Steelers Mock Draft 2014/1

Néhány nappal az NFL-be készülő játékosok legfontosabb erőfelmérője után megpróbáltam összerakni egy mock draft-ot. Mint minden hasonló, ez is csak egy lehetséges szcenáriót vázol fel az olvasók számára. A következő időszakban sok fontos történés lesz a ligában. Március 11-én elkezdődik az új szezon, de gondolom, már mindenki nagyon várja a májusi draftot, ahol az NFL csapatai új játékosokat választanak maguknak. Lássuk tehát az idei első mock draftot a steelers.hu-n: 1/15   Választott játékos: Justin Gilbert, CB (Oklahoma State) A 2003-as draft óta első körben a Steelers nem húzott senkit a secondary-be. Akkor TroyPolamalu érkezett és azóta is tapasztalhatjuk, hogy milyen egy jó első körös választás a mai erősen passzorientált ligában. Hosszú évek óta nem volt igazán elit cornerback a csapatnál és bár ezt a korábbi években egy nagyszerű front7-el lehetett ellensúlyozni mára ez a csapatrész is komoly erősítésre szorul. Gilbertel egy azonnali kezdő kaliberű játékost kapunk és ez különösen fontos azért is, mert Ike Taylor szerződésével valamit kezdenie kell a csapatnak. Gilbert 6 ft magas (1,83 m) és 202 lb (92 kg). Rendkívüli gyorsaságát a combine során bizonyította, így bármelyik NFL elkapót rá lehet bízni. Nemcsak, hogy szorosan védekezik, de jó keze is van, így ha van egy elkapható labda, akkor sem jön zavarba. Leginkább emberfogásban használható, de nekünk pont oda is kellene. Ráadásul kiváló visszahordó is, az egyetemi évei alatt 6 alkalommal is TD-t ért el visszahordás után.

