez volt az első olyan, amikor több volt a futáskísérlet, mint a passz. Harris 23 labdacipeléséből 123 yardot hozott, 30 mérkőzés óta nem tudott ennyit hozni Steelers futójátékos. Harris egyébként az 5. olyan Steelers rookie a történelem során, aki 120+ yardot hozott egy mérkőzésen. 

Egyébként ha már a számoknál tartunk, Roethlisberger 10,1 yardot szerzett kísérletenként, utoljára még 2018-ban sikerült olyan mérkőzést játszani, ahol ennél több jött össze.

Ha már kiemelkedő futójátékos, JuJu sérülése után Claypool volt az, aki kiemelkedett a mezőnyből. Bár rögtön hozzá kell tenni, hogy Diontae Johnson is jól játszott, Claypool azonban 5 elkapásból 130 yardot és 1 TD-t szerzett.
Az elmúlt hetekben egyre jobb teljesítményt láthatunk a Steelers OL-től is. Okorafor ezúttal visszakerült RT posztra és bár több buta szabálytalansága is volt, ezúttal nem rimánkodtunk a cseréjéért. Az egész OL jó volt futásblokkolásban, de Bent is csak egyszer sackelték (a saját hibájából) és kétszer ütötték meg. Igaz elég nagyokat kapott, de Ben mindig jobban játszik, ha fáj valamije.
Boswell-t is ki kell emelni, 3 FG-t is megoldott (igaz az egyikből a Broncos védők szabálytalansága miatt később TD lett) Eljutottunk jelenleg oda, hogy 50 yard fölött is oda lehet adni neki a labdát.A védelem is kitett magáért, különösen a front7 és különösen Heyward. A Broncos támadófala az egyik legjobb a ligában, de 1-1 hibát leszámítva a Gordon-Williams párost teljesen kordában tudta tartani a védelmünk.


Ami a sérülteket illeti, JuJu-t valószínűleg egész évre elvesztettük, így valaki majd jöhet a helyére, kérdés, hogy a gyakorló csapatból, vagy valaki másra vadászhatunk.

Top