 2/14 Allen Robinson, WR (Penn State) Mivel Sanders távozása biztosra vehető, hatalmas szükség lesz Brown mellett egy azonnal bevethető elkapóra. Ha ez az elkapó még magas és erős pozíciós játékos is, azzal csak duplán nyer a csapat. Ilyen játékos általában az első körben tudnánk draftolni, az idei elkapó felhozatal viszont olyan bő, hogy a második körre is jut ilyen. A 6 ft 2 in magas (1,88m) játékos remek adottságaira nagy szükség lenne a tavaly sokáig nagyon gyengén muzsikáló Red Zone Offense számára. Erőteljes, magabiztos játéka több alkalommal is kisegítette egyetemi irányítóját, elképesztő nehéz elkapásokat produkálva. Úgy tudott a Penn Stete-en veszélyes célpont maradni, hogy mindig a legerősebb védőket állították rá, hiszen más komoly célponttal nem rendelkezett a Hackenberg irányította offense.
3/kompenzációs pick (Wallace) DaQuan Jones DE (Penn State) Ha már az első körben nem húztuk be az év legjobb 3-4-es NT-jét Nix-et, akkor itt az idő, hogy egy kicsit hasonló játékossal próbáljuk meg frissíteni a front7-t. LeBeau rendszerében a defensive line-ban játszani az első évében, senkinek sem könnyű. Ezért gondolom, hogy itt a harmadik körben egy remek játékost találunk Jones személyében. Jones nagyon erős és széles vállú játékos, aki ráadásul 25 fontot fogyott, így gyorsasága is nőtt az offseason során. Tavaly a Big Ten első csapatába választották. 11,5 szerelése volt negatív yardon. Az elmúlt 2 évben 23 alkalommal volt kezdő. Jones egyébként, mint offensive lineman került 3 csillagos reqruitként a Penn State-re, de végül a védő oldalon kötött ki. Bár azonnal kezdő nem lenne a mi rendszerünkben, de idővel egyre több lehetőséget kaphatna. Szerintem a harmadik körben ő egy kiváló választás lenne.
4/18 James Hurst, OT (North Carolina) Ezen a ponton nem érdemes kihagyni egy ilyen jó tackle-t. Amiért Hurst a negyedik körbe is kapható lesz, az súlyos sérülése, amiből azonban remélhetőleg teljesen sikerül felépülnie. Egyelőre úgy tűnik a kezdő T páros megvan a csapatnál, mélységében azonban gyenge a felhozatal, így ide mindenképp draftolni kell. Hurst 2 méter fölé nőtt, viszont némi izomtömeg mindenképp elfér rajta. Gondolom, ezen dolgozik is rendesen, amíg sérüléséből lábadozik. Mind a futásblokkolás, mind pedig a pass protection-ben fejlődnie kell, de jó alap lehet.
5/18 Adrian Hubbard, OLB (Alabama) Ugye nem kell ecsetelnem a húzás fontosságát, bár a napokban transition tag-et kapott Worilds, még nem tudni hogy alakul az OLB poszt. De akár elmegy Woodley akár marad a későbbiekben is nagyon kelleni fog egy domináns külső linebacker. Ha valaki Nick Saban kezei között tanult, abban biztosak lehetünk, könnyen beilleszkedik a 3-4-es védelembe. Hubbard-al nagyot nyerhet a Steelers. Olyan helyről jön, ahol kiváló védelmet építettek az elmúlt években, ráadásul nálunk is jó kezekbe kerülhet, hogy fejlődhessen. Még nem kész játékos, így biztosan a Worilds/(Woodley)-Jones páros kezdhet majd, de ha fejlődése töretlen marad, akkor hamar versenyre kényszeríti a kezdőket.
5/ kompenzációs pick (Lewis) James Wilder Jr., RB (Florida State) Miután a legfontosabb hiányposztokon megtörtént az igazolás, itt az ideje, hogy foglalkozzunk a kezdő játékosok pihentetésével is. Az elmúlt évben sikerült a draft második körében egy remélhetőleg hosszú évekre meghatározó kezdő RB húzása, most az ő tehermentesítésére kell valaki. Wilder egy rendkívül erős futó, aki a blokkok után is még komoly yardokat tud szerezni. Magassága miatt talán nem a legideálisabb erre a szerepkörre, de Bell mögött mindenképp fontos szerepet játszhat.
6/16 Isiah Lewis, SS (Michigan State) Egy újabb fontos pont lehet a védelem fejlődésében Lewis. Clark nem marad a csapatnál és Polamalu sem lesz már fiatalabb. Idén összeállhat a Polamalu-Thomas páros, de lassan komolyan el kell gondolkodni rajta, hogy ki fogja pótolni majd a Steelers ikonikus figuráját. Lewis ezen a ponton lehet fontos. Bár nincs az idei drafton a legjobb safety-k között, de szerintem remek húzás lehet a draft ezen szakaszában. NCAA karrierje során 38 mérkőzésen volt kezdő és 8 interceptiont halászott le a levegőből, de inkább nagyszerű ütközések jellemzik, aminek köszönhetően a jövőben akár úgy fel tud lépni a boksz-ba, ahogy azt most Polamalu-tól látjuk. Sokat kell még fejlődnie zónázásban, azonban a remek kezdő páros mögött, erre lenne ideje is bőven. Igazi „old school” strong safety típus.
7/15 Pat O'Donnell, P Miami (Fla.) Évek óta küzdünk, a speciális csapatrész problémáival. Suisham hozza is magát, még ha az igazán hosszú FG-ok (amik a jó rúgót megkülönböztetik a kiváló rugóktól) el is maradnak, viszont punter poszton tavaly is komoly problémákkal küzdöttünk, ezért én elhoznám a tavalyi év egyik legjobb punterét az NCAA-ben. 47,1 yardot átlagolt, ezt bizony elfogadnám jövőre a Steelers-ben is.

Top